politenxeio-kritis
Και καταγγελία της αυταρχικής συμπεριφοράς του ΥΠΑΙΘ

«Η κυβέρνηση και προσωπικά η κ. Κεραμέως φοβούνται και μισούν την αγωνιζόμενη νεολαία. Γνωρίζουν πολύ καλά πως η νέα γενιά δεν γοητεύεται από φθηνά επικοινωνιακά κόλπα, δεν λυγίζει από γκλομπς και οβίδες κρότου - λάμψης, ούτε μπορεί να ζήσει με ψίχουλα. Γι’ αυτό την έχουν βάλει στο στόχαστρο»

Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου ερμηνεύει με αυτό τον τρόπο τις ενέργειες εναντίον φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης, με  αποστολή κλήσεων για προανάκριση – «παροχή εξηγήσεων» απο την Αστυνομία σε έξι συνδικαλιστές φοιτητές και φοιτήτριες του Πολυτεχνείου Κρήτης, μέλη Διοικητικών Συμβουλίων και τους Προέδρους των Φοιτητικών Συλλόγων Ενιαίου, ΗΜΜΥ και Αρχιτεκτονικής, επειδή συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις εναντίον πειθαρχικής δίωξης σε συμφοιτητή τους για αφοσορύπανση...

Όλη η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου

Όπως καταγγέλλουν οι φοιτητικοί σύλλογοι, τον περασμένο Οκτώβριο ο Κοσμήτορας της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανολόγων Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) του Πολυτεχνείου Κρήτης απείλησε συνδικαλιστή φοιτητή με πειθαρχική δίωξη με την κατηγορία της «αφισορύπανσης». Η απάντηση των φοιτητικών συλλόγων ήταν άμεση και μαζική, με εκατοντάδες φοιτητές να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας στην Κοσμητεία της Σχολής, διεκδικώντας να μην εκκινήσει καμία δίωξη κανενός φοιτητή για συνδικαλιστική δράση.

Οι κινητοποιήσεις έφεραν αποτέλεσμα, ωστόσο στη συνέχεια συνέβη κάτι πρωτοφανές: Παρενέβη η ίδια η υπουργός Παιδείας και ζήτησε τη δίωξη των εκπροσώπων των φοιτητών που διοργάνωσαν τις κινητοποιήσεις! Αποτέλεσμα: Εδώ και μερικές ημέρες η Ασφάλεια Χανίων έχει ξεκινήσει την αποστολή κλήσεων για προανάκριση – «παροχή εξηγήσεων» σε έξι συνδικαλιστές φοιτητές και φοιτήτριες του Πολυτεχνείου Κρήτης, μέλη Διοικητικών Συμβουλίων και τους Προέδρους των Φοιτητικών Συλλόγων Ενιαίου, ΗΜΜΥ και Αρχιτεκτονικής.

Λαμβάνοντας υπόψη και τα πρόσφατα γεγονότα στο ΑΠΘ, γίνεται φανερό σε κάθε δημοκρατικό πολίτη ότι η κυβέρνηση και προσωπικά η υπουργός Παιδείας βλέπουν τα Πανεπιστήμια ως εμπόδιο στην επιβολή μιας συλλογικής αγραμματοσύνης της κοινωνίας. Το εκτρωματικό νομοσχέδιο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα οδηγήσει, αν εφαρμοστεί, στην κατάργηση της αυτονομίας και του αυτοδιοίκητου του Ελληνικού Πανεπιστημίου και τελικά στον μαρασμό του και την αντικατάστασή του με ένα μοντέλο ιδιωτικής επιχείρησης παραγωγής πτυχίων για λίγους, που θα σκοτώνει την έρευνα και – τελικά – την αμφισβήτηση στα κυρίαρχα πρότυπα.

Η κυβέρνηση και προσωπικά η κ. Κεραμέως φοβούνται και μισούν την αγωνιζόμενη νεολαία. Γνωρίζουν πολύ καλά πως η νέα γενιά δεν γοητεύεται από φθηνά επικοινωνιακά κόλπα, δεν λυγίζει από γκλομπς και οβίδες κρότου - λάμψης, ούτε μπορεί να ζήσει με ψίχουλα. Γι’ αυτό την έχουν βάλει στο στόχαστρο.

Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου:

  • Στεκόμαστε στο πλευρό των διωκόμενων φοιτητών και κάθε νέου που αγωνίζεται.

  • Καταγγέλλουμε την απόπειρα εκφοβισμού από την κ. Κεραμέως και τις αστυνομικές αρχές.

  • Ζητάμε να ανακληθούν οι κλήσεις σε απολογία από την Ασφάλεια Χανίων.

  • Συντάσσουμε τη φωνή μας με τους χιλιάδες πανεπιστημιακούς, φοιτητές και διεθνείς προσωπικότητες που απαιτούν την απόσυρση του εκτρωματικού νομοσχεδίου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι πολύ σοβαρό θεραπεύουν οι τηγανητές πατάτες;

ΕΛΜΕΠΑ: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής για εκπαιδευτικούς

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα