Για αντιδημοκρατική παραβίαση του καταστατικού στη Γενική Συνέλευση της Α' ΕΛΜΕ Αθήνας καταγγέλλει το προεδρείο η Αγωνιστική Παρέμβαση

Αντιδημοκρατική παραβίαση του καταστατικού της Α' ΕΛΜΕ Αθήνας από το προεδρείο της Γενικής Τακτικής Συνέλευσης για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο 20ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ καταγγέλλει η Αγωνιστική Παρέμβαση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγγελία, το προεδρείο της συνέλευσης (ΔΑΚΕ, ΠΕΚ, ΣΥΝΕΚ) αρνήθηκε και δεν επέτρεψε στην Αγωνιστική Παρέμβαση και στο ΠΑΜΕ να καταθέσουν ψηφίσματα στη Γενική Συνέλευση.

Αναλυτικά η καταγγελία της Αγωνιστικής Παρέμβασης Α' ΕΛΜΕ Αθήνας:

Το προεδρείο της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, στις 11/5/22, της Α ΕΛΜΕ Αθήνας, [ΔΑΚΕ, ΠΕΚ, ΣΥΝΕΚ] αρνήθηκε και δεν επέτρεψε [και σε εμάς – Αγωνιστική Παρέμβαση- αλλά  και στο ΠΑΜΕ] να καταθέσουμε Ψηφίσματα στην Γενική Συνέλευση με την αιτιολογία:

1. ότι δεν προβλέπεται ως διαδικασία και

2. ότι δεν υπήρχε απαρτία.

Ψέμα πρώτο: στο καταστατικό του Σωματείου,  κεφ. ΣΤ’ άρθρο 29, παρ 2, αναφέρεται ότι στην πρόσκληση για την Συνέλευση αναφέρονται τα θέματα που θα συζητηθούν. Στην συγκεκριμένη πρόσκληση αναφερόταν:  

«ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ∆ΙΑΤΑΞΗΣ 1. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής που θα διενεργήσει τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των συνέδρων-εκπροσώπων της Ένωσής µας. 2. Απολογισμός-εκτίµηση της δράσης του απερχόμενου ∆Σ της ΟΛΜΕ για την τριετία 2019-2022. 3. Προτάσεις για το πλαίσιο θέσεων και τον προσανατολισµό της δράσης του κινήµατός µας. 4. Τοποθετήσεις συναδέλφων - µελών της Γ.Σ. 5. Ανακήρυξη συνδυασμών και τυχόν µεµονωµένων υποψηφίων. 6. Έκδοση ψηφισμάτων – τέλος εργασιών Γ.Σ.»

Επομένως, γιατί [ΔΑΚΕ, ΠΕΚ, ΣΥΝΕΚ] εμπόδισαν την κατάθεση Ψηφισμάτων λέγοντας ψέματα; 

Ψέμα δεύτερο: στο καταστατικό του Σωματείου, κεφ. ΣΤ’ άρθρο 2, αναφέρεται ότι η Τακτική Γενική Συνέλευση, αφού αναβληθεί δύο φορές λόγω μη απαρτίας, ξανακαλείται τρίτη φορά οπότε και θεωρείται ότι έχει απαρτία με οσαδήποτε μέλη παρόντα. Αυτό αναφερόταν και στην πρόσκληση:  

«η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ θα πραγματοποιηθεί οριστικά την ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΜΑΪΟΥ 2022 στις 12.30 μ.μ. στο Θέατρο του 8ου Λυκείου Αθηνών (Νικοπόλεως 33, Κ. Πατήσια), οπότε υπάρχει απαρτία με οσαδήποτε μέλη παρόντα»

Επομένως, γιατί [ ΔΑΚΕ, ΠΕΚ, ΣΥΝΕΚ] φώναζαν ότι δεν υπάρχει απαρτία, αφού αυτή η Συνέλευση ήταν η τρίτη [ με αναβολή των δύο προηγούμενων] και άρα είχε απαρτία; 

- Πρόκειται για παραβίαση και του καταστατικού της ΕΛΜΕ [επισυνάπτεται το έγγραφο του καταστατικού με τα σχετικά άρθρα] αλλά και για αναίρεση του προγραμματισμού σχετικά με τα θέματα που υπήρχαν στην πρόσκληση για την διεξαγωγή της Τακτικής Συνέλευσης. 

- Πρόκειται για λαθροχειρία και για συνειδητή μεθόδευση ώστε να μην κατατεθούν Ψηφίσματα που δεν συμφέρουν τις συγκεκριμένες παρατάξεις οι οποίες συντηρούν κι ενισχύουν την αντιδραστική κυβερνητική πολιτική.

- Με ποιο δικαίωμα παρεμβαίνουν κι αλλοιώνουν την διαδικασία;  Με ποια νομιμοποίηση εμποδίζουν την κατάθεση ψηφισμάτων μόνο και μόνο επειδή δεν συμφωνούν; [μεταξύ των οποίων  ψήφισμα για PISA, για την δίωξη απεργών εκπαιδευτικών, για ν. Χατζηδάκη ]

- Με ποιο θράσος διεκδικούν την ψήφο των μελών της ΕΛΜΕ και με ποιο τρόπο θα υπερασπιστούν το Σωματείο αυτοί που δεν σέβονται τις συλλογικές διαδικασίες; 

Σε αυτά τα ερωτήματα υπάρχει απάντηση: 

  • Επειδή αυτή είναι η πολιτική ηθική τους. ‘Έτσι έχουν μάθει τόσα χρόνια: να μην δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. Φοβούνται τις συλλογικές διαδικασίες, σαμποτάρουν τις Γ.Σ. για να ρίχνουν την ευθύνη στους συναδέλφους για τη δική τους άρνηση αγωνιστικών- μαζικών  κινητοποιήσεων!
  • Επειδή, αν και διατυμπανίζουν ότι αγωνίζονται για το Σωματείο, ότι σέβονται το καταστατικό (αυτό επικαλέστηκαν στη Γ.Σ. το Σεπτέμβρη για να μην πάρει απόφαση το σωματείο υπέρ της απεργίας - αποχής αν και συμμετείχαν περίπου 70 συνάδελφοι) κι ότι είναι στο πλευρό των συναδέλφων, στην πράξη δεν σέβονται τις συλλογικές διαδικασίες όταν δεν τους βολεύουν.
  • Επειδή, με τις φωνές και τις συκοφαντίες νομίζουν ότι θα καλύπτουν συνεχώς το πολιτικό τους θράσος και τις αυθαιρεσίες τους.
  • Επειδή, προσπαθούν με νύχια και δόντια να εφαρμοστεί η αντιδραστική πολιτική της κυβέρνησης! 
  • Επειδή,  παρά τις εξαγγελίες τους, αφήνουν τα σχολεία και τους συναδέλφους βορά στα σχέδια της ισοπέδωσης των εργασιακών δικαιωμάτων, αφού μπλοκάρουν οποιαδήποτε πρόταση για αγώνα!

Το θέμα βέβαια δεν θα μείνει έτσι! Εξάλλου στο καταστατικό υπάρχουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι 

Στο χέρι μας είναι, σε αυτές τις εκλογές να μπει φραγμός  στην κοροϊδία, στην υποκρισία και στην αυθαιρεσία τους!

Στο χέρι μας είναι, από αυτές τις εκλογές, να προκύψει 
ένα αγωνιστικό σωματείο που δεν θα υποκύπτει σε συμφέροντα και θα υπερασπίζεται τα δικαιώματά μας και την δημόσια εκπαίδευση!

Στο χέρι μας είναι, σε αυτές τις εκλογές να αλλάξουν οι συσχετισμοί δυνάμεων!

Να κάνουμε  την πραγματικότητά  τους να μην είναι αυτονόητη!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ασεπ
ΑΣΕΠ 13Κ/2021: Τα οριστικά αποτελέσματα για τις 1.468 μόνιμες προσλήψεις σε Δήμους
Βγήκαν τα οριστικά αποτελέσματα της προκήρυξης 13Κ/2021 του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη 1.468 μόνιμων σε δήμους
ΑΣΕΠ 13Κ/2021: Τα οριστικά αποτελέσματα για τις 1.468 μόνιμες προσλήψεις σε Δήμους
eap-1-768x480.jpg
ΕΑΠ: Έναρξη εγγραφών σε Προπτυχιακά και Μεταπτυχιακά Προγράμματα Εαρινού Εξαμήνου
Συνολικά, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο προσφέρει 3 Προπτυχιακά, 33 Μεταπτυχιακά και 284 Μεμονωμένες Θεματικές Ενότητες
ΕΑΠ: Έναρξη εγγραφών σε Προπτυχιακά και Μεταπτυχιακά Προγράμματα Εαρινού Εξαμήνου
Ζέττα Μακρή στην 4η Συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής για την οδική ασφάλεια
Η Ζέττα Μακρή στην 4η Συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής για την οδική ασφάλεια
Ενέκριναν το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Οδικής Ασφάλειας με στόχο τη μείωση του αριθμού των νεκρών και των τραυματιών, από τροχαία ατυχήματα, κατά 50%...
Η Ζέττα Μακρή στην 4η Συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής για την οδική ασφάλεια