Ηράκλειο: Στο «κόκκινο» η ανησυχία γονέων καθώς μένουν χωρίς στέγη Ειδικά Σχολεία
Στον "αέρα" η στέγαση ειδικών σχολείων στο Ηράκλειο

Στο «κόκκινο» βρίσκεται η αγωνία των γονέων των οποίων τα παιδιά φοιτούν στο σχολικό συγκρότημα της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας, στο Ηράκλειο, ενόψει της υπογραφής, μέσα στις ερχόμενες ημέρες, της σύμβασης για την έναρξη των έργων που αναμένεται να πραγματοποιηθούν στο ιστορικό κτήριο της πόλης.

Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Σύλλογοι Γονέων του 53ου και του 54ου Δημοτικού Σχολείου εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους αναφορικά με το αν οι αρμόδιοι έχουν προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ούτως ώστε να διασφαλιστεί αφενός η ασφάλεια των εκατοντάδων μαθητών και εκπαιδευτικών που βρίσκονται κάθε μέρα στο σχολικό συγκρότημα, και αφετέρου η απρόσκοπτη εκπαιδευτική διαδικασία. Γι' αυτόν τον λόγο ζητούν να πραγματοποιηθούν, χωρίς καθυστέρηση, συναντήσεις με τους αρμόδιους αντιδημάρχους, και όχι μόνο.

Οι γονείς επισημαίνουν ότι προφανώς επιθυμούν την υλοποίηση των απαραίτητων εργασιών στο εμβληματικό κτήριο του Ηρακλείου επί της Ανδ. Παπανδρέου, ωστόσο ζητούν από τη δημοτική Αρχή διαβεβαιώσεις που σχετίζονται με μείζονα ζητήματα που προκύπτουν από την επερχόμενη έναρξη των εργασιών. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται το θέμα των δύο ειδικών σχολείων (1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, 2ο Ειδικό Νηπιαγωγείο), τα οποία συστεγάζονται μαζί με το 53ο και 54ο Δημοτικό Σχολείο στην Ακαδημία.

Όπως αναφέρεται στην επίμαχη ανακοίνωση, σε χθεσινή επικοινωνία των εκπροσώπων των Συλλόγων Γονέων με την αντιδήμαρχο Παιδείας Ηρακλείου κ. Στέλλα Αρχοντάκη, «από τα λεγόμενά της σχηματίσαμε την εικόνα ότι ένα μήνα πριν λήξει το σχολικό έτος κι ενόψει έναρξης εργασιών στο σχολικό μας συγκρότημα, είναι αμφίβολο αν τα δύο ειδικά σχολεία θα μεταφερθούν στο λιμάνι, καθώς εκεί έχει εγκατασταθεί το 7ο Δημοτικό και πιθανόν να βρίσκεται ακόμη τον Σεπτέμβριο, λόγω εργασιών στο κτήριό του, ενώ έγινε εμφανές ότι δεν υπάρχει κανένας εναλλακτικός σχεδιασμός σχετικά με τον χώρο προσωρινής μετακίνησης των δύο Ειδικών Σχολείων, παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις!».

Όπως επιβεβαίωσε στo neakriti.gr. ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 54ου Δημοτικού Σχολείου, κ. Ανδρέας Κοκοσάλης, η εν λόγω εξέλιξη προκύπτει παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις που είχαν δοθεί σε σύσκεψη που έλαβε χώρα στις 23 Μαρτίου, ότι τα δύο Ειδικά Σχολεία θα μετακινηθούν προσωρινά στον εν λόγω χώρο που έχει διαμορφωθεί από τον Δήμο Ηρακλείου.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Κοκοσάλη, οι γονείς «δεν είναι της λογικής “βλέποντας και κάνοντας”. Θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι το εκπαιδευτικό έργο θα είναι απρόσκοπτο κι ότι τα παιδιά θα είναι ασφαλή. Στην Ακαδημία θα γίνουν μεγάλα έργα. Δε μιλάμε για μερικά μερεμέτια. Μιλάμε για αποκαθηλώσεις και στον χώρο θα βρίσκονται βαριά μηχανήματα. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Νόμος Χατζηδάκη: Δουλειά λοιπόν, εν ανάγκη και αμισθί!
Επιστολή διαμαρτυρίας ΠΕ60/ΠΕ70 με θέμα τη διόρθωση προϋπηρεσίας στην 1ΓΕ/2023
Ομάδα εκπαιδευτικών Α/βαθμιας (ΠΕ 60 και ΠΕ 70) αναφέρεται με επιστολή διαμαρτυρίας στη διόρθωση προϋπηρεσίας στην 1ΓΕ/2023
Επιστολή διαμαρτυρίας ΠΕ60/ΠΕ70 με θέμα τη διόρθωση προϋπηρεσίας στην 1ΓΕ/2023