Επαναλειτουργούν σήμερα και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί ΟΑΕΔ
Η Ένωση Γονέων του Δήμου Κηφισιάς ζητά εξηγήσεις από τη διευθύντρια του 3ου Νηπιαγωγείου Κηφισιάς για την πρόσκληση που απεύθυνε στους γονείς

Η Ένωση Γονέων του Δήμου Κηφισιάς ζητά εξηγήσεις από τη διευθύντρια του 3ου Νηπιαγωγείου Κηφισιάς για την πρόσκληση που απεύθυνε στους γονείς του Νηπιαγωγείου της να παραβρεθούν στην Γ. Σ. του νέου Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του  3ου Νηπιαγωγείου Κηφισιάς μιας και ως πρόσφατα λειτουργούσε ενιαίος σύλλογος γονέων και κηδεμόνων των 3ου & 9ου Νηπιαγωγείων Κηφισιάς.

«Η συνάδελφός μας κα Δέσποινα Αποστολίδου και το διδακτικό προσωπικό του 3ου Νηπιαγωγείου Κηφισιάς, όπως εγγράφως εξήγησαν στους γονείς του 3ου Νηπιαγωγείου Κηφισιάς, ύστερα από την επιστολή της Ένωσης Γονέων Κηφισιάς, ουδέποτε είχαν την πρόθεση να υποκαταστήσουν την προσωρινή διοίκηση του νέου Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 3ου Νηπιαγωγείου Κηφισιάς ιδιαιτέρως από τη στιγμή που στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθεια της δημιουργίας συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των δύο Νηπιαγωγείων 3ου & 9ου» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου.

«Οι όποιες προσπάθειες της Προϊσταμένης του 3ου Νηπιαγωγείου Κηφισιάς για την μαζική και απρόσκοπτη συμμετοχή των γονέων του 3ου Νηπιαγωγείου Κηφισιάς στις διαδικασίες του συλλογικού τους οργάνου, ιδιαίτερα τη στιγμή αυτή που ξεκινά μια νέα προσπάθεια και ιδρύθηκε ένα νέο σωματείο, αντί να ελέγχονται για το πόσο σύννομες είναι θα έπρεπε κατά τη γνώμη μας να επαινούνται εφόσον συμβάλλουν στη μαζικότητα της συμμετοχής των γονέων στο συλλογικό όργανο» προσθέτει.

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου:

Προς: Ένωση Γονέων Κηφισιάς

Κοινοποίηση: 3ο Νηπιαγωγείο Κηφισιάς, 9ο Νηπιαγωγείο Κηφισιάς, Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων 3ου Νηπ. Κηφισιάς, Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων 9ου Νηπ. Κηφισιάς, Δ. Ε. Π. Κηφισιάς, ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

Με βάση το έγγραφο υπ. αρ. πρ. 138/27 – 5 – 2022 της Ένωσης Γονέων του Δήμου Κηφισιάς ζητούνται εξηγήσεις από την Διευθύντρια του 3ου Νηπιαγωγείου Κηφισιάς για την πρόσκληση που απεύθυνε στους γονείς του Νηπιαγωγείου της να παραβρεθούν στην Γ. Σ. του νέου Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του  3ου Νηπιαγωγείου Κηφισιάς μιας και ως πρόσφατα λειτουργούσε ενιαίος σύλλογος γονέων και κηδεμόνων των 3ου & 9ου Νηπιαγωγείων Κηφισιάς.

Η συνάδελφός μας κα Δέσποινα Αποστολίδου και το διδακτικό προσωπικό του 3ου Νηπιαγωγείου Κηφισιάς, όπως εγγράφως εξήγησαν στους γονείς του 3ου Νηπιαγωγείου Κηφισιάς, ύστερα από την επιστολή της Ένωσης Γονέων Κηφισιάς, ουδέποτε είχαν την πρόθεση να υποκαταστήσουν την προσωρινή διοίκηση του νέου Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 3ου Νηπιαγωγείου Κηφισιάς ιδιαιτέρως από τη στιγμή που στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθεια της δημιουργίας συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των δύο Νηπιαγωγείων 3ου & 9ου με βάση την κείμενη νομοθεσία και με γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία των συλλογικών φορέων των γονέων και την προάσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των νηπίων των συγκεκριμένων Νηπιαγωγείων.

Οι όποιες προσπάθειες της Προϊσταμένης του 3ου Νηπιαγωγείου Κηφισιάς για την μαζική και απρόσκοπτη συμμετοχή των γονέων του 3ου Νηπιαγωγείου Κηφισιάς στις διαδικασίες του συλλογικού τους οργάνου, ιδιαίτερα τη στιγμή αυτή που ξεκινά μια νέα προσπάθεια και ιδρύθηκε ένα νέο σωματείο, αντί να ελέγχονται για το πόσο σύννομες είναι θα έπρεπε κατά τη γνώμη μας να επαινούνται εφόσον συμβάλλουν στη μαζικότητα της συμμετοχής των γονέων στο συλλογικό όργανο.

Σίγουρα οι ρόλοι μεταξύ των εκπροσώπων των συλλόγων γονέων και των εκπαιδευτικών των σχολικών μονάδων  οφείλουν και πρέπει να είναι διακριτοί και αυτό είναι απολύτως σεβαστό, όμως η αγαστή συνεργασία μεταξύ των συλλόγων γονέων & κηδεμόνων και των εκπαιδευτικών και η εμπιστοσύνη που οφείλουμε να επιδείχνουμε μεταξύ μας αποτελούν το θεμέλιο λίθο για την επιτυχία των διεκδικήσεων του γονεϊκού – εκπαιδευτικού κινήματος στη βάση της υπεράσπισης και διεύρυνσης του Δημόσιου & Δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης στόχο για τον οποίο γνωρίζουμε καλά ότι παλεύει σταθερά τόσο η Ένωση Γονέων Κηφισιάς όσο και η Προϊσταμένη και το διδακτικό προσωπικό του 3ου Νηπιαγωγείου Κηφισιάς.

Ας σταθούμε λοιπόν σε αυτά που μας ενώνουν γονείς και εκπαιδευτικούς για το καλό του Δημόσιου Σχολείου και των παιδιών μας.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός: Οι πρώτες 227 ειδικότητες και η ύλη

Ανακοινώθηκε για Μάρτιο ο Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ - Αιτήσεις εδώ για προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα