Λυκειο Λαρισα διαγωνισμός
Η ομάδα Cricketro κατέκτησε επάξια το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καλύτερης Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης, σκορπίζοντας χαρά και ικανοποίηση στα μέλη της για την όλη προσπάθεια

Την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022 στα πλαίσια του 4ου Φεστιβάλ Πολιτικής Οικονομίας που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στην κατάμεστη αίθουσα “Sala dei Cinquecento” στο Palazzo Vecchio στη Φλωρεντία, διεξήχθη παράλληλα ο 2ος ευρωπαϊκός διαγωνισμός των Σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με αντικείμενο τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις EU Scoop! ο οποίος αποτελεί μέρος του προγράμματος SCoopConSS https://scoopconss.eu/ συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το καταξιωμένο Εθνικό Φεστιβάλ Πολιτικής Οικονομίας της Φλωρεντίας, αποτελεί εκδήλωση ιδιαίτερου ενδιαφέροντος στην Ιταλία, όπου επαναπροσδιορίζονται μέσα από δημόσιους διαλόγους και άλλες παράλληλες εκδηλώσεις, ο άνθρωπος και η αξία του ως άτομο για το κοινό καλό, καθώς και η περιβαλλοντική ανάπτυξη με κοινωνικά κριτήρια και βιώσιμο τρόπο. Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν νέοι, πολίτες, επιχειρηματίες, δημόσιοι υπάλληλοι, ενώσεις και οργανισμοί που είναι ευαισθητοποιημένοι για ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο.

διαγωνισμός Λυκειο Λαρισα

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από τον ευρωπαϊκό οργανισμό European Grants International Academy (EGInA) σε συνεργασία για την Ελλάδα με το Αναπτυξιακό Κέντρο Θεσσαλίας (Α.ΚΕ.Θ.) με υπεύθυνους τους κ.κ. Χ. Νίστα και Σ. Μαγειρία. Συμμετείχαν οι εθνικές νικήτριες ομάδες της Ιταλίας, της Πορτογαλίας, της Κροατίας και της Ελλάδας. Την Ελλάδα εκπροσώπησε η ομάδα Cricketro των μαθητών του 10ου ΓΕΛ Λάρισας υπό την επιτυχή καθοδήγηση του εκπαιδευτικού Πληροφορικής κ. Καρασίμου Ζήση.

Η επιχειρηματική ιδέα των μαθητών εντυπωσίασε την 6μελή κριτική επιτροπή για την Καινοτομία, το Business plan, την ανάδειξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης και κυρίως για την πρωτότυπη παρουσίαση της επιχειρηματικής τους ιδέας. Προτάθηκαν λύσεις πάνω στο επίκαιρο θέμα της επισιτιστικής κρίσης μέσω της ανάπτυξης μονάδων παραγωγής διατροφικών προϊόντων με Α’ ύλη τα έντομα, προσφέροντας εναλλακτικές, με στόχο τον περιορισμό των οικολογικών επιπτώσεων της κρεατοφαγίας, αξιοποιώντας, παράλληλα, περιβαλλοντικά φιλικές πηγές ενέργειας για τη λειτουργία των μονάδων παραγωγής με ιδιαίτερο προσανατολισμό στη απασχόληση των νέων.

Νικήτρια ομάδα της Β’ τάξης: Μπαρλαγιάννης Στέργιος, Μπούτλας Κωνσταντίνος και Ανυφαντής Χριστόφορος.

Η ομάδα Cricketro κατέκτησε επάξια το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καλύτερης Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης, σκορπίζοντας χαρά και ικανοποίηση στα μέλη της για την όλη προσπάθεια. Σημειώνεται ότι είναι η 2η συνεχής χρονιά που ελληνική ομάδα κατακτά το συγκεκριμένο βραβείο γεγονός που δείχνει το εύρος των ικανοτήτων των Ελλήνων μαθητών.

Οι μαθητές μας μπορούν να οραματίζονται ένα καλύτερο μέλλον για το ανθρωπογενές και το φυσικό μας περιβάλλον. Σε αγαστή συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς τους μπορούν να εργαστούν για την ενδυνάμωση του επιχειρηματικού πνεύματος της νέας γενιάς, πέραν του τυπικού εκπαιδευτικού προγράμματος. Να ενεργοποιηθούν ως πολίτες και μέλη του συνόλου της κοινωνίας, να ενδιαφερθούν και να αποδώσουν σε κάτι περισσότερο από την βαθμολογία τους στα μαθήματα.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

στυλό βιβλία σχολική τάξη
Πρωτοβάθμια: Αναγκαία η σύσταση νέων οργανικών θέσεων στους κοινούς κλάδους
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμων Πύργου & Αρχαίας Ολυμπίας Π.Ε. Ηλείας στηρίζει, συντάσσεται και συνυπογράφει την επιστολή και...
Πρωτοβάθμια: Αναγκαία η σύσταση νέων οργανικών θέσεων στους κοινούς κλάδους
aris_diastima
Αστρονομία: Νέες ενδείξεις για μεγα-τσουνάμι στον Άρη από πτώση αστεροειδή
Νέες ενδείξεις για μεγα-τσουνάμι στον Άρη, λόγω της πτώσης μεγάλου αστεροειδούς πριν 3,4 δισεκατομμύρια χρόνια
Αστρονομία: Νέες ενδείξεις για μεγα-τσουνάμι στον Άρη από πτώση αστεροειδή