Μαθητές, δημοτικό σχολείο, τάξη, θρανία, δάσκαλος
«Η υποβάθμιση θα φέρει βαθμιαία και το κλείσιμο των σχολείων»

Κινητοποίηση την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 12:30μ.μ στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων οργανώνουν οι γονείς και οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Καλπακίου και Παρακαλάμου, προκειμένου να μην υποβιβαστούν τα σχολεία τους.

«Θεωρούμε απαράδεκτο να βλέπει το υπουργείο Παιδείας τα παιδιά μας ως αριθμούς, χωρίς να λαμβάνει υπόψη ότι είναι το καθένα μια προσωπικότητα που ζει στις δυσμενείς συνθήκες μιας ακριτικής περιοχής και χρειάζεται για το λόγο αυτό την αυξημένη προσοχή και φροντίδα της Πολιτείας. Άλλωστε αυτό πιστεύουμε είναι και το νόημα της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας. Παράλληλα, επισημαίνουμε πως ´η υποβάθμιση θα φέρει βαθμιαία και το κλείσιμο των σχολείων . Θα υποχρεωθούμε να τα πάμε στην Πόλη των Ιωαννίνων 35 και 40 χλμ. μακριά», τονίζουν οι γονείς σε ανακοίνωσή τους

Όλη η ανακοίνωση των γονιών

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, υλοποιώντας πιστά τις κατευθύνσεις του ΥΠΑΙΘ, προτείνει τον υποβιβασμό των Δημοτικών Σχολείων Καλπακίου και Παρακαλάμου. Το μέν πρώτο από 6/θέσιο σε 4/θέσιο και το δεύτερο από 4/θεσιο σε 3/θέσιο. Πιστεύουμε ότι η υποβάθμιση των σχολείων του Πωγωνίου οδηγεί στη συνολικότερη υποβάθμιση της παρεχόμενης μόρφωσης και το μαρασμό αυτών των περιοχών.

Ως Σύλλογοι Γονέων του Δημ.Σχολ.Καλπακίου και Παρακαλάμου τονίζουμε ότι «πρόκειται για ένα σχεδιασμό που δεν έχει κανένα παιδαγωγικό όφελος. Αντίθετα, θα οδηγήσει σε παραπέρα υποβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας με τη δημιουργία τμημάτων συνδιδασκαλίας. Θα επιβάλλει βίαιη έξωση των παιδιών μας από το οικείο σχολικό περιβάλλον και τη γειτονιά τους και αναγκαστική μετακίνηση σε Πολυθέσια σχολεία της Πόλης των Ιωαννίνων. Oι γονείς είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτός ο σχεδιασμός στοχεύει στη μείωση του "κόστους" με τη διαμόρφωση τεχνητού πλεονάσματος εκπαιδευτικών, μέσα από τη δημιουργία μεγάλων τμημάτων στα ανώτατα όρια που οδηγεί σε υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Θεωρούμε απαράδεκτο να βλέπει το υπουργείο Παιδείας τα παιδιά μας ως αριθμούς, χωρίς να λαμβάνει υπόψη ότι είναι το καθένα μια προσωπικότητα που ζει στις δυσμενείς συνθήκες μιας ακριτικής περιοχής και χρειάζεται για το λόγο αυτό την αυξημένη προσοχή και φροντίδα της Πολιτείας. Άλλωστε αυτό πιστεύουμε είναι και το νόημα της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας.

Παράλληλα, επισημαίνουμε πως ´η υποβάθμιση θα φέρει βαθμιαία και το κλείσιμο των σχολείων . Θα υποχρεωθούμε να τα πάμε στην Πόλη των Ιωαννίνων 35 και 40 χλμ. μακριά.Με ένα οδικό δίκτυο σε άθλια κατάσταση και εξαιρετικά επικίνδυνο. Δεν θα αφήσουμε να κλείσει το σχολείο μας, δεν θα το επιτρέψουμε. Αν κλείσει το σχολείο θα ερημώσει τελείως ο τόπος..
Είναι αυτό παιδαγωγικά σωστό; Πώς θα επιστρέψουν στην περιοχή νέα ζευγάρια για να κάνουν οικογένεια, είναι σαν να τους λένε φύγετε.

Δεν επιτρέπουμε το δικαίωμα των παιδιών μας σε σύγχρονη, ποιοτικά αναβαθμισμένη μόρφωση, να μπει στη λογική του «κόστους» και της "βιωσιμότητας" λες και τα σχολεία είναι επιχειρήσεις.

Είμαστε αποφασισμένοι να σταθούμε εμπόδιο στα σχέδιά τους, μαζί με τα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς, μαζί με όλους τους κατοίκους της περιοχής.

Ο αγώνας μας ώστε κάθε παιδί να έχει τον δάσκαλο της τάξης του και να λαμβάνει την ολόπλευρη παιδεία που έχει ανάγκη είναι πέρα για πέρα δίκαιος!

Απαιτούμε από την Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων και την Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου να πάρουν πίσω την υποβάθμιση των Δημοτικών Σχολείων Καλπακίου και Παρακαλάμου και να λειτουργήσουν τα σχολεία ως 6/θέσια

Η ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 12:30μ.μ στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων

Στην κινητοποίηση μας καλούμε:

Το Δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο Πωγωνίου

Την Ομοσπονδία Γονέων Ηπείρου

Τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ιωαννίνων

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΑ ΓΙΑ ΖΩΗ, ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ! ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ!

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι αποκαλύπτει για τον χαρακτήρα σας αν βρίζετε - ποια είναι τα οφέλη;

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 4/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κηδεία
Ασύλληπτο! Γραφείο κηδειών πουλούσε ανθρώπινα μέλη και χορηγούσε ψεύτικη τέφρα
Βρέθηκαν 200 πτώματα σε αποσύνθεση σε γραφείο τελετών – Σορός γυναίκας έμεινε για 18 μήνες σε νεκροφόρα
Ασύλληπτο! Γραφείο κηδειών πουλούσε ανθρώπινα μέλη και χορηγούσε ψεύτικη τέφρα
italy
ΝΕΟ: 100.000 αναπληρωτές κυνηγούν αυτή την Πιστοποίηση Ιταλικών, Ισπανικών
Σε "στίβο μάχης" μπαίνουν πάνω από 100.000 αναπληρωτές για ΕΥΚΟΛΗ Πιστοποίηση Ιταλικών και Ισπανικών πριν το άνοιγμα των πινάκων
ΝΕΟ: 100.000 αναπληρωτές κυνηγούν αυτή την Πιστοποίηση Ιταλικών, Ισπανικών