Μαθητές Ορεστιάδας: Για τη συγχώνευση του 1ου ΓΕΛ
«Για τους λόγους αυτούς ζητάμε από την κ. Δ/ντρια Δ.Ε Έβρου να αποσύρει την πρόταση αυτή»

Το 15μελές συμβούλιο μαθητών του 1ο ΓΕΛ Ορεστιάδας με σχετική του ανακοίνωση, διαμαρτύρεται για την πρόταση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευση Ν. Έβρου να συγχωνευτεί το σχολείο του με το Εσπερινό Γυμνάσιο Ορεστιάδας, και παραθέτει τους λόγους.

«Χρειαζόμαστε ηθική και οικονομική τόνωση και μέτρα, για να αυξηθεί ο πληθυσμός, και όχι ακόμη ένα χτύπημα για να φύγουμε κι εμείς και τα παιδιά μας από τον τόπο», τονίζουν χαρακτηριστικά.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ 15ΜΕΛΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1ου ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΓΕΛ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

Το 15μελές Συμβούλιο του 1ου Εσπερινού ΓΕΛ Ορεστιάδας, διαμαρτύρεται έντονα για την πρόταση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Έβρου για τη συγχώνευση του σχολείου μας με το Εσπερινό Γυμνάσιο Ορεστιάδας για τους εξής λόγους:

    1. Η συγχώνευση αυτή σημαίνει για μας υποβάθμιση του αγαπημένου μας σχολείου, του 1ου Εσπερινού ΓΕΛ Ορεστιάδας, και μας δημιουργεί αβεβαιότητα για τη συνέχιση λειτουργίας του στο μέλλον. Η υποβάθμιση αυτή μάλιστα συμβαίνει σε μια περίοδο που το σχολείο μας βρίσκεται σε ανοδική πορεία τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά.

    2. Μετά από πολλά χρόνια έχει σταθερά πάνω από τριάντα (30) μαθητές, ενώ για πρώτη φορά στα χρονικά των Εσπερινών Λυκείων, πέρυσι, μια συμμαθήτριά μας συμμετείχε σε διαγωνισμό λογοτεχνίας και απέσπασε τιμητικό έπαινο.

    3.  Όλα αυτά δείχνουν έναν ζωντανό οργανισμό που εξελίσσεται μαζί με τους κατοίκους όχι μόνο του Δήμου Ορεστιάδας αλλά και του Διδυμοτείχου -αφού είναι το μοναδικό ΕΣΠ ΓΕΛ του Βορείου Έβρου- οι οποίοι για σοβαρούς λόγους δεν ολοκλήρωσαν το Λύκειο, όταν ήταν νέοι, και τώρα επιθυμούν να ξανακαθίσουν στα θρανία.

   4. Σε αντίθεση με το Εσπερινό Γυμνάσιο που έχει ως «ανταγωνιστή» το ΣΔΕ, το ΕΣΠ ΓΕΛ είναι η μοναδική ευκαιρία όσων θέλουν να ολοκληρώσουν τη δευτεροβάθμια γενική εκπαίδευση και ιδιαίτερα όσων θέλουν να επιλέξουν τις ανθρωπιστικές σπουδές.

    5. Η συγχώνευση αυτή θα μας δημιουργήσει και πρακτικά προβλήματα στις εκδρομές και τις σχολικές γιορτές μιας και οι περισσότεροι μαθητές του Εσπερινού ΓΕΛ Ορεστιάδας είναι μεγάλης ηλικίας σε σχέση με τους μαθητές του Εσπερινού Γυμνασίου.

     6. Η επίκληση της νομοθεσίας ότι ένα Λύκειο με λιγότερους από 50 μαθητές μπορεί να συγχωνευθεί, μας δημιουργεί την πεποίθηση ότι αντιμετωπιζόμαστε ως αριθμοί, για να μην πούμε ως νούμερα!

     7. Η ακριτική περιοχή μας δεν αντέχει άλλες συγχωνεύσεις και καταργήσεις. Ήδη αισθανόμαστε παραμελημένοι από πολλές απόψεις, παρόλο που η ζωή μας εδώ, στα σύνορα με την Τουρκία είναι άκρως χρήσιμη για την ευημερία των υπόλοιπων κατοίκων της πατρίδας μας. Χρειαζόμαστε ηθική και οικονομική τόνωση και μέτρα, για να αυξηθεί ο πληθυσμός, και όχι ακόμη ένα χτύπημα για να φύγουμε κι εμείς και τα παιδιά μας από τον τόπο.

Για τους λόγους αυτούς ζητάμε από την κ. Δ/ντρια Δ.Ε Έβρου να αποσύρει την πρόταση αυτή.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 1/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Έρχεται φάρμακο «από ελαιόλαδο»- Υπόσχεται θεραπεία σε ορισμένους τύπους καρκίνου
Το φάρμακο, με την ονομασία 2-OHOA, είναι μια θεραπεία πρώτης κατηγορίας -που σημαίνει ότι προσφέρει έναν νέο και μοναδικό τρόπο θεραπείας της νόσου-...
Έρχεται φάρμακο «από ελαιόλαδο»- Υπόσχεται θεραπεία σε ορισμένους τύπους καρκίνου