ντουντούκα διαμαρτυρία
«Καλούμε τις ΔΔΕ Δυτικής και Ανατολικής Θες\νίκης να προχωρήσουν άμεσα τις σχετικές διαδικασίες για την μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων Ειδικής Αγωγής που διορίστηκαν τον Αύγουστο του 2020», σημειώνει η Γ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης διοργανώνουν την Τρίτη στις 14:30 οι ΕΛΜΕ της περιοχής με αίτημα την άμεση μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών της Ειδικής Αγωγής.

Όπως τονίζει η Γ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης σε κάλεσμά της, «οι προφορικές οδηγίες από στελέχη του Υπουργείου, ώστε να μην προχωρήσουν οι μονιμοποιήσεις δεν έχουν καμία νομική βάση και διοικητική ισχύ. Διοικητικά και νομικά οι ΔΙΔΕ έχουν υπηρεσιακό καθήκον να προχωρήσουν άμεσα στις αυτοδίκαιες μονιμοποιήσεις των εκπαιδευτικών. Όσες δεν το κάνουν, ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ, είναι υπόλογες και έκθετες».

«Καλούμε τις ΔΔΕ Δυτικής και Ανατολικής Θες\νίκης να προχωρήσουν άμεσα τις σχετικές διαδικασίες για την μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων Ειδικής Αγωγής που διορίστηκαν τον Αύγουστο του 2020», τονίζει ακόμα το σωματείο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Γ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης:

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΜΕ, ΤΡΙΤΗ 25/10, 2.30 μ.μ. ΣΤΗ ΔΔΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

ΝΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Η ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΥΠΑΙΘ/ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Τον Αύγουστο του 2022 συμπληρώθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διετία των δόκιμων νεοδιόριστων συναδέλφων της Ειδικής Αγωγής. Με βάση τον νόμο 4589/2019 με τον οποίο πραγματοποιήθηκαν οι διορισμοί στην εκπαίδευση ,θα έπρεπε να ολοκληρωθεί από τις Διευθύνσεις η μονιμοποίηση των εκπαιδευτικών αυτών.

Η σχετική πράξη μονιμοποίησης εκδίδεται από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης, κατόπιν πρότασης του οικείου Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου μέσα σε δύο (2) μήνες από τη συμπλήρωση της δοκιμαστικής υπηρεσίας. Η δοκιμαστική περίοδος των νεοδιόριστων έληξε στις 19/8/2022, επομένως η διαπιστωτική πράξη μονιμοποίησης έπρεπε να είχε εκδοθεί το αργότερο έως τις 19/10/2022.

Οι ΔΔΕ Δυτικής και Ανατολικής Θεσσαλονίκης, όπως και άλλες, δεν έχουν προχωρήσει την συγκεκριμένη διαδικασία μονιμοποίησης, ενώ ήδη σε άλλες Διευθύνσεις οι εκπαιδευτικοί έχουν και τυπικά μονιμοποιηθεί.

Η ΔΔΕ Δυτικής Θες\νίκης, ενώ σε παράσταση των ΕΛΜΕ στις 11-10 αποδέχθηκε την νομοθεσία που είναι σε ισχύ και με βάση την οποία θα έπρεπε οι νεοδιόριστοι να έχουν μονιμοποιηθεί, σε επόμενη παράσταση (18-10) ισχυρίστηκε ότι μετά από ερώτημα προς το Υπουργείο, έλαβε απάντηση ότι πρέπει να περιμένουν την εφαρμογή του νόμου 4823/21 (..αξιολόγηση) και ακόμη δεν έχει προχωρήσει στην μονιμοποίηση των νεοδιόριστων.

Οι προφορικές οδηγίες από στελέχη του Υπουργείου, ώστε να μην προχωρήσουν οι μονιμοποιήσεις δεν έχουν καμία νομική βάση και διοικητική ισχύ. Διοικητικά και νομικά οι ΔΙΔΕ έχουν υπηρεσιακό καθήκον να προχωρήσουν άμεσα στις αυτοδίκαιες μονιμοποιήσεις των εκπαιδευτικών. Όσες δεν το κάνουν, ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ, είναι υπόλογες και έκθετες.

Πρόκειται ξεκάθαρα για μια στοχευμένη επιχείρηση εκφοβισμού των εκπαιδευτικών, ώστε να παρατείνεται μία κατάσταση ομηρίας και ανασφάλειας που καθιστά τους συναδέλφους πιο ευάλωτους σε πιέσεις, στην προσπάθεια της κυβέρνησης να εφαρμόσει την αντιεκπαιδευτική πολιτική του υπουργείου, αυτήν που ο κλάδος μας στην συντριπτική του πλειοψηφία αντιμάχεται σθεναρά.

Δεν θα επιτρέψουμε οι συνάδελφοί μας, νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί να μετατραπούν σε ομήρους του Υπουργείου και της Κυβέρνησης. Δεν θα επιτρέψουμε την καταπάτηση κεκτημένων εργασιακών δικαιωμάτων.

Καλούμε τις ΔΔΕ Δυτικής και Ανατολικής Θες\νίκης να προχωρήσουν άμεσα τις σχετικές διαδικασίες για την μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων Ειδικής Αγωγής που διορίστηκαν τον Αύγουστο του 2020.

Καλούμε την ΟΛΜΕ να πάρει θέση και να οργανώσει άμεσα κινητοποίηση του κλάδου.

Καλούμε τους/τις νεοδιόριστους/ες και γενικότερα όλους τους συναδέλφους-ισσες στην παράσταση διαμαρτυρίας των ΕΛΜΕ ΤΡΙΤΗ 25-10-, στη ΔΔΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣ\ΝΙΚΗΣ 2.30 μμ με αίτημα την ΑΜΕΣΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΑΕ (διορισθέντες 2020).

ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΕΣ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα