σαμος
«Καμιά ζωγραφιά δεν είναι μουτζούρα…είναι τέχνη»

Μαθητές νηπιαγωγείου στη Σάμο έζησαν στο ρυθμό μιας καλλιτεχνικής δράσης διαφορετικής από τις συνηθισμένες. Με την καθοδήγηση των νηπιαγωγών τους Ζαπανιώτη Μαρίας και Νεράντζη Εύας παρουσίασαν τη δική τους έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Μικροί… Μεγάλοι ζωγράφοι».

σαμος

Καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς οι μικροί μαθητές γνώρισαν το έργο μεγάλων ζωγράφων, αναζήτησαν πληροφορίες για τη ζωή και το έργο  τους, εμπνεύστηκαν από αυτούς και στη συνέχεια δημιούργησαν οι ίδιοι τα δικά τους έργα τέχνης. Μέσα από αυτή τη διαδικασία,  καλλιέργησαν το αισθητικό τους κριτήριο και έμαθαν να εκφράζονται ελεύθερα μέσω της ζωγραφικής. Σύνθημά τους έγινε η φράση «Καμιά ζωγραφιά δεν είναι μουτζούρα…είναι τέχνη». 

σαμος

Επιστέγασμα όλων αυτών ήταν η παρουσίαση των έργων τους στο πλαίσιο της καλοκαιρινής σχολικής γιορτής όπου στήθηκε μια έκθεση ζωγραφικής με ατομικές δημιουργίες των νηπίων αλλά και ομαδικά έργα μεγάλων διαστάσεων. 

σαμος

Ο χώρος του σχολείου πλημμύρισε τέχνη. Τα χαρούμενα προσωπάκια των μικρών καλλιτεχνών φώτισαν το χώρο. Τα χαμόγελα, τα δάκρυα χαράς και συγκίνησης των γονιών τους περίσσευαν καθώς όλοι αναρωτιόταν πώς από τόσο μικρούς δημιουργούς πηγάζει τόσο μεγάλο ταλέντο. Και όπως ακούστηκε από τα παιδιά στην παρουσίαση του έργου τους, «κι αν κάποιος από μας μια μέρα, ζωγράφος γίνει ξακουστός ως πέρα, θα λέει περήφανα, νοσταλγικά, πως στο νηπιαγωγείο έκανε τα πρώτα βήματα τα καλλιτεχνικά». 

σαμος

Με το τέλος της σχολικής χρονιάς τα παιδιά, μαζί με την υπόλοιπη δουλειά του νηπιαγωγείου, παρέλαβαν και το πορτφόλιο με τα έργα τους. Γιατί όπως είπαν τα ίδια τα παιδιά, απευθυνόμενα στις μαμάδες τους, «και σου φτιάξαμε μαμά, αριστουργήματα ακριβά. Το σαλόνι να στολίσεις και με περηφάνεια να γεμίσεις». Σίγουρα κάποιες μαμάδες έχουν ήδη στολίσει το σαλόνι τους με τα πιο ακριβά έργα τέχνης, τα έργα των παιδιών τους. Αξία ανεκτίμητη. 

σαμος

Επίσης, απέδειξαν ότι τα παιδιά αυτής της ηλικίας μπορούν και να κατανοήσουν την τέχνη αλλά και να παράξουν τέχνη. Αρκεί να τους δοθούν τα ερεθίσματα, τα μέσα και η ελευθερία να εκφραστούν και να δημιουργήσoυν.

σαμος

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κακοκαιριαα
Επικαιροποιημένο δελτίο της ΕΜΥ - Που αναμένονται σήμερα ισχυρές βροχές και καταιγίδες
Σε ποιες περιοχές, σήμερα Σάββατο, τα φαινόμενα θα είναι ιδιαιτέρως έντονα και θα παρουσιάζουν μεγαλύτερη επικινδυνότητα
Επικαιροποιημένο δελτίο της ΕΜΥ - Που αναμένονται σήμερα ισχυρές βροχές και καταιγίδες