Thumbnail
Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας εκφράζει την έκπληξη της για την εμμονή στο ζήτημα της μετεγκατάστασης εσπερινών σχολείων, με διαφορετικές, αλληλοαναιρούμενες προτάσεις

Να μην προχωρήσει η  μετεγκατάσταση του Εσπερινού Γυμνασίου και τη συστέγαση του με το 2ο ΕΠΑΛ Βόλου, η οποία υποτίθεται ότι εξυπηρετεί παιδαγωγικούς λόγους, τις συνθήκες εργασίας των εκπαιδευτικών και την εξοικονόμηση πόρων, ζητούν οι μαθητές, οι γονείς και η ΕΛΜΕ Μαγνησίας.

Οπως εξηγεί Η ΕΛΜΕ, η επίκληση της παιδαγωγικής και των συμφερόντων των μαθητών είναι προφανώς προσχηματική έως και προσβλητική.

«Το Εσπερινό Γυμνάσιο Βόλου είχε και έχει σημαντική προσφορά στην πόλη και σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να θεωρείται ως «βάρος», που πρέπει να στοιβαχτεί σε περιορισμένους χώρους (γραφεία, αρχείο, εργαστήρια κλπ), υποβαθμίζοντας τη λειτουργία και τις προοπτικές και του 2ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Βόλου. Αντίθετα οφείλουμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες και τη θέληση των νυχτερινών μαθητών, παίρνοντας υπόψη και τον ευμετάβλητο (και από προσφυγικές ροές) μαθητικό πληθυσμό που εργάζεται πρωινές ώρες»

Όλη η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ

Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας έχει δημοσιοποιήσει την αντίθεση της στο σχέδιο συστέγασης όλων των εσπερινών σχολείων, που απ’ ότι φαίνεται εγκαταλείφθηκε. Εκφράζουμε την έκπληξη μας για την εμμονή στο ζήτημα της μετεγκατάστασης εσπερινών σχολείων, με διαφορετικές, αλληλοαναιρούμενες προτάσεις – εκδοχές που αποδεικνύουν ότι δεν προηγήθηκε ούτε διαβούλευση ούτε κάποια οικονομοτεχνική τεκμηρίωση.

Η τελευταία πρόταση - εκδοχή αναφέρεται στη μετεγκατάσταση του Εσπερινού Γυμνασίου και τη συστέγαση του με το 2ο ΕΠΑΛ Βόλου, η οποία υποτίθεται ότι εξυπηρετεί παιδαγωγικούς λόγους, τις συνθήκες εργασίας των εκπαιδευτικών και την εξοικονόμηση πόρων. Ωστόσο στην ανωτέρω πρόταση αντιτίθενται όλοι οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές των δύο σχολείων και η επίκληση της παιδαγωγικής και των συμφερόντων τους, είναι προφανώς προσχηματική έως και προσβλητική. Ακόμα όμως και ως προς την εξοικονόμηση πόρων δεν έχει κατατεθεί οποιαδήποτε τεκμηριωμένη ανάλυση, αντίθετα συσκοτίζονται στοιχεία όπως η λειτουργία της ενισχυτικής διδασκαλίας, εκτός ωρών λειτουργίας του πρωινού και εσπερινού σχολείου. Επίσης δεν προχώρησαν οι εργασίες που είχαν προταθεί για την ενεργειακή βελτίωση και την εξοικονόμηση ενέργειας στο 3ο Γυμνάσιο – Εσπερινό Γυμνάσιο και δεν φαίνεται να σχεδιάζονται μέτρα όπως η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στις ταράτσες σχολείων.

Το Εσπερινό Γυμνάσιο Βόλου είχε και έχει σημαντική προσφορά στην πόλη και σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να θεωρείται ως «βάρος», που πρέπει να στοιβαχτεί σε περιορισμένους χώρους (γραφεία, αρχείο, εργαστήρια κλπ), υποβαθμίζοντας τη λειτουργία και τις προοπτικές και του 2ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Βόλου. Αντίθετα οφείλουμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες και τη θέληση των νυχτερινών μαθητών, παίρνοντας υπόψη και τον ευμετάβλητο (και από προσφυγικές ροές) μαθητικό πληθυσμό που εργάζεται πρωινές ώρες. Οι νυχτερινοί μαθητές και οι καθηγητές τους δεν είναι «βάρος» αλλά όφελος και ανάγκη για την πόλη μας και την κοινωνία μας και παρακαλούμε τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και το Δήμο να σταματήσει να τους αναστατώνει, στη μέση της χρονιάς. Τους καλούμε αντί για αντιπαιδαγωγικά σχέδια μετακομίσεων να βελτιώσουν ουσιαστικά τις υποδομές και την ενεργειακή απόδοση όλων των σχολείων.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

thranio taksi sxoleio
Πρακτικές ασυδοσίας σε ιδιωτικό σχολείο: Υπέβαλαν 5χρονο μαθητή σε σκληρές τιμωρίες και έπειτα τον απέβαλλαν
Σύμφωνα με με καταγγελία που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, το ιδιωτικό σχολείο εφάρμοσε πρακτικές απομόνωσης στο πεντάχρονο παιδί, όπως να τρώει...
Ιδιωτικό σχολείο: Υπέβαλαν 5χρονο μαθητή σε σκληρές τιμωρίες και έπειτα τον απέβαλλαν
allilegg.jpg
Επείγουσα έκκληση για μαθητή-Χρειάζεται 35.000 για να χειρουργηθεί
Ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Ηρακλείου απευθύνει επείγουσα έκκληση βοηθείας σε όποιον μπορεί να συνδράμει ώστε να συγκεντρωθούν...
Επείγουσα έκκληση για μαθητή-Χρειάζεται 35.000 για να χειρουργηθεί
vivlio-prixio-foto-ekpaideusi-pinakas.jpg
Καταγγελίες για ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης: Δίωξη σε βάρος του Γιώργου Καββαδία
«Βιομηχανία διώξεων και τρομοκρατίας» από τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Καταγγελίες για ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης: Δίωξη σε βάρος του Γιώργου Καββαδία