Εκπαίδευση
Δύο ομάδες επιμορφούμενων καθηγητών του σχολείου παρακολούθησαν δύο διαφορετικά εκπαιδευτικά σεμινάρια

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus +, υλοποιείται στο Ελληνικό Γυμνάσιο και Λύκειο Ντόρτμουντ το 12μηνης διάρκειας επιμορφωτικό πρόγραμμα με θέμα: "Επαναπροσδιορίζοντας τη Συνεργασία με βάση καινοτόμες μεθόδους & νέα Μέσα Επικοινωνίας".

Δύο ομάδες επιμορφούμενων καθηγητών του σχολείου παρακολούθησαν δύο διαφορετικά εκπαιδευτικά σεμινάρια, το ένα στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας και το άλλο στην Βαλένσια της Ισπανίας. Το περιεχόμενό τους αφορούσε νέες διδακτικές μεθόδους που προάγουν τηv βιωματική διαδραστική μάθηση με την βοήθεια νέων ψηφιακών μέσων επικοινωνίας.

Κατά τη διάρκεια της κινητικότητας, οι εκπαιδευτικοί συναντήθηκαν, συνεργάστηκαν και αλληλεπίδρασαν με συναδέλφους τους από άλλες χώρες της Ευρώπης-Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Τσεχία. Είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν πληροφορίες για τα εκπαιδευτικά συστήματα των χωρών τους και να μοιραστούν καλές πρακτικές σχετικές για τη διδασκαλία και την προσέγγιση της γνώσης στα σχολεία τους. Ήταν μια εβδομάδα γεμάτη πληροφορίες, γνώσεις και μαθησιακές εμπειρίες. Με την επιστροφή τους έχουν ήδη ενσωματώσει στο καθημερινό πρόγραμμα διδασκαλίας τους τις τεχνικές που έμαθαν, με στόχο να γίνει το μάθημα ομαδοκεντρικό και έτσι ελκυστικότερο και πιο ενδιαφέρον για τους μαθητές.

- Ομάδα Δουβλίνο, Ιρλανδία (3 καθηγητές)

Τρεις εκπαιδευτικοί του σχολείου πήραν μέρος στο, επίσης, πενθήμερο σεμινάριο με θέμα "OurSchoolRadio! Podcasts and New Media as an Educational Tool" που πραγματοποιήθηκε στο Δουβλίνο από τις 6/2/2023 μέχρι τις 11/2/2023. Ο βασικός στόχος του σεμιναρίου ήταν η δημιουργία Podcast και η ενσωμάτωσή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία. Στην διάρκειά του έμαθαν όχι μόνο πώς να δημιουργήσουν Podcast στις τάξεις με τους μαθητές τους, αλλά έφτιαξαν και το δικό τους.

- Ομάδα Βαλένσια, Ισπανία (4 καθηγητές)

Ο τίτλος του σεμιναρίου ήταν: "Learning through collaboration and co-operation" και πραγματοποιήθηκε από τις 20/02/2023 έως τις 25/02/23 στην Βαλένσια της Ισπανίας. Το 8μελές γκρουπ γνώρισε και εμβάθυνε στις  έννοιες Collaborative Learning και Co-operative Learning στο πλαίσιο της ομαδοσυνεργατικής μάθησης και τις εφάρμοσε σε ατομικές και ομαδικές εργασίες που ανατέθηκαν από την επιμορφώτρια. Επίσης, γνώρισε νέες εκπαιδευτικές ψηφιακές πλατφόρμες και εργάστηκε πάνω σε αυτές για τη δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού.

Η συμμετοχή σε αυτό το πρόγραμμα ενίσχυσε την εξωστρέφεια του σχολείου μας προς άλλες χώρες της Ευρώπης, αποτέλεσε μια πολύτιμη εμπειρία για τους συμμετέχοντες και, παράλληλα, ανανέωσε και εμπλούτισε την καθημερινή διαδικασία εκπαίδευσης και μάθησης. Ως εκ τούτου προέκυψαν πολλαπλά οφέλη για την εκπαιδευτική μας κοινότητα. Ευελπιστούμε, λοιπόν, για τη συμμετοχή του σχολείου μας σε παρόμοια προγράμματα και στο άμεσο μέλλον.

Τέλος, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά το ΙΚΥ και το ΠρόγραμμαErasmus Plus για την θαυμάσια αυτή ευκαιρία που μας παρείχαν να ταξιδέψουμε στην Ιρλανδία και την Ισπανία, να έλθουμε σε επαφή με τον πολιτισμό και την κουλτούρα τους και να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας.

Η  Παιδαγωγική Ομάδα του  Erasmus+.

erasmus+

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Νόμος Χατζηδάκη: Δουλειά λοιπόν, εν ανάγκη και αμισθί!
Επιστολή διαμαρτυρίας ΠΕ60/ΠΕ70 με θέμα τη διόρθωση προϋπηρεσίας στην 1ΓΕ/2023
Ομάδα εκπαιδευτικών Α/βαθμιας (ΠΕ 60 και ΠΕ 70) αναφέρεται με επιστολή διαμαρτυρίας στη διόρθωση προϋπηρεσίας στην 1ΓΕ/2023
Επιστολή διαμαρτυρίας ΠΕ60/ΠΕ70 με θέμα τη διόρθωση προϋπηρεσίας στην 1ΓΕ/2023