Erasmus+ Από τη Χαλκίδα στη Φλωρεντία και την Τσεχία
Όταν συναντώνται οι άνθρωποι μέσα από τους πολιτισμούς τους, τις γλώσσες τους και τις «ειρηνικές» εθνικές ταυτότητές τους, η ΟΜΟΡΦΙΑ θριαμβεύει

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ με τίτλο " Εθνική Ταυτότητα - να είσαι νέος σε μια Ευρώπη με πολλά πρόσωπα - σήμερα και στο μέλλον" και μετά το αναγκαστικό λόγω κορωνοϊού διετές διάλειμμα, στο 2ο Γυμνάσιο Χαλκίδας συνεχίσαμε τα ταξίδια με τις προγραμματισμένες συναντήσεις μας.

  1. Από 18 έως 24 Μαρτίου 2022: συνάντηση στο Mnichovo Hradiste της Τσεχίας με περιεχόμενο τις εμπειρίες των συμμετεχόντων και συμμετεχουσών μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών κατά τη διάρκεια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 

omada_tsehia.jpg
  1. Από 26 Μαρτίου έως 1η Απριλίου 2022: συνάντηση στο Bagno a Ripoli στη Φλωρεντία της Ιταλίας με περιεχόμενο τις ενασχολήσεις μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών στον ελεύθερο χρόνο. 

florentia.jpg

Οι εικόνες όπως αποτυπώθηκαν στις συναντήσεις αυτές αναδεικνύουν την διαρκή διαμόρφωση εθνικών και ευρωπαϊκών ταυτοτήτων μαθητών, μαθητριών και εκπαιδευτικών από 6 χώρες της Ευρώπης  σε διαφορετικούς τόπους και χρόνους. Επίσης αποκαλύπτουν τη ρευστότητα και την ποικιλότητα των χαρακτηριστικών τους καθώς και την σημαντικότητα των θεσμών και των δράσεων. Ξεχωριστές και παράλληλες πορείες που καταλήγουν σε αυτό που είμαστε σήμερα και δίνουν τον τόνο για το μέλλον μας. Κοινή διαπίστωση: οι ομοιότητες μέσα στην διαφορετικότητα μας, οι κοινές επιθυμίες για προσωπική και οικογενειακή ευτυχία, οι κοινές λύπες και χαρές, οι κοινοί σταθμοί, οι κοινές σταθερές και οι αλλαγές κατά τη διάρκεια της ενηλικίωσης μας αλλά και οι συνεχείς εκπλήξεις στη ζωή μας. Και μέσα από όλα αυτά συγκροτούνται η εθνική και παράλληλα η ευρωπαϊκή ταυτότητά μας ενώ προβάλλει η ανάγκη μας να είμαστε περισσότερο ανθρώπινοι, περισσότερο αλληλέγγυοι, κατανοώντας την κοινή ανθρώπινη μοίρα μας.

dimarheio_mnihobo_hrantiste_tsehia.jpg

Συμπεράσματα:

  1. όταν συναντώνται οι άνθρωποι μέσα από τους πολιτισμούς τους, τις γλώσσες τους και τις «ειρηνικές» εθνικές ταυτότητές τους, η ΟΜΟΡΦΙΑ θριαμβεύει.

  1. και όταν οι «νεανικές» ταυτότητες διαμορφώνονται με τα ταξίδια των μαθητών/τριών σε άλλους  τόπους για να γνωρίσουν άλλους ανθρώπους και άλλους τρόπους σκέψης μέσα από τη συνεργασία, το διάλογο και τη δημιουργία, τότε υπάρχει ΕΛΠΙΔΑ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 23/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ioanninon
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Συνέδριο «Εκπαίδευση, Διδασκαλία και Δια Βίου Μάθηση στον 21ο αιώνα»
Πάνω από 800 σύνεδροι από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό συμμετείχαν σε μια συνάντηση ακαδημαϊκών, επιστημόνων, νέων ερευνητών, φοιτητών...
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Συνέδριο «Εκπαίδευση, Διδασκαλία και Δια Βίου Μάθηση στον 21ο αιώνα»
πειραιας 1
Μαζική και δυναμική εκπαιδευτική συγκέντρωση και πορεία στη ΔΔΕ Πειραιά για τις διώξεις των καθηγητών
Παρά την ανυπόφορη ζέστη η συγκέντρωση μετατράπηκε σε μια βουερή από συνθήματα πορεία από τα γραφεία της ΔΔΕ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Μαζική και δυναμική εκπαιδευτική συγκέντρωση και πορεία στη ΔΔΕ Πειραιά για τις διώξεις των καθηγητών
maxairi.jpg
Αλεξανδρούπολη: Ο 81χρονος είχε συλληφθεί για χτύπημα στον εγγονό του πριν 15 ημέρες και αφέθηκε ελεύθερος
Είχε καβγαδίσει με τη σύζυγό του πριν από 5 ημέρες
Αλεξανδρούπολη: Ο 81χρονος είχε συλληφθεί για χτύπημα στον εγγονό του πριν 15 ημέρες και αφέθηκε ελεύθερος