Εκλογές 2023: Οι θέσεις των κομμάτων για την ιδιωτική εκπαίδευση
Η Νέα Δημοκρατία δυστυχώς αποφάσισε να μην συμμετάσχει στον προεκλογικό διάλογο και δεν απέστειλε τις θέσεις της για την ιδιωτική εκπαίδευση

Στις αρχές Απριλίου η ΟΙΕΛΕ απέστειλε προς τα κοινοβουλευτικά κόμματα πρόσκληση αποστολής θέσεων για την ιδιωτική εκπαίδευση, ώστε οι χιλιάδες συνάδελφοί μας να έχουν τη δυνατότητα πριν τις εκλογές να γνωρίζουν ποιες είναι οι δεσμεύσεις των παρατάξεων για το χώρο μας. Για το σκοπό αυτό η Ομοσπονδία απέστειλε στα κόμματα ερωτηματολόγιο (βασισμένο σε προτάσεις και υποδείξεις περίπου 200 εκπαιδευτικών ιδιωτικών σχολείων, Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης, Κέντρων Ξένων Γλωσσών και ΙΕΚ και μετά από επεξεργασία του Κλαδικού Ινστιτούτου της ΟΙΕΛΕ). Ταυτόχρονα ζήτησε και συνάντηση, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους εκπροσώπους των κομμάτων να αναλύσουν και να εξειδικεύσουν περισσότερο τις θέσεις τους.

Η ΟΙΕΛΕ από το 2012 προχωρά σε αυτή την πρωτοβουλία, επιχειρώντας να εφαρμόσει τον κοινωνικό διάλογο στην πράξη, όπως ακριβώς γίνεται στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Οι κοινωνικοί φορείς ζητούν προεκλογικά από τα κόμματα τις θέσεις και αυτά ανταποκρίνονται, προκειμένου οι πολίτες να έχουν εικόνα των προγραμμάτων πριν λάβουν τις αποφάσεις τους.

Στη φετινή πρόσκληση για την αποστολή θέσεων, ανταποκρίθηκαν τα ακόλουθα κόμματα (η σειρά προβολής είναι αλφαβητική):

ΚΚΕ

ΜέΡΑ25

ΠΑ.ΣΟ.Κ.-Κίνημα Αλλαγής

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Επίσης, πραγματοποιήθηκαν προεκλογικές συναντήσεις εξειδίκευσης των θέσεων με τα ακόλουθα κόμματα:

KKE

ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Η μη αποστολή των θέσεων της ΝΔ

Η Νέα Δημοκρατία δυστυχώς αποφάσισε να μην συμμετάσχει στον προεκλογικό διάλογο και δεν απέστειλε τις θέσεις της για την ιδιωτική εκπαίδευση, παρά τις προσπάθειές μας να επικοινωνήσουμε τόσο με τον Τομέα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του κυβερνώντος κόμματος, όσο και με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Η κ. Κεραμέως, πάντως, έδειξε ιδιαίτερη προθυμία να συνομιλήσει (όπως άλλωστε έπραττε καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας της) με τους εκπροσώπους των ιδιοκτητών των ιδιωτικών σχολείων, δίνοντας το παρόν στην προεκλογικής φύσης Συνέλευση του Συνδέσμου τους. Έτσι, οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί δεν έλαβαν απαντήσεις σε ερωτήματα για κρίσιμα ζητήματα, όπως πχ για την τραγική κατάσταση ανομίας σε όλες τις μονάδες ιδιωτικής εκπαίδευσης, για το φαινόμενο της μαζικής εξόδου εκπαιδευτικών από τα ιδιωτικά σχολεία λόγω της δραματικής επιδείνωσης των εργασιακών συνθηκών, για τους χαμηλούς μισθούς, για το εντεινόμενο φαινόμενο του bullying εναντίον εκπαιδευτικών από εργοδότες και γονείς κ.λπ.

Προφανώς για την κυβέρνηση και για την ηγεσία του ΥΠΑΙΘ, οι απόψεις των εργαζόμενων δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία…

Δείτε εδώ τη σχετική ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ για τη μη αποστολή θέσεων από τη ΝΔ.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

To 1o Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ECTS και 50Є εγγραφή - Αιτήσεις έως 4-12

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα