καλλιτεχνική
«Δυστυχώς καμία εντύπωση δεν προκαλεί η απόφαση αυτή της κυβέρνησης, που βλέπει την Τέχνη ως ανάχωμα στην εξαχρείωση της κοινωνίας»

Μετά την απόφαση για την υποβάθμιση του πτυχίου των καλλιτεχνών σε απολυτήριο λυκείου και τον αγώνα που διεξάγεται, η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου εκφράζει την συμπαράσταση της και την αλληλεγγύη της με ανακοίνωση της.

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση:

Στήριξη στον αγώνα των καλλιτεχνών – Να επιστρέψει η Τέχνη στο Σχολείο

Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου εκφράζει την αυτονόητη και κατηγορηματική αντίθεσή της στην απαξίωση των πτυχίων των αποφοίτων ωδείων, δραματικών σχολών και άλλων συναφών σχολών, οι οποίοι με το Π.Δ. 85/2022 υποβιβάζονται σε …αποφοίτους Λυκείου.

Δυστυχώς καμία εντύπωση δεν προκαλεί η απόφαση αυτή της κυβέρνησης, που βλέπει την Τέχνη ως ανάχωμα στην εξαχρείωση της κοινωνίας – εξέλιξη βολική, αν συμβεί, για κάθε εξουσία. Είναι η ίδια κυβέρνηση που εξοβέλισε την Τέχνη – και τις Κοινωνικές Επιστήμες – από το ελληνικό σχολείο, που κατάργησε το πανελλαδικά εξεταζόμενο μάθημα του Σχεδίου, που σκοτώνει τη φαντασία και τη δημιουργικότητα με τράπεζες θεμάτων και αλλαγές στη φιλοσοφία των προγραμμάτων σπουδών.

Ως εκπαιδευτικοί και ως πολίτες απαιτούμε την άμεση επαναφορά των καλλιτεχνικών μαθημάτων, καθώς και των κοινωνικών επιστημών, στο Λύκειο και την άμεση απόσυρση του Π.Δ. 85/2022.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ τις εξετάσεις ΕΟΠΠΕΠ: Τεράστια έκπτωση στο κορυφαίο σεμινάριο Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα