golearn-engl_970-250
Για αντιδημοκρατική παραβίαση του καταστατικού στη Γενική Συνέλευση της Α' ΕΛΜΕ Αθήνας καταγγέλλει το προεδρείο η Αγωνιστική Παρέμβαση

Αντιδημοκρατική παραβίαση του καταστατικού της Α' ΕΛΜΕ Αθήνας από το προεδρείο της Γενικής Τακτικής Συνέλευσης για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο 20ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ καταγγέλλει η Αγωνιστική Παρέμβαση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγγελία, το προεδρείο της συνέλευσης (ΔΑΚΕ, ΠΕΚ, ΣΥΝΕΚ) αρνήθηκε και δεν επέτρεψε στην Αγωνιστική Παρέμβαση και στο ΠΑΜΕ να καταθέσουν ψηφίσματα στη Γενική Συνέλευση.

Αναλυτικά η καταγγελία της Αγωνιστικής Παρέμβασης Α' ΕΛΜΕ Αθήνας:

Το προεδρείο της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, στις 11/5/22, της Α ΕΛΜΕ Αθήνας, [ΔΑΚΕ, ΠΕΚ, ΣΥΝΕΚ] αρνήθηκε και δεν επέτρεψε [και σε εμάς – Αγωνιστική Παρέμβαση- αλλά  και στο ΠΑΜΕ] να καταθέσουμε Ψηφίσματα στην Γενική Συνέλευση με την αιτιολογία:

1. ότι δεν προβλέπεται ως διαδικασία και

2. ότι δεν υπήρχε απαρτία.

Ψέμα πρώτο: στο καταστατικό του Σωματείου,  κεφ. ΣΤ’ άρθρο 29, παρ 2, αναφέρεται ότι στην πρόσκληση για την Συνέλευση αναφέρονται τα θέματα που θα συζητηθούν. Στην συγκεκριμένη πρόσκληση αναφερόταν:  

«ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ∆ΙΑΤΑΞΗΣ 1. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής που θα διενεργήσει τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των συνέδρων-εκπροσώπων της Ένωσής µας. 2. Απολογισμός-εκτίµηση της δράσης του απερχόμενου ∆Σ της ΟΛΜΕ για την τριετία 2019-2022. 3. Προτάσεις για το πλαίσιο θέσεων και τον προσανατολισµό της δράσης του κινήµατός µας. 4. Τοποθετήσεις συναδέλφων - µελών της Γ.Σ. 5. Ανακήρυξη συνδυασμών και τυχόν µεµονωµένων υποψηφίων. 6. Έκδοση ψηφισμάτων – τέλος εργασιών Γ.Σ.»

Επομένως, γιατί [ΔΑΚΕ, ΠΕΚ, ΣΥΝΕΚ] εμπόδισαν την κατάθεση Ψηφισμάτων λέγοντας ψέματα; 

Ψέμα δεύτερο: στο καταστατικό του Σωματείου, κεφ. ΣΤ’ άρθρο 2, αναφέρεται ότι η Τακτική Γενική Συνέλευση, αφού αναβληθεί δύο φορές λόγω μη απαρτίας, ξανακαλείται τρίτη φορά οπότε και θεωρείται ότι έχει απαρτία με οσαδήποτε μέλη παρόντα. Αυτό αναφερόταν και στην πρόσκληση:  

«η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ θα πραγματοποιηθεί οριστικά την ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΜΑΪΟΥ 2022 στις 12.30 μ.μ. στο Θέατρο του 8ου Λυκείου Αθηνών (Νικοπόλεως 33, Κ. Πατήσια), οπότε υπάρχει απαρτία με οσαδήποτε μέλη παρόντα»

Επομένως, γιατί [ ΔΑΚΕ, ΠΕΚ, ΣΥΝΕΚ] φώναζαν ότι δεν υπάρχει απαρτία, αφού αυτή η Συνέλευση ήταν η τρίτη [ με αναβολή των δύο προηγούμενων] και άρα είχε απαρτία; 

- Πρόκειται για παραβίαση και του καταστατικού της ΕΛΜΕ [επισυνάπτεται το έγγραφο του καταστατικού με τα σχετικά άρθρα] αλλά και για αναίρεση του προγραμματισμού σχετικά με τα θέματα που υπήρχαν στην πρόσκληση για την διεξαγωγή της Τακτικής Συνέλευσης. 

- Πρόκειται για λαθροχειρία και για συνειδητή μεθόδευση ώστε να μην κατατεθούν Ψηφίσματα που δεν συμφέρουν τις συγκεκριμένες παρατάξεις οι οποίες συντηρούν κι ενισχύουν την αντιδραστική κυβερνητική πολιτική.

- Με ποιο δικαίωμα παρεμβαίνουν κι αλλοιώνουν την διαδικασία;  Με ποια νομιμοποίηση εμποδίζουν την κατάθεση ψηφισμάτων μόνο και μόνο επειδή δεν συμφωνούν; [μεταξύ των οποίων  ψήφισμα για PISA, για την δίωξη απεργών εκπαιδευτικών, για ν. Χατζηδάκη ]

- Με ποιο θράσος διεκδικούν την ψήφο των μελών της ΕΛΜΕ και με ποιο τρόπο θα υπερασπιστούν το Σωματείο αυτοί που δεν σέβονται τις συλλογικές διαδικασίες; 

Σε αυτά τα ερωτήματα υπάρχει απάντηση: 

  • Επειδή αυτή είναι η πολιτική ηθική τους. ‘Έτσι έχουν μάθει τόσα χρόνια: να μην δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. Φοβούνται τις συλλογικές διαδικασίες, σαμποτάρουν τις Γ.Σ. για να ρίχνουν την ευθύνη στους συναδέλφους για τη δική τους άρνηση αγωνιστικών- μαζικών  κινητοποιήσεων!
  • Επειδή, αν και διατυμπανίζουν ότι αγωνίζονται για το Σωματείο, ότι σέβονται το καταστατικό (αυτό επικαλέστηκαν στη Γ.Σ. το Σεπτέμβρη για να μην πάρει απόφαση το σωματείο υπέρ της απεργίας - αποχής αν και συμμετείχαν περίπου 70 συνάδελφοι) κι ότι είναι στο πλευρό των συναδέλφων, στην πράξη δεν σέβονται τις συλλογικές διαδικασίες όταν δεν τους βολεύουν.
  • Επειδή, με τις φωνές και τις συκοφαντίες νομίζουν ότι θα καλύπτουν συνεχώς το πολιτικό τους θράσος και τις αυθαιρεσίες τους.
  • Επειδή, προσπαθούν με νύχια και δόντια να εφαρμοστεί η αντιδραστική πολιτική της κυβέρνησης! 
  • Επειδή,  παρά τις εξαγγελίες τους, αφήνουν τα σχολεία και τους συναδέλφους βορά στα σχέδια της ισοπέδωσης των εργασιακών δικαιωμάτων, αφού μπλοκάρουν οποιαδήποτε πρόταση για αγώνα!

Το θέμα βέβαια δεν θα μείνει έτσι! Εξάλλου στο καταστατικό υπάρχουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι 

Στο χέρι μας είναι, σε αυτές τις εκλογές να μπει φραγμός  στην κοροϊδία, στην υποκρισία και στην αυθαιρεσία τους!

Στο χέρι μας είναι, από αυτές τις εκλογές, να προκύψει 
ένα αγωνιστικό σωματείο που δεν θα υποκύπτει σε συμφέροντα και θα υπερασπίζεται τα δικαιώματά μας και την δημόσια εκπαίδευση!

Στο χέρι μας είναι, σε αυτές τις εκλογές να αλλάξουν οι συσχετισμοί δυνάμεων!

Να κάνουμε  την πραγματικότητά  τους να μην είναι αυτονόητη!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αυτή είναι η παλαιότερη πολυκατοικία της Αθήνας

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

1000 ΕΥΡΩ ΈΚΤΑΚΤΟ επίδομα σε ανέργους - Πώς θα τα πάρετε και πότε μέσω του GoLearn

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο: Έναρξη εγγραφών φοιτητών (Ιούλιος & Αύγουστος 2022)
Στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο ξεκίνησε η διαδικασία εγγραφής νέων φοιτητριών και φοιτητών για το ακαδημαϊκό έτος 2022 – 2023.
Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο: Έναρξη εγγραφών φοιτητών (Ιούλιος & Αύγουστος 2022)