kleista sxoleia proaulio
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS
Το απίστευτο περιστατικό συμβαίνει σε Επαγγελματικό Σχολείο που απευθύνεται σε ΑΜΕΑ στη Θεσσαλονίκη - Σε παράσταση διαμαρτυρίας-συνέντευξη τύπου καλεί την Τρίτη 7 Ιουνίου η Δ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Σε μία απίστευτη καταγγελία προχωράει η Δ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης αποκαλύπτοντας ότι απαγορεύουν σε μαθητές Επαγγελματικού Σχολείου που απευθύνεται σε ΑΜΕΑ στη Θεσσαλονίκη να βγαίνουν στο προαύλιο γιατί ακατάλληλο στέγαστρο κινδυνεύει να τους πέσει στο κεφάλι!

Για το γεγονός η Δ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καλεί σε Παράσταση Διαμαρτυρίας-Συνέντευξη Τύπου την Τρίτη 7 Ιουνίου στις 13:30 στο 2ο ΕΕΕΕΚ Πυλαίας για το χρόνιο πρόβλημα μεταστέγασης του εν λόγω σχολείου.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της σημειώνει ότι η απόφαση αυτή πάρθηκε: «μετά από την παράταση της απαγόρευσης προαυλισμού των μαθητών λόγω της μη άρσης επικινδυνότητας του στεγάστρου του αύλειου χώρου αλλά και τη αδικαιολόγητη καθυστέρηση της έναρξης διαδικασιών ανεύρεσης νέου χώρου για την στέγαση του σχολείου».

Η Δ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης απαιτεί:

Άμεση λύση με τη μετακίνηση του 2ου ΕΕΕΕΚ Πυλαίας από το συγκεκριμένο βιοτεχνικό κτίριο σε άλλο, δημόσιο κτίριο, που θα έχει όλες τις προδιαγραφές για σχολείο Ειδικής Αγωγής.

Οριστική λύση με το χτίσιμο δημόσιου σύγχρονου διδακτηρίου για την στέγαση του 2ου ΕΕΕΕΚ Πυλαίας, στα ήδη διαθέσιμα στο δήμο δημόσια οικόπεδα, και με χώρους ειδικά σχεδιασμένους και λειτουργικούς για μαθητές με ειδικά χαρίσματα και ανάγκες.

Την δημιουργία σύγχρονων και ασφαλών σχολικών κτιρίων σε όλους τους δήμους του νομού Θεσσαλονίκης που θα καλύπτουν πλήρως τις μαθησιακές ανάγκες και τα οποία στις περιπτώσεις που θα στεγάσουν μαθητές με ειδικές ανάγκες θα πρέπει να είναι κατασκευασμένα και εξοπλισμένα βάσει των ειδικών προδιαγραφών.

Η ανέγερση όλων των σχολικών κτιρίων, και συγκεκριμένα των ειδικών σχολείων, να είναι αποκλειστική αρμοδιότητα - ευθύνη του κράτους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Δασκάλα δίνει τετράδιο σε μικρή μαθήτρια στην τάξη
Έρευνα ActionAid: Σε «επαγγελματική ασφυξία» 7 στους 10 εκπαιδευτικούς
Η «φωνή» των εκπαιδευτικών: Υπερβολική ύλη, πολυπληθείς τάξεις και ελλιπείς πόροι «φρενάρουν» τους λειτουργούς της παιδείας
Έρευνα ActionAid: Σε «επαγγελματική ασφυξία» 7 στους 10 εκπαιδευτικούς
Νίκος Αναδιώτης
Ν. Αναδιώτης στο Ευρωκοινοβούλιο: Τέρμα στην ομηρία των αναπληρωτών – Δεν είναι αναλώσιμοι
«Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί δεν είναι αριθμοί» - Παρέμβαση του Ευρωβουλευτή για το εργασιακό «μεσαίωνα» στην ελληνική εκπαίδευση
Ν. Αναδιώτης στο Ευρωκοινοβούλιο: Τέρμα στην ομηρία των αναπληρωτών – Δεν είναι αναλώσιμοι