Και ο Σύλλογος Οικοτρόφων ΕΜΠ καταδικάζει την ποινή σε φαντάρο φοιτητή
«Καταδικάζουμε την απαράδεκτη ποινή 20 μερών φυλακής στον φοιτητή φαντάρο και μέλος του φοιτητικού συλλόγου ΣΕΜΦΕ ΕΜΠ, επειδή εξέφρασε τις φιλειρηνικές απόψεις του ενάντια στον πόλεμο», σημειώνει ο Σύλλογος Οικοτρόφων Νέων Φοιτητικών Εστιών ΕΜΠ

Και ο Σύλλογος Οικοτρόφων Νέων Φοιτητικών Εστιών ΕΜΠ καταδικάζει την ποινή 20 μερών φυλακής σε φοιτητή φαντάρο που εξέφρασε τις φιλειρηνικές απόψεις του ενάντια στον πόλεμο και την εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτόν.

Υπενθυμίζεται ότι και άλλοι Σύλλογοι Φοιτητών του ΕΜΠ εξέδωσαν αντίστοιχη ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση του ΣΟ ΝΦΕΕΜΠ:

Απόφαση του ΔΣ του ΣΟ ΝΦΕΕΜΠ

Καταδικάζουμε την απαράδεκτη ποινή 20 μερών φυλακής που επέβαλε η διοίκηση του 6ου Ειδικού Τάγματος Εθνοφυλακής στη Ρόδο στον φοιτητή φαντάρο και μέλος του φοιτητικού συλλόγου ΣΕΜΦΕ ΕΜΠ, επειδή εξέφρασε τις φιλειρηνικές απόψεις του ενάντια στον πόλεμο, την εμπλοκή της χώρας μας σε αυτόν, και τάχθηκε ενάντια στο ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ. 

Η ευθύνη για την άδικη αυτή ενέργεια βαραίνει την κυβέρνηση, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τη διοίκηση της μονάδας και πρέπει άμεσα να ανακληθεί!

Η απαράδεκτη αυτή εξέλιξη αποτελεί συνέχεια της στάσης διαχρονικά των κυβερνήσεων απέναντι στους στρατευμένους και τα δικαιώματά τους. Με το δήθεν επιχείρημα της "στρατιωτικής πειθαρχίας" επιδιώκουν να στερήσουν από τους νέους στρατευμένους το αναφαίρετο δικαίωμά τους να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις, τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους και την περίοδο της θητείας τους.

Την περίοδο αυτή η επίθεση της κυβέρνησης στους στρατευμένους νέους και τα δικαιώματά τους έχει ιδιαίτερη σημασία, καθόσον η κυβέρνηση εμπλέκει τη χώρα όλο και βαθύτερα στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.Οι στρατευμένοι νέοι έχουν κάθε δικαίωμα και λόγο να εκφράζουν την αντίθεσή τους σε αυτόν, καθώς κατά τη διάρκεια της θητείας τους διατηρούν όλα τα πολιτικά κατοχυρωμένα δικαιώματά τους.

Είναι ευθύνη κάθε Φοιτητικού Συλλόγου να εκφράζει με κάθε τρόπο τη στήριξη και την αλληλεγγύη του στα μέλη του, που υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία.

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στον στρατευμένο συνάδελφο μας! Καταδικάζουμε την απαράδεκτη ποινή και απαιτούμε να ανακληθεί άμεσα!

Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά! 

Έχουν δικαιώματα πολιτικά!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Διευθυντές καλούνται να δηλώσουν ποιοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν τηλεκπαίδευση και για ποιο λόγο

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ζαχαράκη
Τελετή Βραβείων Αριστείας: Το ΙΚΥ βραβεύει φοιτητές/-τριες που ξεχώρισαν στις πανελλαδικές εξετάσεις
Στο πλαίσιο του προγράμματος χορηγείται χρηματικό βραβείο ύψους 1.000 ευρώ στους πρωτεύσαντες/σες εισαχθέντες/είσες
Τελετή Βραβείων Αριστείας: Το ΙΚΥ βραβεύει φοιτητές/-τριες που ξεχώρισαν στις πανελλαδικές εξετάσεις
trump
Τραμπ αποκαλύπτει τη «Νέα Γάζα»: Ουρανοξύστες και δισεκατομμύρια για την ανοικοδόμηση της
Στο Νταβός παρουσιάστηκε το φιλόδοξο σχέδιο του πρώην προέδρου για παραθαλάσσια συγκροτήματα και πλήρη ανασυγκρότηση της κατεστραμμένης περιοχής
Τραμπ αποκαλύπτει τη «Νέα Γάζα»: Ουρανοξύστες και δισεκατομμύρια για την ανοικοδόμηση της
foto_education_pencils_molivia.jpg
ΚΕΠΕΑ: Σχολεία στο… πράσινο - Ξεκινούν οι επισκέψεις με νέα εγκύκλιο
Πλαίσιο λειτουργίας διδακτικών επισκέψεων και επιμορφωτικών δράσεων στα Κέντρα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (Κ.Ε.ΠΕ.Α.)
ΚΕΠΕΑ: Σχολεία στο… πράσινο - Ξεκινούν οι επισκέψεις με νέα εγκύκλιο