Στον "αέρα" η στέγαση ειδικών σχολείων στο Ηράκλειο

Στο «κόκκινο» βρίσκεται η αγωνία των γονέων των οποίων τα παιδιά φοιτούν στο σχολικό συγκρότημα της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας, στο Ηράκλειο, ενόψει της υπογραφής, μέσα στις ερχόμενες ημέρες, της σύμβασης για την έναρξη των έργων που αναμένεται να πραγματοποιηθούν στο ιστορικό κτήριο της πόλης.

Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Σύλλογοι Γονέων του 53ου και του 54ου Δημοτικού Σχολείου εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους αναφορικά με το αν οι αρμόδιοι έχουν προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ούτως ώστε να διασφαλιστεί αφενός η ασφάλεια των εκατοντάδων μαθητών και εκπαιδευτικών που βρίσκονται κάθε μέρα στο σχολικό συγκρότημα, και αφετέρου η απρόσκοπτη εκπαιδευτική διαδικασία. Γι' αυτόν τον λόγο ζητούν να πραγματοποιηθούν, χωρίς καθυστέρηση, συναντήσεις με τους αρμόδιους αντιδημάρχους, και όχι μόνο.

Οι γονείς επισημαίνουν ότι προφανώς επιθυμούν την υλοποίηση των απαραίτητων εργασιών στο εμβληματικό κτήριο του Ηρακλείου επί της Ανδ. Παπανδρέου, ωστόσο ζητούν από τη δημοτική Αρχή διαβεβαιώσεις που σχετίζονται με μείζονα ζητήματα που προκύπτουν από την επερχόμενη έναρξη των εργασιών. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται το θέμα των δύο ειδικών σχολείων (1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, 2ο Ειδικό Νηπιαγωγείο), τα οποία συστεγάζονται μαζί με το 53ο και 54ο Δημοτικό Σχολείο στην Ακαδημία.

Όπως αναφέρεται στην επίμαχη ανακοίνωση, σε χθεσινή επικοινωνία των εκπροσώπων των Συλλόγων Γονέων με την αντιδήμαρχο Παιδείας Ηρακλείου κ. Στέλλα Αρχοντάκη, «από τα λεγόμενά της σχηματίσαμε την εικόνα ότι ένα μήνα πριν λήξει το σχολικό έτος κι ενόψει έναρξης εργασιών στο σχολικό μας συγκρότημα, είναι αμφίβολο αν τα δύο ειδικά σχολεία θα μεταφερθούν στο λιμάνι, καθώς εκεί έχει εγκατασταθεί το 7ο Δημοτικό και πιθανόν να βρίσκεται ακόμη τον Σεπτέμβριο, λόγω εργασιών στο κτήριό του, ενώ έγινε εμφανές ότι δεν υπάρχει κανένας εναλλακτικός σχεδιασμός σχετικά με τον χώρο προσωρινής μετακίνησης των δύο Ειδικών Σχολείων, παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις!».

Όπως επιβεβαίωσε στo neakriti.gr. ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 54ου Δημοτικού Σχολείου, κ. Ανδρέας Κοκοσάλης, η εν λόγω εξέλιξη προκύπτει παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις που είχαν δοθεί σε σύσκεψη που έλαβε χώρα στις 23 Μαρτίου, ότι τα δύο Ειδικά Σχολεία θα μετακινηθούν προσωρινά στον εν λόγω χώρο που έχει διαμορφωθεί από τον Δήμο Ηρακλείου.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Κοκοσάλη, οι γονείς «δεν είναι της λογικής “βλέποντας και κάνοντας”. Θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι το εκπαιδευτικό έργο θα είναι απρόσκοπτο κι ότι τα παιδιά θα είναι ασφαλή. Στην Ακαδημία θα γίνουν μεγάλα έργα. Δε μιλάμε για μερικά μερεμέτια. Μιλάμε για αποκαθηλώσεις και στον χώρο θα βρίσκονται βαριά μηχανήματα. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

σχετικά άρθρα

μοτσαρτ
Σάλος με την (φοβική) απόσυρση σχολείων από την παιδική παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ- Ο Μότσαρτ ήταν γυναίκα...
Αποσύρονται σύμφωνα με τον πατρινό τύπο σχολεία από τον "Μότσαρτ" του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, μετά από αντιδράσεις γονέων γιατί υποδύεται τον Μοτσαρτ γυναίκα.
Σάλος με την (φοβική) απόσυρση σχολείων από την παιδική παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ- Ο Μότσαρτ ήταν γυναίκα...