Εκπαιδευτικοί: Για την κατάσταση λειτουργίας του Ειδικού Νηπιαγωγείου Λαυρίου
Το Νηπιαγωγείο συνεχίζει να λειτουργεί σε επισφαλείς συνθήκες παραβιάζοντας το νομικό πλαίσιο

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Κ. Σωτηρίου», με σχετική του ανακοίνωση ενημερώνει για την κατάσταση που βρίσκεται το ειδικό νηπιαγωγείο Λαυρίου, απαιτώντας να δοθεί μία λύση, ώστε τα παιδιά να έχουν μία αξιοπρεπή σχολική στέγη.

Επιπλέον, τονίζει ότι «Τα παιδιά του ειδικού νηπιαγωγείου δεν είναι παιδιά κατωτέρου θεού!  Ο Σύλλογος Π.Ε. «Κ. Σωτηρίου» θα πάρει άμεσα πρωτοβουλίες για συνέχιση των κινητοποιήσεων με  απεύθυνση σε όλους τους αρμόδιους για τον έλεγχο και την αποκατάσταση ασφαλούς και αξιοπρεπούς λειτουργίας του σχολείου».

Η σχετική ανακοίνωση:

Σε συνέχεια όλων των ανακοινώσεων, παρεμβάσεων, διαμαρτυριών του συλλόγου μας με θέμα την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων και της ασφαλούς στέγης των μαθητών/τριών  του Ειδικού Ν/Γ Λαυρίου και την δεδομένη διαφωνία μας για την επιλογή  της Δημοτική αρχής να στεγάσει νήπια σε container έστω κι ως προσωρινή λύση

Ενημερώνουμε ότι κατά την ενημερωτική επίσκεψη της προέδρου του συλλόγου εκπαιδευτικών ΠΕ «Κ. Σωτηρίου» στο Ειδικό Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Λαυρίου Παρασκευή  20/10/23 , ένα μήνα μετά την παρέμβαση του συλλόγου μας στον Δήμαρχο Λαυρεωτικής, (19/9/23) διαπιστώθηκαν τα εξής:

✔ Το  Ειδικό Νηπιαγωγείο δεν έχει μεταστεγαστεί στο τοποθετημένο container του αύλειου χώρου, με αποτέλεσμα 15 παιδιά και ενήλικες να στεγάζονται και σήμερα  ( 2μήνες μετά την έναρξη των σχoλικών μονάδων) στην μονή διαθέσιμη αίθουσα των 12τμ. 

✔ Πραγματοποιούνταν εργασίες στρωσίματος δαπέδου έχοντας τοποθετημένο πρόχειρο διαχωριστικό την ώρα που στην παρακείμενη παιδική χαρά  προαυλίζονταν τα νήπια! Δηλαδή εκτελούνταν για άλλη μια φορά εργασίες κατά  την ώρα λειτουργίας του σχολείου παρά τη ρητή δέσμευση του δημάρχου για το αντίθετο!!! 

✔ Δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία εργασία σύνδεσης των 2 κτιρίων-χώρων ( CONTAINER & κεντρικού κτιρίου-σταθερής αίθουσας) καθώς και στέγαστρο προστασίας.

Υπενθυμίζουμε ότι η δέσμευση του Δημάρχου παρουσία όλης της εκπαιδευτικής Κοινότητας στην μαζική  παράσταση διαμαρτυρίας  του συλλόγου μας 19/9/23  ήταν ότι τόσο το container ως σχολική  αίθουσα όσο και  τα έργα διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου θα παραδοθούν σε πλήρη λειτουργίαα μια εβδομάδα μετά τη συνάντηση μας με όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά καταλληλόλητας. 

Αναλυτικά στο Δελτίο τύπου από την παράσταση διαμαρτυρίας του συλλόγου μας και τη συνάντηση με το δήμαρχο Λαυρεωτικής για το σοβαρό ζήτημα της σχολικής στέγης του Ειδικού Νηπιαγωγείου Λαυρίου.

Απαιτούμε την άμεση ολοκλήρωση εργασιών εκτός ωρών λειτουργίας της μονάδας και πιστοποιητικό καταλληλόλητας από τον αρμόδια υπηρεσία προκειμένου να μεταφερθούν οι μαθητές άμεσα και να αποφορτιστεί η μοναδική σχολική αίθουσα νηπιαγωγείου. 

Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη για την λειτουργεία του νηπιαγωγείου σε επικίνδυνες συνθήκες και αδυναμία βασικής εκπαίδευσης στα παιδιά; 

Ποιες είναι οι ενέργειες της Διεύθυνσης Π.Ε. Αν. Αττικής προκειμένου να σταματήσουν οι επικίνδυνοι και παράνομοι όροι λειτουργίας του Ειδικού Νηπιαγωγείου; 

Ποιες ενέργειες που έχουν γίνει για την ανεύρεση αξιοπρεπούς κτηρίου για τη μεταστέγαση του ειδικού νηπιαγωγείου όπως υποσχέθηκε ο δήμαρχος στο επόμενο τρίμηνο και πριν από το τέλος του χρόνου;

Τα παιδιά του ειδικού νηπιαγωγείου δεν είναι παιδιά κατωτέρου θεού! 

Ο Σύλλογος Π.Ε. «Κ. Σωτηρίου» θα πάρει άμεσα πρωτοβουλίες για συνέχιση των κινητοποιήσεων με απεύθυνση σε όλους τους αρμόδιους για τον έλεγχο και την αποκατάσταση ασφαλούς και αξιοπρεπούς λειτουργίας του σχολείου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

glOSSA
«Μια ολιγάριθμη ομάδα να επιχειρεί να προσβάλει τον σκληρό πυρήνα μιας γλώσσας όπως είναι η συντακτική δομή της»
«Προσδοκούμε από το Ι.Ε.Π. να εισακούσει τις απόψεις των ειδικών επί του γνωστικού αντικειμένου αλλά και να μην επιτρέψει να υιοθετηθεί μια γλωσσικά...
«Μια ολιγάριθμη ομάδα να επιχειρεί να προσβάλει τον σκληρό πυρήνα μιας γλώσσας όπως είναι η συντακτική δομή της»