μετρο
«Με τη συμπλήρωση του 18ου έτους ηλικίας των παιδιών μας προκύπτει διπλασιασμός του κόστους καθημερινής μετάβασης στο σχολείο τους»

Η Ομοσπονδία Γονέων Περιφέρειας Αττικής έστειλε υπόμνημα στον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών, κ. Κώστα Αχ. Καραμανλή και την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως, με θέμα την μετακίνηση των μαθητών που ενηλικιώνονται.

Στο σχετικό τους υπόμνημα, γνωστοποιούν ότι οι μαθητές που ενηλικιώνονται πληρώνουν για τις μεταφορές τους εισιτήριο ενηλίκων, κατά τη μετάβασή τους στο σχολείο. Για τον λόγο αυτό ζητούν την επίλυση του ζητήματος και την μείωση του κόστους μεταφοράς για τους μαθητές αυτούς.

Δείτε το υπόμνημα:

 Αξιότιμες κυρίες και κύριοι,

Οι μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που ενηλικιώνονται ενώ φοιτούν ακόμα στα σχολεία δεν μπορούν να ανανεώσουν την προσωποποιημένη κάρτα μειωμένου κομίστρου που χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους, προσκομίζοντας τη σχετική βεβαίωση του σχολείου τους στην αρμόδια υπηρεσία του ΟΑΣΑ, καθώς δεν έχει γίνει νομοθετική ρύθμιση που να το προβλέπει.

Το αποτέλεσμα είναι οι μαθητές που συμπλήρωσαν τα 18 έτη να πληρώνουν κόμιστρο ενηλίκων ακόμα και για τη μετάβασή τους στο σχολείο, μιας και αρκετοί δεν πληρούν το κριτήριο απόστασης μεταξύ κατοικίας και σχολείου που ισχύει σήμερα και που προβλέπεται στον σχετικό νόμο και άρα δεν είναι ούτε δικαιούχοι του Ειδικού Μαθητικού Δελτίου που τους δίνει δικαίωμα δωρεάν μετακίνησης για τις μέρες και ώρες λειτουργίας των σχολείων. Μάλιστα το αυξημένο χιλιομετρικό όριο ήδη έχει αποκλείσει ένα μεγάλο αριθμό μαθητών.

Το αποτέλεσμα αυτών είναι η σημαντική οικονομική επιβάρυνση των οικογενειών μας, αφού με τη συμπλήρωση του 18ου έτους ηλικίας των παιδιών μας προκύπτει διπλασιασμός του κόστους καθημερινής μετάβασης στο σχολείο τους, καθώς και των άλλων αυξημένων υποχρεώσεων μετακίνησης για εκπαιδευτικές, αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.

Ως εκ τούτου, ζητάμε άμεσα να επιλυθεί το ζήτημα με νομοθετική ρύθμιση όπου να προβλέπεται:

α) Έκδοση Ειδικού Μαθητικού Δελτίου για δωρεάν μετακίνηση με τα ΜΜΜ, με ισχύ από την  έναρξη του Σχολικού Έτους και μέχρι τη λήξη του, σε όποιον έχει την μαθητική ιδιότητα με την υποχρέωση προσκόμισης σχετικής βεβαίωσης της οικίας σχολικής μονάδας, ανεξάρτητα από την ηλικία του και για τις ώρες λειτουργίας των σχολείων τους και

β) Μειωμένο κόμιστρο για όλες τις υπόλοιπες μετακινήσεις, όλες τις υπόλοιπες μέρες και  ώρες, κατ’ αναλογία με την αντίστοιχη ρύθμιση για τους φοιτητές.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής με το χαμηλότερο κόστος από ΑΕΙ - ΜΟΝΟ 50 ευρώ εγγραφή έως 6-10

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ύλη, Προετοιμασία, Ειδικότητες, παλιά θέματα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - με μόνο 65 ευρώ εγγραφή

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΙΓΙΝΑΣ
Διεύθυνση Εκπαίδευσης έστειλε οδηγία να ανοίγουν νωρίτερα τα σχολεία!
Εγγραφο - οδηγία λαγός… στα πλαίσια της αυτονομίας της σχολικής μονάδας… γιατί αυτό είναι η περιβόητη αυτονομία της σχολικής μονάδας!
Διεύθυνση Εκπαίδευσης έστειλε οδηγία να ανοίγουν νωρίτερα τα σχολεία!
δασκαλος
Με την ευκαιρία της ημέρας να σας πούμε εμείς τι σημαίνει να είσαι εκπαιδευτικός!
Αφόπλισε τον ωχαδελφισμό, τη λογική τού «τόσα παίρνω, τόσο δουλεύω». Κατέβασε την καρδιά σου από την έδρα, αφουγκράσου τα χτυποκάρδια, μετάτρεψε τους...
Με την ευκαιρία της ημέρας να σας πούμε εμείς τι σημαίνει να είσαι εκπαιδευτικός!