Δημόσια εκπαίδευση
Η υποβάθμιση σχολείων θα φέρει υπερσυσσώρρευση μαθητών στα ήδη υπεράριθμα τμήματα, το μαρασμό της υπαίθρου και της ενδοχώρας του Ηρακλείου

Σε κινητοποίηση καλούν την Παρασκευή 29 Ιουλίου, στις 13:00, στην Διεύθυνση ΠΕ Ηρακλείου οι γονείς των μαθητών του Δήμου Ηρακλείου.

Η κινητοποίηση θα γίνει ενάντια στην υποβάθμιση σχολείων, όπως το 39ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, το Δημοτικό Σχολείο Αγίων Παρασκιών, το Δημοτικό Σχολείο Δαφνών, το Δημοτικό Σχολείο Βαγιονιάς κ.α.

Ξαφνικά και χωρίς καμία ειδοποίηση στη σχολική κοινότητα, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης μέσω του ΠΥΣΠΕ ενημέρωσε τους διευθυντές και εκπαιδευτικούς για την υποβάθμιση των σχολικών μονάδων τους, δημοτικών και νηπιαγωγείων, όπως καταγγέλλει η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου.

Η υποβάθμιση σχολείων θα φέρει υπερσυσσώρρευση μαθητών στα ήδη υπεράριθμα τμήματα, το μαρασμό της υπαίθρου και της ενδοχώρας του Ηρακλείου, προειδοποιούν οι γονείς.

Οι γονείς απαιτούν από το Υπουργείο Παιδείας να μην υποβαθμιστεί κανένα σχολείο του Ηρακλείου και να προχωρήσει έγκαιρα ολοκληρωμένος σχεδιασμός, με όλα τα αναγκαία μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβρη και με κριτήριο την κάλυψη των μορφωτικών αναγκών των παιδιών.

Το κάλεσμα των γονέων

Αναλυτικά, το κάλεσμα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου:

ΤΩΡΑ ΝΕΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ - ΚΑΝΕΝΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ!

Λίγες μόλις μέρες μετά από κινητοποιήσεις, συσκέψεις και αγωνίες γονιών και εκπαιδευτικών για να λυθούν τα προβλήματα της σχολικής στέγης στο νομό Ηρακλείου, μαθαίνουμε ότι- ξαφνικά και χωρίς καμία ειδοποίηση ή ενημέρωση στη σχολική κοινότητα και τους φορείς της- η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης μέσω του ΠΥΣΠΕ ενημερώνει τους διευθυντές και εκπαιδευτικούς για την υποβάθμιση των σχολικών μονάδων τους, δημοτικών και νηπιαγωγείων! Ανάμεσα σε αυτά είναι:

Το 39ο Δ.Σ. Ηρακλείου,

Το Δ.Σ. Αγ. Παρασκιών,

Το Δ.Σ. Δαφνών,

Δ.Σ. Βαγιονιάς, κ.ά.

Να λοιπόν πως οι αρμόδιοι φορείς επιχειρούν να λύσουν τα προβλήματα της σχολικής στέγης αλλά και των κενών σε δασκάλους και νηπιαγωγούς: με την υποβάθμιση σχολείων που θα φέρει υπερσυσσώρρευση μαθητών στα ήδη υπεράριθμα τμήματα, το μαρασμό της υπαίθρου και της ενδοχώρας του Ηρακλείου.  Έτσι φαίνεται ότι σκοπεύει η κυβέρνηση να λύσει συνολικά – αφού και στα Χανιά υποβαθμίζονται δεκάδες σχολεία- ακόμα και το ζήτημα του νέου κύματος της πανδημίας που αναμένεται από Σεπτέμβρη: ο ένας μαθητής πάνω στον άλλο κι όποιος αντέξει!

Παραφράζοντας τον Β. Ουγκώ που είχε πει ότι: εκεί που ανοίγει ένα σχολείο, κλείνει μια φυλακή, εκεί που κλείνει ένα σχολείο- ανοίγει μια φυλακή! Δεν έχουμε σκοπό να αφήσουμε τα παιδιά μας έρμαια αυτής της πολιτικής που ισοπεδώνει τις ζωές μας! Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να μας πείσει το Υπουργείο και οι υπηρεσίες του ότι η υποβάθμιση των σχολείων προωθείται για το καλό της ομαλής λειτουργίας τους και της βελτίωσης των όρων της εκπαιδευτικής διαδικασίας – γιαυτό μην τολμήσουν να το ξεστομίσουν! Η εκπαίδευση, η μόρφωση των παιδιών μας δεν είναι κονσέρβα να την πουλάνε στα σούπερμάρκετ στη λογική του κόστους- οφέλους!

Η μόρφωση είναι δικαίωμα και το κατακτάμε με αγώνες!

Θα μας βρουν απέναντι όσοι θυσιάζουν τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας!

Απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας να μην υποβαθμιστεί κανένα σχολείο του Ηρακλείου!

Εδώ και τώρα να προχωρήσει έγκαιρα ολοκληρωμένος σχεδιασμός, με όλα τα αναγκαία μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβρη και με κριτήριο την κάλυψη των μορφωτικών αναγκών των παιδιών μας!

Σαν πρώτη αντίδραση, καλούμε όλους τους γονείς και τους Συλλόγους Γονέων σε μαζική συμμετοχή σε κινητοποίηση την Παρασκευή 29 Ιουλίου και ώρα 13:00 στην Διεύθυνση ΠΕ Ηρακλείου που έχει ήδη καλέσει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός: Οι πρώτες 227 ειδικότητες και η ύλη

Ανακοινώθηκε για Μάρτιο ο Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ - Αιτήσεις εδώ για προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Τρύφων Αλεξιάδης
Αλεξιάδης: Κατάθεση αναφοράς για τις μεταφορές μαθητών Καλλιτεχνικών σχολείων
Κατάθεση αναφοράς στη Βουλή, για τον περιορισμό απόστασης στις μεταφορές των μαθητών των Καλλιτεχνικών Σχολείων, από τον Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τρύφωνα...
Αλεξιάδης: Κατάθεση αναφοράς για τις μεταφορές μαθητών Καλλιτεχνικών σχολείων
ΥΠΕΞ για Τουρκία – Λιβύη: Η Ελλάδα θα υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα
Το ΥΠΕΞ σημειώνει ότι η Αθήνα παρακολουθεί ιδιαίτερα στενά τις εξελίξεις στη Λιβύη και τονίζει ότι η Ελλάδα έχει κυριαρχικά δικαιώματα στην περιοχή,...
ΥΠΕΞ για Τουρκία – Λιβύη: Η Ελλάδα θα υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα