Από την Τετάρτη 31 Αυγούστου και κάθε Τετάρτη και Ώρες: 14:00 – 20:00 η Δ/νση Π/θμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Αττικής και ο Διευθυντής Εκπαίδευσης θα δέχονται Εκπροσώπους Φορέων και Πολίτες

Απευθυνόμαστε σήμερα στις τοπικές κοινωνίες των 13 Δήμων που εκτείνεται η Δ/νση Π.Ε. Ανατ. Αττικής: 1. Αχαρνών, 2. Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, 3. Διονύσου, 4. Κρωπίας, 5. Λαυρεωτικής, 6. Μαραθώνος, 7. Μαρκόπουλου – Μεσογαίας, 8. Παιανίας, 9. Παλλήνης, 10. Ραφήνας – Πικερμίου, 11. Σαρωνικού, 12. Σπάτων – Αρτέμιδας, 13. Ωρωπού.

Ειδικότερα απευθυνόμαστε:

• τους Συλλόγους των Εκπαιδευτικών της περιοχής Ανατολ. Αττικής,

• στις Ενώσεις Γονέων & Κηδεμόνων,

• τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων - τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων παιδιών με αναπηρία και με ειδικές εκπ/κές ανάγκες,

• τους Επιστημονικούς, Μορφωτικούς & Κοινωνικούς Φορείς,

• τους Πολιτιστικούς, Καλλιτεχνικούς, Μουσικούς και Αθλητικούς συλλόγους και Ιδρύματα,

• τις Χορωδίες, τις Φιλαρμονικές και τα Ωδεία,

• τα ΜΜΕ και τις εκπαιδευτικές ιστοσελίδες και

• σε κάθε Φορέα, Σύλλογο ή μεμονωμένο πολίτη που δραστηριοποιείται στην Ανατολική Αττική.

και τους ενημερώνουμε ότι η Δ/νση Π/θμιας Εκπ/σης Ανατ. Αττικής επιθυμεί να αναπτύξει την επικοινωνία, το διάλογο και τη συνεργασία για την προώθηση των στόχων της, που είναι η παροχή μιας ποιοτικής εκπαίδευσης για την ολόπλευρη ανάπτυξη όλων των παιδιών σε ένα συμπεριληπτικό και διαπολιτισμικό σχολείο με εξωστρέφεια, συνεργασίες και συνέργειες.

Ο ρόλος όλων των φορέων των τοπικών κοινωνιών είναι σημαντικός και καθοριστικός στην επίτευξη του στόχου αυτού.

Ως εκ τούτου καθιερώνουμε μια ημέρα την εβδομάδα (κάθε Τετάρτη και ώρες: 14:00 – 20:00) για συναντήσεις, συνεργασίες και διάλογο.

Με το διάλογο θα έχουμε την ευκαιρία να ανταλλάσσουμε απόψεις/ιδέες και να επιλύουμε τα όποια προβλήματα, πιθανόν δημιουργούνται. Ιδιαίτερα όμως να παρεμβαίνουμε προληπτικά και να δίνουμε από κοινού λύσεις.

Βασικοί μας Στόχοι:

1. Η ενίσχυση της εξωστρέφειας της εκπ/σης και η συνάντηση με την κοινωνία και τους εκπροσώπους της.

2. Η ανοιχτή και αδιαμεσολάβητη επικοινωνία/συνεργασία με κάθε σύλλογο και πολίτη της περιοχής μας.

3. Η συνεχής επικοινωνία με τους Συλλόγους των Εκπαιδευτικών για την προώθηση και επίλυση όλων των θεμάτων που τίθενται.

4. Η ανταλλαγή απόψεων και ιδεών για την συνεργασία και την αντιμετώπιση από κοινού θεμάτων που υπάρχουν.

5. Η ανάπτυξη της συνεργασίας με τις Ενώσεις των Γονέων & Κηδεμόνων.

6. Η ανάπτυξη της συνεργασίας με τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων και αυτών με μαθητές με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες της Ανατ. Αττικής.

7. Η προώθηση των στόχων της Δ/νσης Π/θμιας Εκπ/σης Ανατ. Αττικής για ποιοτική και αποτελεσματική επικοινωνία και παροχή υπηρεσιών στους πολίτες.

8. Η αλληλοενημέρωση για τις δράσεις/δραστηριότητες των Φορέων και ενίσχυση των δεσμών.

9. Η ενίσχυση των πολιτιστικών και περιβαλλοντικών δράσεων.

10. Η κατάθεση προτάσεων για θέματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης από τη Δ/νση Π/θμιας Εκπ/σης Ανατ. Αττικής.

11. Οι προτάσεις για τη βελτίωση του έργου της Δ/νσης Π/θμιας Εκπ/σης Ανατ. Αττικής.

12. Η ανάπτυξη συνεργασιών και η από κοινού οργάνωση εκπ/κών, κοινωνικών, πολιτιστικών και άλλων δράσεων, όπως η οργάνωση Επιμορφωτικών Ημερίδων – Συνεδρίων – Σχολών Γονέων & Κηδεμόνων.

13. Η ενημέρωση για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων και η προώθηση της συνεργασίας με τους γονείς και κηδεμόνες και όλους τους συλλογικούς φορείς.

14. Η δημιουργία και η ενίσχυση των διαύλων επικοινωνίας ανάμεσα στη Διεύθυνση, τις σχολικές μονάδες και στους γονείς των μαθητών μας, θεωρώντας ότι η συμμετοχή των γονέων στη σχολική ζωή των παιδιών τους είναι τόσο απαραίτητη, όσο και αναγκαία για την επίδοση και την κοινωνικοσυναισθηματική ανάπτυξή τους.

• Καλούμε τους ενδιαφερόμενους να επικοινωνούν με τη Γραμματεία της Δ/νσης Π/θμιας Εκπ/σης Ανατ. Αττικής στα τηλέφωνα: 214 4089930 (εσωτ. 202) κ. Ζαρλακούτη Ευδοξία και να κλείνουν το ραντεβού τους.

• Μπορείτε, επίσης να στέλνετε Email, στα: (grammatia@dipe-anatol.att.sch.gr) και περιληπτικά να αναπτύσσετε το θέμα σας ώστε να μπορούμε με πληρότητα να δίνουμε απαντήσεις στις συναντήσεις μας, αν αυτό είναι αναγκαίο.

Σας ευχαριστούμε θερμά και αναμένουμε τα μηνύματά σας

Η Διεύθυνση Π/θμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Αττικής

Ο Διευθυντής

Κων/νος Παπαχρήστος