μετρο
«Με τη συμπλήρωση του 18ου έτους ηλικίας των παιδιών μας προκύπτει διπλασιασμός του κόστους καθημερινής μετάβασης στο σχολείο τους»

Η Ομοσπονδία Γονέων Περιφέρειας Αττικής έστειλε υπόμνημα στον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών, κ. Κώστα Αχ. Καραμανλή και την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως, με θέμα την μετακίνηση των μαθητών που ενηλικιώνονται.

Στο σχετικό τους υπόμνημα, γνωστοποιούν ότι οι μαθητές που ενηλικιώνονται πληρώνουν για τις μεταφορές τους εισιτήριο ενηλίκων, κατά τη μετάβασή τους στο σχολείο. Για τον λόγο αυτό ζητούν την επίλυση του ζητήματος και την μείωση του κόστους μεταφοράς για τους μαθητές αυτούς.

Δείτε το υπόμνημα:

 Αξιότιμες κυρίες και κύριοι,

Οι μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που ενηλικιώνονται ενώ φοιτούν ακόμα στα σχολεία δεν μπορούν να ανανεώσουν την προσωποποιημένη κάρτα μειωμένου κομίστρου που χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους, προσκομίζοντας τη σχετική βεβαίωση του σχολείου τους στην αρμόδια υπηρεσία του ΟΑΣΑ, καθώς δεν έχει γίνει νομοθετική ρύθμιση που να το προβλέπει.

Το αποτέλεσμα είναι οι μαθητές που συμπλήρωσαν τα 18 έτη να πληρώνουν κόμιστρο ενηλίκων ακόμα και για τη μετάβασή τους στο σχολείο, μιας και αρκετοί δεν πληρούν το κριτήριο απόστασης μεταξύ κατοικίας και σχολείου που ισχύει σήμερα και που προβλέπεται στον σχετικό νόμο και άρα δεν είναι ούτε δικαιούχοι του Ειδικού Μαθητικού Δελτίου που τους δίνει δικαίωμα δωρεάν μετακίνησης για τις μέρες και ώρες λειτουργίας των σχολείων. Μάλιστα το αυξημένο χιλιομετρικό όριο ήδη έχει αποκλείσει ένα μεγάλο αριθμό μαθητών.

Το αποτέλεσμα αυτών είναι η σημαντική οικονομική επιβάρυνση των οικογενειών μας, αφού με τη συμπλήρωση του 18ου έτους ηλικίας των παιδιών μας προκύπτει διπλασιασμός του κόστους καθημερινής μετάβασης στο σχολείο τους, καθώς και των άλλων αυξημένων υποχρεώσεων μετακίνησης για εκπαιδευτικές, αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.

Ως εκ τούτου, ζητάμε άμεσα να επιλυθεί το ζήτημα με νομοθετική ρύθμιση όπου να προβλέπεται:

α) Έκδοση Ειδικού Μαθητικού Δελτίου για δωρεάν μετακίνηση με τα ΜΜΜ, με ισχύ από την  έναρξη του Σχολικού Έτους και μέχρι τη λήξη του, σε όποιον έχει την μαθητική ιδιότητα με την υποχρέωση προσκόμισης σχετικής βεβαίωσης της οικίας σχολικής μονάδας, ανεξάρτητα από την ηλικία του και για τις ώρες λειτουργίας των σχολείων τους και

β) Μειωμένο κόμιστρο για όλες τις υπόλοιπες μετακινήσεις, όλες τις υπόλοιπες μέρες και  ώρες, κατ’ αναλογία με την αντίστοιχη ρύθμιση για τους φοιτητές.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

brixelesevropaikienosi1012_1.jpg
Ευρωπαϊκά σχολεία: Οι πίνακες κατάταξης εκπαιδευτικών για τον δευτεροβάθμιο κύκλο μετά τις ενστάσεις
Οι υποψήφιοι που γίνονται δεκτοί στη διαδικασία επιλογής θα προσκληθούν σε προφορική συνέντευξη, η ημερομηνία της οποίας θα ανακοινωθεί στην επίσημη...
Ευρωπαϊκά σχολεία: Οι πίνακες κατάταξης εκπαιδευτικών για τον δευτεροβάθμιο κύκλο μετά τις ενστάσεις
EKTAKTO
Ομολόγησε την πράξη του ο A. Λύτρας - «Υπεραγαπάω τη σύζυγό μου. Θα ζητήσω βοήθεια να θεραπευτώ»
Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο γνωστός ποινικολόγος  Aπόστολος Λύτρας  – «Ζητώ συγγνώμη – Θα ζητήσω βοήθεια να θεραπευτώ»
Ομολόγησε την πράξη του ο A. Λύτρας - «Υπεραγαπάω τη σύζυγό μου. Θα ζητήσω βοήθεια να θεραπευτώ»
σφηκας
Πανεπιστήμιο Πατρών: Θλίψη για την απώλεια του ευεργέτη του ιδρύματος Δημητρίου Σφήκα
Ο εκλιπών με τη σύζυγό του Βέρα Σφήκα, με μοναδικό κίνητρο τη διάθεση για προσφορά, χρηματοδότησαν εξ ολοκλήρου την κατασκευή της «Κλινικής...
Πανεπιστήμιο Πατρών: Θλίψη για την απώλεια του ευεργέτη του ιδρύματος Δημητρίου Σφήκα