ειδική αγωγή σεμινάριο
politenxeio-kritis
Και καταγγελία της αυταρχικής συμπεριφοράς του ΥΠΑΙΘ

«Η κυβέρνηση και προσωπικά η κ. Κεραμέως φοβούνται και μισούν την αγωνιζόμενη νεολαία. Γνωρίζουν πολύ καλά πως η νέα γενιά δεν γοητεύεται από φθηνά επικοινωνιακά κόλπα, δεν λυγίζει από γκλομπς και οβίδες κρότου - λάμψης, ούτε μπορεί να ζήσει με ψίχουλα. Γι’ αυτό την έχουν βάλει στο στόχαστρο»

Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου ερμηνεύει με αυτό τον τρόπο τις ενέργειες εναντίον φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης, με  αποστολή κλήσεων για προανάκριση – «παροχή εξηγήσεων» απο την Αστυνομία σε έξι συνδικαλιστές φοιτητές και φοιτήτριες του Πολυτεχνείου Κρήτης, μέλη Διοικητικών Συμβουλίων και τους Προέδρους των Φοιτητικών Συλλόγων Ενιαίου, ΗΜΜΥ και Αρχιτεκτονικής, επειδή συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις εναντίον πειθαρχικής δίωξης σε συμφοιτητή τους για αφοσορύπανση...

Όλη η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου

Όπως καταγγέλλουν οι φοιτητικοί σύλλογοι, τον περασμένο Οκτώβριο ο Κοσμήτορας της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανολόγων Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) του Πολυτεχνείου Κρήτης απείλησε συνδικαλιστή φοιτητή με πειθαρχική δίωξη με την κατηγορία της «αφισορύπανσης». Η απάντηση των φοιτητικών συλλόγων ήταν άμεση και μαζική, με εκατοντάδες φοιτητές να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας στην Κοσμητεία της Σχολής, διεκδικώντας να μην εκκινήσει καμία δίωξη κανενός φοιτητή για συνδικαλιστική δράση.

Οι κινητοποιήσεις έφεραν αποτέλεσμα, ωστόσο στη συνέχεια συνέβη κάτι πρωτοφανές: Παρενέβη η ίδια η υπουργός Παιδείας και ζήτησε τη δίωξη των εκπροσώπων των φοιτητών που διοργάνωσαν τις κινητοποιήσεις! Αποτέλεσμα: Εδώ και μερικές ημέρες η Ασφάλεια Χανίων έχει ξεκινήσει την αποστολή κλήσεων για προανάκριση – «παροχή εξηγήσεων» σε έξι συνδικαλιστές φοιτητές και φοιτήτριες του Πολυτεχνείου Κρήτης, μέλη Διοικητικών Συμβουλίων και τους Προέδρους των Φοιτητικών Συλλόγων Ενιαίου, ΗΜΜΥ και Αρχιτεκτονικής.

Λαμβάνοντας υπόψη και τα πρόσφατα γεγονότα στο ΑΠΘ, γίνεται φανερό σε κάθε δημοκρατικό πολίτη ότι η κυβέρνηση και προσωπικά η υπουργός Παιδείας βλέπουν τα Πανεπιστήμια ως εμπόδιο στην επιβολή μιας συλλογικής αγραμματοσύνης της κοινωνίας. Το εκτρωματικό νομοσχέδιο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα οδηγήσει, αν εφαρμοστεί, στην κατάργηση της αυτονομίας και του αυτοδιοίκητου του Ελληνικού Πανεπιστημίου και τελικά στον μαρασμό του και την αντικατάστασή του με ένα μοντέλο ιδιωτικής επιχείρησης παραγωγής πτυχίων για λίγους, που θα σκοτώνει την έρευνα και – τελικά – την αμφισβήτηση στα κυρίαρχα πρότυπα.

Η κυβέρνηση και προσωπικά η κ. Κεραμέως φοβούνται και μισούν την αγωνιζόμενη νεολαία. Γνωρίζουν πολύ καλά πως η νέα γενιά δεν γοητεύεται από φθηνά επικοινωνιακά κόλπα, δεν λυγίζει από γκλομπς και οβίδες κρότου - λάμψης, ούτε μπορεί να ζήσει με ψίχουλα. Γι’ αυτό την έχουν βάλει στο στόχαστρο.

Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου:

  • Στεκόμαστε στο πλευρό των διωκόμενων φοιτητών και κάθε νέου που αγωνίζεται.

  • Καταγγέλλουμε την απόπειρα εκφοβισμού από την κ. Κεραμέως και τις αστυνομικές αρχές.

  • Ζητάμε να ανακληθούν οι κλήσεις σε απολογία από την Ασφάλεια Χανίων.

  • Συντάσσουμε τη φωνή μας με τους χιλιάδες πανεπιστημιακούς, φοιτητές και διεθνείς προσωπικότητες που απαιτούν την απόσυρση του εκτρωματικού νομοσχεδίου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κακοκαιρία «Bogdan»: Μήνυμα από το 112 - «Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις»

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΓΡΑΠΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ: Αιτήσεις, ΎΛΗ και εξ αποστάσεως προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

γαϊδουράκια Χαμόγελο του Παιδιού
Αναλγησία: Έκλεψαν τα γαϊδουράκια από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Κέρκυρα
Επιτήδειοι έκλεψαν δύο γαϊδουράκια από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Κέρκυρα - «Είναι η δεύτερη φορά, τα τελευταία δύο χρόνια, που τα αγαπημένα...
Αναλγησία: Έκλεψαν τα γαϊδουράκια από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Κέρκυρα
Θανάσης Άλιμος
Συναγερμός για την εξαφάνιση του Θανάση από τον Άλιμο
Συναγερμό σήμανε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για την εξαφάνιση του Θανάση, 25 ετών, από τον Άλιμο - «Ενδέχεται να συντρέχουν λόγοι οι οποίοι θέτουν τη...
Συναγερμός για την εξαφάνιση του Θανάση από τον Άλιμο
teacher 1280
Εκπαιδευτικοί: Να καλυφθούν όλα τα κενά στη Β' φάση προσλήψεων - Τοποθετήσεις με διαφάνεια
Να καλυφθούν όλα τα κενά στη Β' φάση προσλήψεων ζητούν οι Παρεμβάσεις Δυτικής Θεσσαλονίκης - «Όλες οι τοποθετήσεις με διαφάνεια – αιτήσεις – μόρια»
Εκπαιδευτικοί: Να καλυφθούν όλα τα κενά στη Β' φάση προσλήψεων - Τοποθετήσεις με διαφάνεια
ekpaideutikoi kinitopoiisi
Κενά, τοποθετήσεις: Κινητοποίηση εκπαιδευτικών στη ΔΠΕ Β' Αθήνας αύριο, Τρίτη
Παράσταση διαμαρτυρίας των Δ.Σ των ΣΕΠΕ Αμαρουσίου και «ο Περικλής» στη ΔΠΕ Β' Αθήνας αύριο, Τρίτη, με αφορμή σειρά ζητημάτων, όπως η κάλυψη των...
Κενά, τοποθετήσεις: Κινητοποίηση εκπαιδευτικών στη ΔΠΕ Β' Αθήνας αύριο, Τρίτη