Erasmus+: Την Τουρκία επισκέφτηκε το Εσπερινό ΓΕΛ Αιγάλεω
Με το Erasmus+ το Εσπερινό ΓΕΛ Αιγάλεω επισκέφτηκε τον Πόντο

Στην πόλη Tokat της Τουρκίας, στον Πόντο, βρέθηκε από τις 14 έως τις 18 Μαρτίου το Εσπερινό Γενικό Λύκειο Αιγάλεω στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού προγράμματος Erasmus+ /Δράση ΚΑ229 / School Exchange Partnerships, με τίτλο  “Respect environment and cherish thyself”  (R.E.A.C.T.), στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος.

mathites-erasmus.jpg

Το «R.E.A.C.T.» είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν σχολεία από 5 ευρωπαϊκές χώρες (Πορτογαλία, Ελλάδα, Ρουμανία, Πολωνία και Τουρκία) και συντονίζεται από το σχολείο της Πολωνίας.

mathites-erasmus2.jpg

Οι στόχοι του προγράμματος

Στους στόχους του προγράμματος περιλαμβάνονται:

 -η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και κλιματικής αλλαγής

- η προώθηση ενός πιο υγιεινού τρόπου διαβίωσης αλλά και η διακοπή επιβλαβών για την υγειά συνηθειών όπως το κάπνισμα και

-η ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων στους τομείς της ομαδικής εργασίας, της πρωτοβουλίας και της ενεργού συμμετοχής του πολίτη αλλά και η βελτίωση των γλωσσικών δεξιοτήτων των μαθητών.

04.jpg

Στη συνάντηση, με θέμα «Separation and Recycling», που διοργάνωσε το σχολείο 15 Temmuz Sehitler Anadolu Lisesi της Τουρκίας, συμμετείχαν έξι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου Κουνδουράκη Ευτυχία κλ. ΠΕ85, Ευαγγέλου Χαρίλαος κλ. ΠΕ86 και Βαρβιτσιώτη Ανδριανή κλ. ΠΕ02 και κατά τη διάρκειά της είχαν την ευκαιρία να:

-συμμετέχουν σε παρουσιάσεις και ομιλίες σχετικές με το θέμα

-επισκεφτούν εγκατάσταση κομποστοποίησης και κέντρο συλλογής και διαχωρισμού απορριμμάτων

-ξεναγηθούν σε υδροηλεκτρικό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας

-πάρουν μέρος σε workshops και σε δραστηριότητες καταιγισμού ιδεών πάνω σε θέματα βιώσιμης διατροφής και περιορισμού της σπατάλης τροφής

-παρακολουθήσουν διάλεξη με θέμα τη μείωση του αποτυπώματος του άνθρακα

-να επισκεφτούν την Αμάσεια του Πόντου και τους τάφους των Μιθριδατών Βασιλέων.

Θερμό το κλίμα

Το κλίμα μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν θερμό και φιλικό. Οι μαθητές μας δήλωσαν ενθουσιασμένοι  από τις δραστηριότητες, τις επισκέψεις και τις ξεναγήσεις αλλά και από το γεγονός ότι τους δόθηκε η ευκαιρία να πάρουν μέρος σε ένα διαδραστικό, συνεργατικό και πολυπολιτισμικό περιβάλλον μάθησης με πολλαπλά οφέλη.

mathites-erasmus3.jpg

Η εμπειρία για τους μαθητές όλων των συμμετεχόντων σχολείων ήταν ιδιαίτερα σημαντική, αφού γνώρισαν την κουλτούρα και τον πολιτισμό της  χώρας και της περιοχής που μας φιλοξένησε, αντάλλαξαν εμπειρίες, απόψεις, ιδέες και προβληματισμούς σχετικά με το θέμα του project.

Το Εσπερινό Γενικό Λύκειο Αιγάλεω ευχαριστεί θερμά όλους όσοι βοήθησαν στην υλοποίηση αυτού του δύσκολου εγχειρήματος και είναι έτοιμο να συνεχίσει το Ευρωπαϊκό του ταξίδι, στα πλαίσια του προγράμματος «Respect environment and cherish thyself», με επόμενο σταθμό την πόλη Ρέσιτσα της Ρουμανίας,  τον Οκτώβριο του 2022.

mathites-erasmus6.jpg

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Νόμος Χατζηδάκη: Δουλειά λοιπόν, εν ανάγκη και αμισθί!
Επιστολή διαμαρτυρίας ΠΕ60/ΠΕ70 με θέμα τη διόρθωση προϋπηρεσίας στην 1ΓΕ/2023
Ομάδα εκπαιδευτικών Α/βαθμιας (ΠΕ 60 και ΠΕ 70) αναφέρεται με επιστολή διαμαρτυρίας στη διόρθωση προϋπηρεσίας στην 1ΓΕ/2023
Επιστολή διαμαρτυρίας ΠΕ60/ΠΕ70 με θέμα τη διόρθωση προϋπηρεσίας στην 1ΓΕ/2023