Και ο Σύλλογος Οικοτρόφων ΕΜΠ καταδικάζει την ποινή σε φαντάρο φοιτητή
«Καταδικάζουμε την απαράδεκτη ποινή 20 μερών φυλακής στον φοιτητή φαντάρο και μέλος του φοιτητικού συλλόγου ΣΕΜΦΕ ΕΜΠ, επειδή εξέφρασε τις φιλειρηνικές απόψεις του ενάντια στον πόλεμο», σημειώνει ο Σύλλογος Οικοτρόφων Νέων Φοιτητικών Εστιών ΕΜΠ

Και ο Σύλλογος Οικοτρόφων Νέων Φοιτητικών Εστιών ΕΜΠ καταδικάζει την ποινή 20 μερών φυλακής σε φοιτητή φαντάρο που εξέφρασε τις φιλειρηνικές απόψεις του ενάντια στον πόλεμο και την εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτόν.

Υπενθυμίζεται ότι και άλλοι Σύλλογοι Φοιτητών του ΕΜΠ εξέδωσαν αντίστοιχη ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση του ΣΟ ΝΦΕΕΜΠ:

Απόφαση του ΔΣ του ΣΟ ΝΦΕΕΜΠ

Καταδικάζουμε την απαράδεκτη ποινή 20 μερών φυλακής που επέβαλε η διοίκηση του 6ου Ειδικού Τάγματος Εθνοφυλακής στη Ρόδο στον φοιτητή φαντάρο και μέλος του φοιτητικού συλλόγου ΣΕΜΦΕ ΕΜΠ, επειδή εξέφρασε τις φιλειρηνικές απόψεις του ενάντια στον πόλεμο, την εμπλοκή της χώρας μας σε αυτόν, και τάχθηκε ενάντια στο ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ. 

Η ευθύνη για την άδικη αυτή ενέργεια βαραίνει την κυβέρνηση, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τη διοίκηση της μονάδας και πρέπει άμεσα να ανακληθεί!

Η απαράδεκτη αυτή εξέλιξη αποτελεί συνέχεια της στάσης διαχρονικά των κυβερνήσεων απέναντι στους στρατευμένους και τα δικαιώματά τους. Με το δήθεν επιχείρημα της "στρατιωτικής πειθαρχίας" επιδιώκουν να στερήσουν από τους νέους στρατευμένους το αναφαίρετο δικαίωμά τους να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις, τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους και την περίοδο της θητείας τους.

Την περίοδο αυτή η επίθεση της κυβέρνησης στους στρατευμένους νέους και τα δικαιώματά τους έχει ιδιαίτερη σημασία, καθόσον η κυβέρνηση εμπλέκει τη χώρα όλο και βαθύτερα στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.Οι στρατευμένοι νέοι έχουν κάθε δικαίωμα και λόγο να εκφράζουν την αντίθεσή τους σε αυτόν, καθώς κατά τη διάρκεια της θητείας τους διατηρούν όλα τα πολιτικά κατοχυρωμένα δικαιώματά τους.

Είναι ευθύνη κάθε Φοιτητικού Συλλόγου να εκφράζει με κάθε τρόπο τη στήριξη και την αλληλεγγύη του στα μέλη του, που υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία.

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στον στρατευμένο συνάδελφο μας! Καταδικάζουμε την απαράδεκτη ποινή και απαιτούμε να ανακληθεί άμεσα!

Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά! 

Έχουν δικαιώματα πολιτικά!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 8-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

oiele.jpg
ΟΙΕΛΕ για επιμόρφωση: «Χρήσιμη αλλά με πρόσθετη αμοιβή εκτός ωραρίου»
«Χρήσιμη, αλλά με πρόσθετη αμοιβή αν πραγματοποιείται εκτός εργασιακού ωραρίου, η επιμόρφωση εκπαιδευτικών», λέει η ΟΙΕΛΕ
ΟΙΕΛΕ για επιμόρφωση: «Χρήσιμη αλλά με πρόσθετη αμοιβή εκτός ωραρίου»
Γυναικοκτονία στη Σαλαμίνα
Γυναικοκτονία στη Σαλαμίνα: Η καταδίκη σε βάρος του 71χρονου και οι δύο ταυτότητες του
Οι αστυνομικοί αναζήτησαν στο αρχείο τα στοιχεία του, φαινόταν ότι ο 71χρονος είχε λευκό ποινικό μητρώο. Και αυτό, γιατί -σύμφωνα με το ρεπορτάζ της...
Γυναικοκτονία στη Σαλαμίνα: Η καταδίκη σε βάρος του 71χρονου και οι δύο ταυτότητες του