ekav
Απόψε στις 7:30 οι φοιτητές στηρίζουν τις διεκδικήσεις των Σωματείων, της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ)

Οι φοιτητές συμμετέχουν στην αποψινή μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο υγείας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν μαζί με τους γιατρούς για τις απαράδεκλτες ελλείψεις που τις τελευταίες ημέρες οδήγησαν στο θάνατο συμπολίτες μας...

Τα τελευταία τραγικά περιστατικά, έρχονται να προστεθούν στη μακάβρια λίστα με τους εργαζόμενους, τους νέους, που το νήμα της ζωής τους κόπηκε από μια πολιτική που για τα κέρδη των λίγων δεν διστάζει πουθενά. Από τα Τέμπη μέχρι το Πέραμα και την κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας στο μυαλό κάθε φοιτητή επανέρχεται το σύνθημα που αποτυπώθηκε στις μεγάλες διαδηλώσεις μας για έγκλημα στα Τέμπη: “ή τα Κέρδη τους ή οι Ζωές μας”!, σημειώνει το Μάτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ)

Η ανακοίνωση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών

Δεν ανεχόμαστε να γίνει συνήθεια η βαρβαρότητα! Η οργή ξεχειλίζει!

Πριν ακόμα στεγνώσουν τα δάκρυα από την τραγική είδηση του θανάτου της 64χρονης στην Κω μέσα σε καρότσα λόγω έλλειψης ασθενοφόρου, μία ακόμα γυναίκα, συνομήλικη μας, 19 χρόνων έγκυος, πέθανε αβοήθητη περιμένοντας για ώρες το ασθενοφόρο στη Νέα Μάκρη Αττικής.

Η οργή μας ξεχειλίζει. Δεν ανεχόμαστε να γίνει συνήθεια η βαρβαρότητα!

Για πόσο ακόμα θα διαβάζουμε καθημερινά τέτοιες ειδήσεις. Για πόσο ακόμα θα θεωρείται φυσιολογικό να χάνονται τόσο άδικα ανθρώπινες ζωές! Για πόσο ακόμα θα συνεχίζεται μία πολιτική επικίνδυνη για τη ζωή και το μέλλον μας;

Τα τελευταία τραγικά περιστατικά, έρχονται να προστεθούν στη μακάβρια λίστα με τους εργαζόμενους, τους νέους, που το νήμα της ζωής τους κόπηκε από μια πολιτική που για τα κέρδη των λίγων δεν διστάζει πουθενά. Από τα Τέμπη μέχρι το Πέραμα και την κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας στο μυαλό κάθε φοιτητή επανέρχεται το σύνθημα που αποτυπώθηκε στις μεγάλες διαδηλώσεις μας για έγκλημα στα Τέμπη: “ή τα Κέρδη τους ή οι Ζωές μας”!

Και οι τελευταίοι θάνατοι των δύο γυναικών συνιστούν ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα αφού τελικά με την τραγική κατάσταση ελλείψεων ασθενοφόρων και υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ το κακό ήταν σίγουρο ότι θα συμβεί. Στο λεγόμενο τουριστικό παράδεισο στη Κω, υπάρχει μόνο 1 ασθενοφόρο, ενώ στην Αττική την ώρα που με βάση τον πληθυσμό, ο συνολικός αριθμός των ασθενοφόρων που απαιτούνται για την κάλυψή του είναι τουλάχιστον 100 (ασθενοφόρα επειγόντων και κινητών μονάδων), από αυτά επιχειρούν μόνο τα 45 με 50 ασθενοφόρα επειγόντων και 6 με 8 Κινητές Μονάδες, από τις οποίες οι μισές μόνο διαθέτουν ιατρό! Και τα στοιχεία της γύμνιας που καταγγέλλουν τα σωματεία δεν έχουν τελειωμό…

Για αυτό οι ευθύνες τους δεν ξεπλένονται. Ότι και να προσπαθήσουν να πούνε, γκρεμίζεται μπροστά στην πραγματικότητα.

Όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα, υπηρέτησαν σταθερά αυτή τη πολιτική. Η κυβέρνηση της ΝΔ χέρι-χέρι με όλες τις προηγούμενες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ έχουν βάλει το λιθαράκι τους στη σημερινή κατάσταση του ΕΣΥ. Και σε αυτό το έγκλημα ένοχος είναι η πολιτική που θεωρεί την υγεία και τη ζωή μας κόστος.

Όμως οι φοιτητές και οι φοιτήτριες της χώρας, που μαθαίνουμε καθημερινά για τα νέα τεχνολογικά επιτεύγματα, που μας κλίνουν την «καινοτομία» και τον «εκσυγχρονισμό» σε όλες τις πτώσεις, που ακούμε καθημερινά για δις ευρώ που «πάνε και έρχονται» για την επιχειρηματική κερδοφορία βράζουμε από οργή για το πως γίνεται να μην μπορούν να εξασφαλιστούν το 2023 τόσο βασικές υποδομές για την υγεία του λαού και της νεολαίας. Βιώνουμε με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο το χάσμα μεταξύ του πως θα μπορούσαμε να ζούμε, να προστατεύουμε την ανθρώπινη ζωή και πως τελικά ζούμε.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι διατρανώσαμε πως «θα γίνουμε η φωνή όλων των νεκρών», πως δεν θα καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια, πως θα βρεθούμε στους δρόμους του αγώνα.

Αυτό θα κάνουμε και την Πέμπτη 8 Ιουνίου στις 7.30 μ.μ. στη μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο υγείας.

Στηρίζουμε τις διεκδικήσεις των Σωματείων, της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Καλούμε κάθε νέο και νέα, κάθε φοιτητή και φοιτήτρια, να δώσει το παρών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα