Εκλογές 2023: Οι θέσεις των κομμάτων για την ιδιωτική εκπαίδευση
Η Νέα Δημοκρατία δυστυχώς αποφάσισε να μην συμμετάσχει στον προεκλογικό διάλογο και δεν απέστειλε τις θέσεις της για την ιδιωτική εκπαίδευση

Στις αρχές Απριλίου η ΟΙΕΛΕ απέστειλε προς τα κοινοβουλευτικά κόμματα πρόσκληση αποστολής θέσεων για την ιδιωτική εκπαίδευση, ώστε οι χιλιάδες συνάδελφοί μας να έχουν τη δυνατότητα πριν τις εκλογές να γνωρίζουν ποιες είναι οι δεσμεύσεις των παρατάξεων για το χώρο μας. Για το σκοπό αυτό η Ομοσπονδία απέστειλε στα κόμματα ερωτηματολόγιο (βασισμένο σε προτάσεις και υποδείξεις περίπου 200 εκπαιδευτικών ιδιωτικών σχολείων, Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης, Κέντρων Ξένων Γλωσσών και ΙΕΚ και μετά από επεξεργασία του Κλαδικού Ινστιτούτου της ΟΙΕΛΕ). Ταυτόχρονα ζήτησε και συνάντηση, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους εκπροσώπους των κομμάτων να αναλύσουν και να εξειδικεύσουν περισσότερο τις θέσεις τους.

Η ΟΙΕΛΕ από το 2012 προχωρά σε αυτή την πρωτοβουλία, επιχειρώντας να εφαρμόσει τον κοινωνικό διάλογο στην πράξη, όπως ακριβώς γίνεται στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Οι κοινωνικοί φορείς ζητούν προεκλογικά από τα κόμματα τις θέσεις και αυτά ανταποκρίνονται, προκειμένου οι πολίτες να έχουν εικόνα των προγραμμάτων πριν λάβουν τις αποφάσεις τους.

Στη φετινή πρόσκληση για την αποστολή θέσεων, ανταποκρίθηκαν τα ακόλουθα κόμματα (η σειρά προβολής είναι αλφαβητική):

ΚΚΕ

ΜέΡΑ25

ΠΑ.ΣΟ.Κ.-Κίνημα Αλλαγής

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Επίσης, πραγματοποιήθηκαν προεκλογικές συναντήσεις εξειδίκευσης των θέσεων με τα ακόλουθα κόμματα:

KKE

ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Η μη αποστολή των θέσεων της ΝΔ

Η Νέα Δημοκρατία δυστυχώς αποφάσισε να μην συμμετάσχει στον προεκλογικό διάλογο και δεν απέστειλε τις θέσεις της για την ιδιωτική εκπαίδευση, παρά τις προσπάθειές μας να επικοινωνήσουμε τόσο με τον Τομέα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του κυβερνώντος κόμματος, όσο και με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Η κ. Κεραμέως, πάντως, έδειξε ιδιαίτερη προθυμία να συνομιλήσει (όπως άλλωστε έπραττε καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας της) με τους εκπροσώπους των ιδιοκτητών των ιδιωτικών σχολείων, δίνοντας το παρόν στην προεκλογικής φύσης Συνέλευση του Συνδέσμου τους. Έτσι, οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί δεν έλαβαν απαντήσεις σε ερωτήματα για κρίσιμα ζητήματα, όπως πχ για την τραγική κατάσταση ανομίας σε όλες τις μονάδες ιδιωτικής εκπαίδευσης, για το φαινόμενο της μαζικής εξόδου εκπαιδευτικών από τα ιδιωτικά σχολεία λόγω της δραματικής επιδείνωσης των εργασιακών συνθηκών, για τους χαμηλούς μισθούς, για το εντεινόμενο φαινόμενο του bullying εναντίον εκπαιδευτικών από εργοδότες και γονείς κ.λπ.

Προφανώς για την κυβέρνηση και για την ηγεσία του ΥΠΑΙΘ, οι απόψεις των εργαζόμενων δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία…

Δείτε εδώ τη σχετική ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ για τη μη αποστολή θέσεων από τη ΝΔ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εκλογές
Για μια Ευρώπη της προόδου!
Οι εκλογικές διαδικασίες πάντα έχουν ιστορική βαρύτητα. Παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή μας, στην εξέλιξη κοινωνιών μας, στο μέλλον της χώρας μας.
Για μια Ευρώπη της προόδου!
panellinies ekpaideutikos
Πανελλήνιες 2024: Εκπαιδευτικοί καλούνται να διανύσουν 35 χιλιόμετρα για να προσέλθουν στο εξεταστικό κέντρο!
Πανελλήνιες 2024: «Μεγαλύτερος φόρτος σε λιγότερα άτομα γεγονός που υπονομεύει την ομαλή διενέργεια των πανελλαδικών εξετάσεων»
Πανελλήνιες 2024: Εκπαιδευτικοί καλούνται να διανύσουν 35 χιλιόμετρα για να προσέλθουν στο εξεταστικό κέντρο!
Αλέξης Χαρίτσης
Χαρίτσης σε Μητσοτάκη για ακρίβεια: «Συγχαρητήρια, 7 στα 10 νοικοκυριά δηλώνουν ότι μειώθηκε το εισόδημά τους»
«Το μόνο καινούριο που ακούσαμε από τον κ. Μητσοτάκη είναι ότι δίνει μάχη κατά των πολυεθνικών κολοσσών! Ποιος; Ο κ. Μητσοτάκης! Εντάξει, κάπου...
Χαρίτσης σε Μητσοτάκη για ακρίβεια: «Συγχαρητήρια, 7 στα 10 νοικοκυριά δηλώνουν ότι μειώθηκε το εισόδημά τους»