Α' ΕΛΜΕ Αθήνας: Καταγγελία Αγωνιστικής Παρέμβασης για διάλυση συνέλευσης
Αγωνιστική Παρέμβαση: «‘Έτσι έχουν μάθει τόσα χρόνια : να μην δίνουν λογαριασμό σε κανέναν.»

Καταγγελία εναντίον των παρατάξεων ΔΑΚΕ, ΠΕΚ και ΣΥΝΕΚ της Α' ΕΛΜΕ Αθήνας κάνει η παράταξη της Αγωνιστικής Παρέμβασης.

Σύμφωνα με αυτήν, η πλειοψηφία του ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Αθήνας [ΔΑΚΕ, ΠΕΚ, ΣΥΝΕΚ] κατά την Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση στις 14/12/2022 αρνήθηκε και δεν επέτρεψε να κατατεθούν ψηφίσματα κόντρα στο καταστατικό του σωματείου [άρθρα 29 και 30]. Μάλιστα ο πρόεδρος του ΔΣ με απαράδεκτη αντιδημοκρατική συμπεριφορά και με την ανοχή των άλλων εκπροσώπων της ΔΑΚΕ, ΠΕΚ και ΣΥΝΕΚ έφτασε στο σημείο να κλείσει τα μικρόφωνα. Έτσι ΔΑΚΕ, ΠΕΚ, ΣΥΝΕΚ διέλυσαν την Γενική Συνέλευση με ύβρεις και συκοφαντίες εναντίον μας

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε Τακτική Γενική Συνέλευση ΔΑΚΕ, ΠΕΚ, ΣΥΝΕΚ καταστρατηγούν το καταστατικό της A ΕΛΜΕ Αθήνας και με αντιδημοκρατικό τρόπο  διαλύουν την Συνέλευση.

Η πλειοψηφία του ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Αθήνας [ΔΑΚΕ, ΠΕΚ, ΣΥΝΕΚ] κατά την Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση στις 14/12/2022 αρνήθηκε και δεν επέτρεψε να κατατεθούν ψηφίσματα κόντρα στο καταστατικό του σωματείου [άρθρα 29 και 30]. Μάλιστα ο πρόεδρος του ΔΣ με απαράδεκτη αντιδημοκρατική συμπεριφορά και με την ανοχή των άλλων εκπροσώπων της ΔΑΚΕ, ΠΕΚ και ΣΥΝΕΚ έφτασε στο σημείο να κλείσει τα μικρόφωνα. Έτσι ΔΑΚΕ, ΠΕΚ, ΣΥΝΕΚ διέλυσαν την Γενική Συνέλευση με ύβρεις και συκοφαντίες εναντίον μας.

Το ίδιο είχαν κάνει και σε προηγούμενη Τακτική Συνέλευση στις 11/5/2022. Η διαφορά αυτή την φορά ήταν ότι ενώ παραδέχονταν ότι σαφώς κι έχουμε το δικαίωμα να καταθέσουμε ψηφίσματα, υποστήριξαν ότι δεν ήταν σωστό [!] γιατί κατά την γνώμη τους δεν ήταν αρκετοί οι παριστάμενοι συνάδελφοι.

Ωστόσο στο καταστατικό του Σωματείου, κεφ. ΣΤ’ άρθρο 2, αναφέρεται ότι η Τακτική Γενική Συνέλευση, αφού αναβληθεί δύο φορές λόγω μη απαρτίας, ξανακαλείται τρίτη φορά οπότε και θεωρείται ότι έχει απαρτία με οσαδήποτε μέλη παρόντα. Το ανέφεραν άλλωστε και στην πρόσκληση που είχαν στείλει για την διεξαγωγή της Συνέλευσης : «Αν δεν υπάρξει απαρτία απαιτείται η παρουσία του 1/2 των ταμειακώς τακτοποιημένων μελών η Γ.Σ. θα επαναληφθεί την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022 την ίδια ώρα και στον ίδιο τόπο. Αν και στη βσύγκληση δεν υπάρξει απαρτία απαιτείται η παρουσία του 1/3 των ταμειακώς εντάξει μελών η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ θα πραγματοποιηθεί οριστικά την ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022 στις 12.30 μ.μ. στο Θέατρο του 8ου Λυκείου Αθηνών(Νικοπόλεως 33, Κ. Πατήσια), οπότε υπάρχει απαρτία με οσαδήποτε μέλη παρόντα (καταστ. Άρθρο 30, παρ. 1). »

Επομένως, γιατί [ΔΑΚΕ, ΠΕΚ, ΣΥΝΕΚ] εμπόδισαν την κατάθεση Ψηφισμάτων αφού αυτή η Συνέλευση ήταν η τρίτη [με αναβολή των δύο προηγούμενων] και είχε όλα τα κριτήρια που προβλέπουν τα αντίστοιχα άρθρα και άρα είχε απαρτία;

----- Πρόκειται για παραβίαση και του καταστατικού της ΕΛΜΕ το οποίο εφαρμόζουν κατά το δοκούν και όπως τους συμφέρει με βάση τους συσχετισμούς που εκτιμούν ότι έχουν κάθε φορά στην Συνέλευση.

----- Πρόκειται για αναίρεση του προγραμματισμού σχετικά με τα θέματα που υπήρχαν στην πρόσκληση για την διεξαγωγή της Τακτικής Συνέλευσης.

---- Πρόκειται για λαθροχειρία και για συνειδητή μεθόδευση ώστε να μην κατατεθούν Ψηφίσματα που δεν συμφέρουν τις συγκεκριμένες παρατάξεις οι οποίες συντηρούν κι ενισχύουν την αντιδραστική κυβερνητική πολιτική.

  • Με ποιο δικαίωμα παρεμβαίνουν κι αλλοιώνουν την διαδικασία; Με ποια νομιμοποίηση εμποδίζουν την κατάθεση ψηφισμάτων μόνο και μόνο επειδή δεν συμφωνούν;

  • Με ποιο θράσος διεκδικούν την ψήφο των μελών της ΕΛΜΕ και με ποιο τρόπο θα υπερασπιστούν το Σωματείο αυτοί που δεν σέβονται τις συλλογικές διαδικασίες;

Σε αυτά τα ερωτήματα υπάρχει απάντηση:

  • Επειδή αυτή είναι η πολιτική ηθική τους. ‘Έτσι έχουν μάθει τόσα χρόνια : να μην δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. Φοβούνται τις συλλογικές διαδικασίες, σαμποτάρουν τις Γ.Σ. για να ρίχνουν την ευθύνη στους συναδέλφους για τη δική τους άρνηση αγωνιστικών- μαζικών κινητοποιήσεων!

  • Επειδή, αν και διατυμπανίζουν ότι αγωνίζονται για το Σωματείο, ότι σέβονται το καταστατικό (αυτό επικαλέστηκαν στη Γ.Σ. το Σεπτέμβρη για να μην πάρει απόφαση το σωματείο υπέρ της απεργίας - αποχής αν και συμμετείχαν περίπου 70 συνάδελφοι) κι ότι είναι στο πλευρό των συναδέλφων, στην πράξη δεν σέβονται τις συλλογικές διαδικασίες όταν δεν τους βολεύουν.

  • Επειδή, με τις φωνές και τις συκοφαντίες νομίζουν ότι θα καλύπτουν συνεχώς το πολιτικό τους θράσος και τις αυθαιρεσίες τους.

  • Επειδή, προσπαθούν με νύχια και δόντια να εφαρμοστεί η αντιδραστική πολιτική της κυβέρνησης!

  • Επειδή, παρά τις εξαγγελίες τους, αφήνουν τα σχολεία και τους συναδέλφους βορά στα σχέδια της ισοπέδωσης των εργασιακών δικαιωμάτων, αφού μπλοκάρουν οποιαδήποτε πρόταση για αγώνα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Α ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Η λίστα με τις 16 παραλίες σε Αττική και Εύβοια που πρέπει να αποφύγετε

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Άγριος-ξυλοδαρμός
Άγριος ξυλοδαρμός ανηλίκου υπό αδιευκρίνιστες έως τώρα συνθήκες
Υπό αδιευκρίνιστες έως τώρα συνθήκες ξυλοκοπήθηκε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο
Άγριος ξυλοδαρμός ανηλίκου υπό αδιευκρίνιστες έως τώρα συνθήκες