farmaka
Polina Tankilevitch /Pexels
«Τα φάρμακα και οι υπηρεσίες Υγείας δεν είναι εμπόρευμα, είναι κοινωνικό αγαθό»

Την αγωνία και τον φόβο των γονέων μαθητών της Ικαρίας για την ελλειψη φαρμάκων, αλλά και για τις αυξήσεις στα διαγνωστικά τεστ και την υποστελέχωση με παιδιάτρους σε νοσοκομείο και Κ.Υ. αλλά και με γιατρούς όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων (πνευμονολόγος, αναισθησιολόγος) εκφράζει η Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων του νησιού με επιστολή της προς τα συναρμόδια Υπουργεία και την Περιφέρεια.

Η επιστολή της Ενωσης Γονέων Ικαρίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Ικαρίας εκφράζει την αγωνία και τον φόβο των γονέων του νησιού, σε μία περίοδο που, αφενός η εποχιακή γρίπη, οι ιώσεις αλλά και ο Covid είναι πολύ έντονα, αφετέρου υπάρχει έλλειψη βασικών φαρμάκων για τα παιδιά μας.

Την ίδια ώρα, η Κυβέρνηση, το λιγότερο προκλητικά, μέσω του Υπουργείου Παιδείας, δικαιολογεί, με εγκύκλιο, τις απουσίες των μαθητών λόγω γρίπης, ενώ εμείς αγωνιούμε αν θα βρούμε τα αναγκαία φάρμακα αλλά και αν θα υπάρχει παιδίατρος στο Νοσοκομείο Ικαρίας και στο Κέντρο Υγείας, που θα καλύψει τις ανάγκες ενός ολόκληρου νησιού.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, εν συνεχεία του μακάβριου έργου της Κυβέρνησης σχετικά με την ακρίβεια , θέλοντας να παίξει για άλλη μία φορά με τις αντοχές μας, επιβάλλει αυξήσεις σε όλα τα διαγνωστικά τεστ που αγγίζουν το 6%.

Σε μία περίοδο όπου ο οικογενειακός προϋπολογισμός, όχι απλά στενάζει αλλά μέρα με την μέρα εξαϋλώνεται λόγω των αυξήσεων σε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης, τείνει να κάνει ακόμα και αυτά τα τεστ, όπου θα έπρεπε να διανέμονται δωρεάν τουλάχιστον σε μαθητές, απαγορευτικά.

Τα φάρμακα και οι υπηρεσίες Υγείας δεν είναι εμπόρευμα, είναι κοινωνικό αγαθό.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Φάρμακα εδώ και τώρα διαθέσιμα για τα παιδιά μας όποτε τα χρειάζονται.

  • Καμία ανατίμηση σε φάρμακα και διαγνωστικά τεστ.

  • Άμεση στελέχωση με παιδιάτρους σε νοσοκομείο και Κ.Υ. αλλά και με γιατρούς όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων (πνευμονολόγος, αναισθησιολόγος)

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Final Event BlueAquaEdu_slider
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνων: Ημερίδα ολοκλήρωσης του  Έργου “Blue Career Centre for Aquaculture Education supported by a gamification approach and distance learning platform (BlueAquaEdu)
Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΓΠΑ), ως μέλος και συντονιστής του Έργου “Blue Career Centre for Aquaculture Education supported by a gamification...
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνων: Ημερίδα ολοκλήρωσης του  Έργου “Blue Career Centre for Aquaculture Education supported by a gamification approach and distance learning platform (BlueAquaEdu)
λύκειο πύργου
Ωνάσεια... εν κρυπτώ στον Πύργο - Παραιτήσεις εκπαιδευτικών «υπό πίεση»
Αιφνιδιασμός μέσα στις γιορτές, πιέσεις προς τους εκπαιδευτικούς και σφοδρές αντιδράσεις για τη μετατροπή σχολείων σε Ωνάσεια
Ωνάσεια... εν κρυπτώ στον Πύργο - Παραιτήσεις εκπαιδευτικών «υπό πίεση»
βαρδούσια
Βαρδούσια: Η ιατροδικαστική «δείχνει» ασφυξία – Πώς η χιονοστιβάδα στέρησε τη ζωή στους τέσσερις ορειβάτες
Ασφυξία χωρίς κακώσεις δείχνει η ιατροδικαστική 
Βαρδούσια: Η ιατροδικαστική «δείχνει» ασφυξία – Πώς η χιονοστιβάδα στέρησε τη ζωή στους τέσσερις ορειβάτες
Βαρδούσια: Το τελευταίο αντίο στη δασκάλα που «έσβησε» στο βουνό - Ραγίζουν καρδιές οι μαθητές της
Βαρδούσια: Το τελευταίο αντίο στη δασκάλα που «έσβησε» στο βουνό - Ραγίζουν καρδιές οι συνάδελφοί της
«Έφυγε ένα κομμάτι από την ψυχή του σχολείου μας» - Σε κλίμα οδύνης την Τρίτη η κηδεία της 31χρονης Θεοδώρας Καπλάνη στα Τρίκαλα
Βαρδούσια: Το τελευταίο αντίο στη δασκάλα που «έσβησε» στο βουνό - Ραγίζουν καρδιές οι συνάδελφοί της