Η εν λόγω έρευνα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης οι οποίοι διδάσκουν Ιστορία και σε Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου κλάδων ΠΕ70 και ΠΕ02.

Με έγγραφο του γ.γ. του υπουργείου Παιδείας κ.Αλ.Κόπτση, ενημερώνονται οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν το μάθημα της Ιστορίας ότι το «Παρατηρητήριο για τη διδασκαλία της Ιστορίας στην Ευρώπη» (ΟΗΤΕ) του Συμβουλίου της Ευρώπης (Council of Europe), σε συνεργασία με ομάδα του EuroClio / European Association of History Educators, πραγματοποιεί έρευνα στο πλαίσιο συλλογής πληροφοριών για την 1η Τακτική Έκθεση σχετικά με τον τρόπο διδασκαλίας της Ιστορίας στα κράτη-μέλη του «Παρατηρητηρίου για τη διδασκαλία της Ιστορίας στην Ευρώπη».

Η εν λόγω έρευνα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης οι οποίοι διδάσκουν Ιστορία και σε Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου κλάδων ΠΕ70 και ΠΕ02.

Περιλαμβάνει τη συμπλήρωση ερωτηματολογίου 53 ερωτήσεων, για το οποίο έχει εισηγηθεί θετικά το ΙΕΠ. Η συμμετοχή στην έρευνα είναι προαιρετική και η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου θα γίνεται διαδικτυακά (online), στην Ελληνική, μέσω του συνδέσμου που ακολουθεί:  Τακτική έκθεση OHTE αριθ. 1 – Ερωτηματολόγιο εκπαιδευτικών Survey (surveymonkey.com).

Το ερωτηματολόγιο θα είναι διαθέσιμο προς συμπλήρωση έως την 31η Δεκεμβρίου 2022 και, αφού συμπληρωθεί, υποβάλλεται στο Συμβούλιο της Ευρώπης (Council of Europe).

Η συμπλήρωσή του από τους ενδιαφερόμενους μπορεί να γίνει ως εξής: i) Τμηματικά (και κατόπιν να αποθηκευτεί και, αφού ολοκληρωθεί, να υποβληθεί σε μεταγενέστερη χρονική στιγμή). ii) Εξ ολοκλήρου (και να υποβληθεί απευθείας, διαδικτυακά [online]).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.coe.int/en/web/observatory-history-teaching/-/teacher-s-opinion-needed-for-1st-report-on-the-state-of-history-teaching-in-europe-by-31-december-2022 και να απευθύνονται στο Συμβούλιο της Ευρώπης (Council of Europe) στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]
 

Δείτε το έγγραφο

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός για 311 θέσεις στα Δικαστήρια: ΟΛΗ Η ΥΛΗ ΕΔΩ

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 12 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

paxysarkia
Παραμένει στις πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην παιδική παχυσαρκία
Για τις ηλικίες 5-9 ετών και 10-19 ετών, η Ελλάδα βρίσκεται στη 2η και 1η θέση μεταξύ των χωρών της Ευρώπης, καθώς περίπου 1 στα 3 παιδιά είναι...
Παραμένει στις πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην παιδική παχυσαρκία
Διαδικτυακή Εκδήλωση της Δ.Ο.Ε. Σχολική «αποτυχία» και σχολική διαρροή
ΔΟΕ: Σήμερα η διαδικτυακή εκδήλωση για τη σχολική «αποτυχία» και σχολική διαρροή
Η 4η διαδικτυακή εκδήλωση της ΔΟΕ για το 2023, θα διεξαχθεί σήμερα Κυριακή 26 Μαρτίου 2023 και ώρα 19:00
ΔΟΕ: Σήμερα η διαδικτυακή εκδήλωση για τη σχολική «αποτυχία» και σχολική διαρροή