ειδικη αγωγή

Τη δυνατότητα να χαρακτηριστούν Πρότυπα ΕΠΑΛ δίνει η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ σε ιδιωτικά ΕΠΑ.Λ. που κρύβονται πίσω από τη μορφή νομικού προσώπου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και τα οποία δεν χρηματοδοτούνται από δημόσιους πόρους.

Σύμφωνα με την καταγγελία της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης το Υπουργείο Παιδείας έδωσε τη δυνατότητα με τον ν. 4763/2020-Άρθρο 17 § 2α (ΦΕΚ 254/Α/21-12-2020) να μπορούν να χαρακτηριστούν ως πρότυπα ΕΠΑΛ και μια μορφή ιδιωτικών: «...μπορούν, επίσης, να χαρακτηρίζονται ως Πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια... και ΕΠΑ.Λ. που ανήκουν σε νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και τα οποία δεν χρηματοδοτούνται από δημόσιους πόρους».

Μάλιστα, όπως καταγγέλλει η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση, η Κυβέρνηση επιλέγει «τη χρηματοδότηση ιδιωτικής σχολικής μονάδας με το ποσό των 1.364.301,22 ευρώ για κτηριακές παρεμβάσεις, προμήθεια εξοπλισμού και υπηρεσιών!».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΑΚ

«Με το ν. 4763/2020-Άρθρο 17 § 2α (ΦΕΚ 254/Α/21-12-2020) το Υπουργείο Παιδείας έδωσε τη δυνατότητα να μπορούν να χαρακτηριστούν ως πρότυπα ΕΠΑΛ και μια μορφή ιδιωτικών: «...μπορούν, επίσης, να χαρακτηρίζονται ως Πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια... και ΕΠΑ.Λ. που ανήκουν σε νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και τα οποία δεν χρηματοδοτούνται από δημόσιους πόρους» προφανώς κατ’ απαίτηση του ενός εκ των δύο που υπάρχουν σήμερα στην Ελλάδα το οποίο εδρεύει στη Χίο, συμμετείχε στη διαβούλευση του νόμου (http://www.opengov.gr/ypepth/?c=79686), με την έκδοση της σχετικής πρόσκλησης έσπευσε άμεσα να υποβάλει αίτηση και φρόντισε να διαφημίσει την μη καταβολή διδάκτρων από την πλευρά των μαθητών ως μέτρο κοινωφελούς προσφοράς!  

Η Κυβέρνηση έχει προγραμματίσει την χρηματοδότηση των 25 πρότυπων ΕΠΑΛ (των 6 που ορίστηκαν τον Ιούνιο του 2021 και των 19 που θα ανακοινωθούν στο προσεχές χρονικό διάστημα μεταξύ των οποίων οι γνωρίζοντες ψελλίζουν πως θα είναι και το TEENS-Τσάκος) από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με το χρηματικό ποσό των 34.107.530,52 ευρώ. 

Η Κυβέρνηση, αντί να διαθέσει τα αναγκαία χρηματικά ποσά για τη στήριξη της Δημόσιας εκπαίδευσης χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, επιλέγει στο όνομα της αριστείας (!) πέρα από την επιλεκτική χρηματοδότηση Δημόσιων σχολικών μονάδων, τη χρηματοδότηση ιδιωτικής σχολικής μονάδας με το ποσό των 1.364.301,22 ευρώ για κτηριακές παρεμβάσεις, προμήθεια εξοπλισμού και υπηρεσιών!

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση, όπως το 2018 τάχθηκε απέναντι στο τότε αίτημα του ιδιωτικού ΕΠΑΛ να κάνει χρήση των εργαστηρίων των Δημόσιων ΕΠΑΛ έτσι και τώρα, τάσσεται απέναντι σε αυτή την προκλητική χρηματοδότηση.
 

Θεωρούμε υποχρέωση όλων των παρατάξεων της ΕΛΜΕ να τοποθετηθούν δημόσια για το θέμα».  

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τραγική η κατάσταση στην Κέρκυρα για τους Εκπαιδευτικούς με την εξεύρεση κατοικίας

ΑΣΕΠ: Πιστοποίηση Αγγλικών χωρίς Speaking - Έκθεση σε 1 ημέρα: Υπάρχει και σαρώνει το ενδιαφέρον

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ειδικηαγωγή
Το εξ αποστάσεως (με ελληνικό ΦΕΚ) ΠΜΣ στην ΕΑΕ του Παν.Λευκωσίας (ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ)
ΜΕΣΩ ΤΟΥ ALFAVITA.GR συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα και διεκδίκησε υποτροφία στο μοριοδοτούμενο ΠΜΣ της Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και...
Το εξ αποστάσεως (με ελληνικό ΦΕΚ) ΠΜΣ στην ΕΑΕ του Παν.Λευκωσίας (ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ)
ΠΑΣΑΔ: Αίτημα επικαιροποίησης κενών ώστε να προσμετρηθούν οι άδειες των νεοδιόριστων
ΠΑΣΑΔ: Ζητά καταγραφή των αδειών των νεοδιόριστων και προσμέτρησή τους για την Α' φάση προσλήψεων αναπληρωτών
ΠΑΣΑΔ: Αίτημα επικαιροποίησης κενών ώστε να προσμετρηθούν οι άδειες των νεοδιόριστων
36χρονη καταγγέλλει το σύζυγό της: «Με κακοποιεί και με βιάζει επί 19 χρόνια»
Τις καταγγελίες επιβεβαίωσε και η κόρη τους η οποία επιπλέον κατήγγειλε ότι ο πατέρας ασκούσε σωματική βία και στην ίδια.
36χρονη καταγγέλλει το σύζυγό της: «Με κακοποιεί και με βιάζει επί 19 χρόνια»
Αναπληρωτές: Κάποιες Διευθύνσεις συμπεριέλαβαν κενά Ολοήμερων στην Α' φάση προσλήψεων, άλλες όχι!
ΠΑΣΑΔ - Ενημέρωση για Α' φάση αναπληρωτών:«Αν δεν υπάρξει κοινή γραμμή από όλες τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, θα παρατηρηθεί το φαινόμενο να γίνουν...
Αναπληρωτές: Κάποιες Διευθύνσεις συμπεριέλαβαν κενά Ολοήμερων στην Α' φάση προσλήψεων, άλλες όχι!