golearn-engl_970-250
κιμωλίες
Διαμαρτυρία του Αυτόνομου Δικτύου Εκπαιδευτικών για τη στάση των Παρεμβάσεων

Δεν πέρασε ο μήνας και επανέρχονται οι Παρεμβάσεις (ΑΝΤΑΡΣΥΑ), στην γνώριμη μέθοδό τους να κατασκευάζουν «ειδήσεις», να ψεύδονται και να δημιουργούν αφηγήματα εν μέσω προεκλογικής περιόδου, νομίζοντας ότι έτσι θα υφαρπάξουν τις ψήφους των συναδέλφων μας….

Τώρα το ζήτημά τους είναι η ημερήσια διάταξη της ΔΟΕ… Τώρα, «προεκλογικά» αποφάσισαν να ασχοληθούν με την ημερήσια διάταξη της Γενικής Συνέλευσης της ΔΟΕ, για την οποία σε καμία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ούτε καν στην ηλεκτρονική διαβούλευση, κατέθεσαν την ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΠΡΟΤΑΣΗ-ΕΙΣΗΓΗΣΗ. Έρχονται σήμερα, εκτός των θεσμικών οργάνων, να στείλουν δημόσια ανακοίνωση γράφοντας πως θέλουν να μπουν κάποια θέματα όπως της αξιολόγησης και του νόμου Χατζηδάκη για τα οποία ήδη υπάρχει θέση του κλάδου, ενάντια και στους δυο και ενάντια στην εφαρμογή τους.

Τα αδιέξοδά τους είναι μεγάλα αλλά φτάνει πια με την κοροϊδία των συναδέλφων… Η αλήθεια είναι μία ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ στο ΔΣ της ΔΟΕ… ΔΕΝ ψήφισαν την πρόταση της ημερήσιας διάταξης για το ωράριο των νηπιαγωγών, δασκάλων και εκπαιδευτικών ειδικοτήτων ολιγοθέσιων σχολείων, ΔΕΝ ψήφισαν την πρόταση για αυξήσεις στους μισθούς των εκπαιδευτικώνγια την επαναφορά του 13ου -14ου μισθούγια αφορολόγητο στις 12.000 ευρώγια χορήγηση ενοικίου στους νεοδιόριστους και αναπληρωτές συναδέλφους μαςγια κατάργηση όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση, για πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους, για κατάργηση της «συμμετοχής» των εργαζομένων για εξετάσεις και φάρμακα, για τη μη «εξίσωση» των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων των πάσης μορφής και φύσεως κολλεγίων, «πανεπιστημίων» κλπ., με αυτά των αποφοίτων των δημόσιων πανεπιστημίων κλπ

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ενώ στα λόγια «κόπτονται» για τη συμμετοχή των συναδέλφων στις εκλογικές διαδικασίες είναι οι ίδιοι που, εκεί που δεν τους εξυπηρετεί παραταξιακά η συμμετοχή των συναδέλφων, δημιουργούν εμπόδια και μάλιστα σε πολλές περιοχές ψηφίζουν μαζί με τη ΔΗΣΥ και τη ΔΑΚΕ για να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους (π.χ. Χανιά, Ρέθυμνο κ.α.) αποβλέποντας στην μικρότερη συμμετοχή στην ψηφοφορία συναδέλφων που θεωρούν πως δεν υποστηρίζουν τις παρατάξεις τους. Η πρόταση της παράταξής μας, σε όλες τις περιοχές, είναι να δημιουργούνται πολλά εκλογικά τμήματα και μάλιστα γεωγραφικά τοποθετημένα με τέτοιο τρόπο ώστε να εξυπηρετεί ομάδες σχολείων και χωριών για μπορούν να ψηφίζουν οι συνάδελφοι στην επιστροφή τους προς τα αστικά κέντρα. Αντί αυτού σε πολλές περιοχές οι παρεμβάσεις μαζί με ΔΗΣΥ και ΔΑΚΕ ψηφίζουν την πρόβλεψη ενός και μοναδικού εκλογικού κέντρου στην καρδιά της πόλης πράγμα που εμμέσως αποκλείει συναδέλφους να συμμετέχουν και να ψηφίσουν. Ό,τι και να κάνουν όμως η απάντηση θα δίδεται πάντα από τους ίδιους τους συναδέλφους όπως έγινε στα Χανιά. Πρώτη Δύναμη ξανά η παράταξή μας, παρόλες τις μεθοδεύσεις αυτών των παρατάξεων.

Καλούμε επομένως όλους τους συναδέλφους να απαντήσουν σε όλες αυτές τις δυνάμεις με την ψήφο τους. Συμμετέχουμε για να δώσουμε μήνυμα στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ και της Κυβέρνησης της ΝΔ ότι είμαστε δίπλα στα σωματεία μας και δυναμώνουμε τις φωνές μας απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που διαλύουν το δημόσιο σχολείο. Δυναμώνουμε τα ψηφοδέλτια των σχημάτων του Αυτόνομου Δικτύου Εκπαιδευτικών Π.Ε. σε όλους τους Συλλόγους της χώρας για να οδηγηθούμε πιο σύντομα στην συνδικαλιστική αλλαγή που έχει ανάγκη ο κλάδος. Για να βγούμε πιο σύντομα από το συνδικαλιστικό τέλμα που οδηγούν οι συνδικαλιστικές δυνάμεις από τη μία πλευρά του όχι σε όλα και από την άλλη του φιλοκυβερνητισμού της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της ΝΔ.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Πέθανε η συγγραφέας Αγγελική Βαρελλά

Αιτήσεις για το ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 1000 ευρώ σε 80000 ανέργους ΕΔΩ

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ