Erasmus+ Από τη Χαλκίδα στη Φλωρεντία και την Τσεχία
Όταν συναντώνται οι άνθρωποι μέσα από τους πολιτισμούς τους, τις γλώσσες τους και τις «ειρηνικές» εθνικές ταυτότητές τους, η ΟΜΟΡΦΙΑ θριαμβεύει

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ με τίτλο " Εθνική Ταυτότητα - να είσαι νέος σε μια Ευρώπη με πολλά πρόσωπα - σήμερα και στο μέλλον" και μετά το αναγκαστικό λόγω κορωνοϊού διετές διάλειμμα, στο 2ο Γυμνάσιο Χαλκίδας συνεχίσαμε τα ταξίδια με τις προγραμματισμένες συναντήσεις μας.

  1. Από 18 έως 24 Μαρτίου 2022: συνάντηση στο Mnichovo Hradiste της Τσεχίας με περιεχόμενο τις εμπειρίες των συμμετεχόντων και συμμετεχουσών μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών κατά τη διάρκεια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 

omada_tsehia.jpg
  1. Από 26 Μαρτίου έως 1η Απριλίου 2022: συνάντηση στο Bagno a Ripoli στη Φλωρεντία της Ιταλίας με περιεχόμενο τις ενασχολήσεις μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών στον ελεύθερο χρόνο. 

florentia.jpg

Οι εικόνες όπως αποτυπώθηκαν στις συναντήσεις αυτές αναδεικνύουν την διαρκή διαμόρφωση εθνικών και ευρωπαϊκών ταυτοτήτων μαθητών, μαθητριών και εκπαιδευτικών από 6 χώρες της Ευρώπης  σε διαφορετικούς τόπους και χρόνους. Επίσης αποκαλύπτουν τη ρευστότητα και την ποικιλότητα των χαρακτηριστικών τους καθώς και την σημαντικότητα των θεσμών και των δράσεων. Ξεχωριστές και παράλληλες πορείες που καταλήγουν σε αυτό που είμαστε σήμερα και δίνουν τον τόνο για το μέλλον μας. Κοινή διαπίστωση: οι ομοιότητες μέσα στην διαφορετικότητα μας, οι κοινές επιθυμίες για προσωπική και οικογενειακή ευτυχία, οι κοινές λύπες και χαρές, οι κοινοί σταθμοί, οι κοινές σταθερές και οι αλλαγές κατά τη διάρκεια της ενηλικίωσης μας αλλά και οι συνεχείς εκπλήξεις στη ζωή μας. Και μέσα από όλα αυτά συγκροτούνται η εθνική και παράλληλα η ευρωπαϊκή ταυτότητά μας ενώ προβάλλει η ανάγκη μας να είμαστε περισσότερο ανθρώπινοι, περισσότερο αλληλέγγυοι, κατανοώντας την κοινή ανθρώπινη μοίρα μας.

dimarheio_mnihobo_hrantiste_tsehia.jpg

Συμπεράσματα:

  1. όταν συναντώνται οι άνθρωποι μέσα από τους πολιτισμούς τους, τις γλώσσες τους και τις «ειρηνικές» εθνικές ταυτότητές τους, η ΟΜΟΡΦΙΑ θριαμβεύει.

  1. και όταν οι «νεανικές» ταυτότητες διαμορφώνονται με τα ταξίδια των μαθητών/τριών σε άλλους  τόπους για να γνωρίσουν άλλους ανθρώπους και άλλους τρόπους σκέψης μέσα από τη συνεργασία, το διάλογο και τη δημιουργία, τότε υπάρχει ΕΛΠΙΔΑ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Η Οργισμένη απάντηση της Μαρίας Καρυστιανού στο χυδαίο βίντεο Μπογδάνου (vid)

«Είχε γίνει η ζωή μου κόλαση» – Πώς καθηγητής προσέγγιζε ερωτικά φοιτήτριές του

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

xeiropedes
Βόλος: Στον εισαγγελέα με χειροπέδες, τρεις ανήλικοι για τον άγριο ξυλοδαρμό μαθητών σε σχολείο
H Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ζήτησε από τους διευθυντές των δύο συστεγαζόμενων σχολείων, να κινηθούν νομικά κατά παντός υπευθύνου και...
Βόλος: Στον εισαγγελέα με χειροπέδες, τρεις ανήλικοι για τον άγριο ξυλοδαρμό μαθητών σε σχολείο
πορεία
ΠΟΣΕΕΠΕΑ: 3ωρη στάση εργασία για το πανεκπαιδυετικό συλλαλητήριο αύριο (22/02)
Κήρυξη 3ωρής στάσης εργασίας για τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024
ΠΟΣΕΕΠΕΑ: 3ωρη στάση εργασία για το πανεκπαιδυετικό συλλαλητήριο αύριο (22/02)