Προανάκριση κατά εκπαιδευτικών: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο στις 12:30 στη ΔΔΕ Πειραιά
Alexandros Michailidis / SOOC
«Άλλο ένα χτύπημα στη συνδικαλιστική δράση και παρέμβαση» - Συγκέντρωση Τρίτη 20/6/2023 στις 12:30 μμ. ΔΔΕ Πειραιά,  Ελ. Βενιζέλου 35

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλούν οι εκπαιδευτικοί των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων Συσπειρώσεων Κινήσεων ΔΕ αύριο, Τρίτη 20/6/2023, στις 12:30 το μεσημέρι στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά (Ελ. Βενιζέλου 35).

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν να σταματήσει άμεσα η προανάκριση ενάντια στην κινητοποίηση της ΕΛΜΕ Πειραιά στο 1ο Γυμνάσιο Κερατσινίου την ημέρα των εξετάσεων PISA και η προσπάθεια κατασκευής ανυπόστατων κατηγοριών ενάντια στους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς προκειμένου να προχωρήσει ΕΔΕ ή και μήνυση εναντίον τους.

Όπως τονίζουν, «αποτελεί άλλο ένα χτύπημα στη συνδικαλιστική δράση και παρέμβαση».

«Πρόκειται για την επιλογή της κυβέρνησης για να χτυπηθεί η συνδικαλιστική δράση και η αντίσταση των εργαζομένων, εφαρμόζοντας πλήρως τον Ν. Χατζηδάκη» επισημαίνουν.

Το κάλεσμα των εκπαιδευτικών

Ακολουθεί η ανακοίνωση των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων Συσπειρώσεων Κινήσεων ΔΕ:

Να μην περάσει η επιχείρηση χτυπήματος της συνδικαλιστικής δράσης στον Πειραιά!

Συγκέντρωση Τρίτη 20/6/2023 στις 12:30 μμ. ΔΔΕ Πειραιά, Ελ. Βενιζέλου 35

Προανακριτική διαδικασία ενάντια στην κινητοποίηση της ΕΛΜΕ την ημέρα των εξετάσεων PISA.

Η διαδικασία προανάκρισης που έχει ξεκινήσει με εντολή και πρωτοβουλία του ΔΔΕ Πειραιά ενάντια στην κινητοποίηση της ΕΛΜΕ Πειραιά στο 1ο Γυμνάσιο Κερατσινίου την ημέρα των εξετάσεων PISA αποτελεί άλλο ένα χτύπημα στη συνδικαλιστική δράση και παρέμβαση.

Πρόκειται για την επιλογή της κυβέρνησης για να χτυπηθεί η συνδικαλιστική δράση και η αντίσταση των εργαζομένων, εφαρμόζοντας πλήρως τον Ν. Χατζηδάκη.

Τόσο ο ΔΔΕ Πειραιά όσο και η κυβέρνηση δεν μπόρεσαν να σταματήσουν την συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκείνη την ημέρα, παρά την αστυνομοκρατία και το κλίμα τρομοκράτησης που επιχείρησαν να επιβάλουν. Αυτό που πραγματικά τους ενόχλησε είναι ότι σύσσωμοι μαθητές και εκπαιδευτικοί εκείνη την ημέρα εξέφρασαν έμπρακτα την αντίθεση τους στις εξετάσεις PISA, με σαφή ταξικά χαρακτηριστικά, που έχουν ως στόχο την κατηγοριοποίηση των σχολείων και των μαθητών και την προώθηση της αξιολόγησης.

Πρόθεσή του είναι να προχωρήσει η διαδικασία σε ανοιχτές συνδικαλιστικές διώξεις! Τον ενοχλεί οποιαδήποτε φωνή επιχειρεί να κοντράρει τις αντιδραστικές και νεοφιλελεύθερες επιλογές και πολιτικές της κυβέρνησής του ΟΟΣΑ και της ΕΕ. Εναρμονισμένος με την κεντρική πολιτική γραμμή επιθυμεί στα σχολεία να ακούγονται και να κυριαρχούν μόνο οι απόψεις που προωθούν αυτές τις πολιτικές. Δεν είναι η πρώτη απόπειρα δίωξης: θυμίζουμε τις μηνύσεις του ενάντια στην κινητοποίηση για την ημερίδα για τα ιδιωτικά σχολεία, τις διώξεις συνδικαλιστών και συναδέλφων επειδή συμμετείχαν σε αποφάσεις της ΕΛΜΕ, η κλήση τους σε γραπτές εξηγήσεις για τις απόψεις τους κτλ.

Είναι φανερό ότι αυτό που επιδιώκουν είναι να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον αποστεωμένο και πλήρως ελεγχόμενο από τη διοίκηση και την κυβέρνηση όπου η οποιαδήποτε διαμαρτυρία να θεωρείται παράνομη και να διώκεται.

Είναι φανερό ότι, για να περάσει η ακόμα πιο άγρια επίθεση που έρχεται, πρέπει να τρομοκρατηθούν οι εργαζόμενοι. Για αυτό κάνει προανάκριση ενάντια στην κινητοποίηση ο ΔΔΕ Πειραιά – υπηρετώντας την κεντρική κυβερνητική γραμμή της επίθεσης στα σωματεία, στην απεργία, στην αντίσταση.

Στηρίζουμε την Τρίτη 20/06/2023 στις 12:30 μ.μ. στη ΔΔΕ Πειραιά (Βενιζέλου 35) την κινητοποίηση της ΕΛΜΕ Πειραιά που έχει οριστεί για το θέμα της στέγασης και των αιθουσών στο ΕΝΕΕΓΥΛ Δραπετσώνας και θα απαιτήσουμε να σταματήσει ΑΜΕΣΑ η προανάκριση και η προσπάθεια κατασκευής ανυπόστατων κατηγοριών ενάντια στους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς προκειμένου να προχωρήσει ΕΔΕ ή και μήνυση εναντίον τους.

Οι αγώνες δεν ποινικοποιούνται – Κάτω τα χέρια από τους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς.

Κάτω τα χέρια από την συνδικαλιστική δράση! Κάτω τα χέρια από τα σωματεία!

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4