Εκπαιδευτικοί: Ανοιχτά σχολεία όπου δεν υπάρχουν προβλήματα
«Ανοίξτε τα σχολεία στις περιοχές που δεν υπάρχουν προβλήματα», απαιτεί ο ΣΕΠΕ «Κ. Σωτηρίου» - «Σταματήστε τον εμπαιγμό της τηλεκπαίδευσης και το κάλπικο ενδιαφέρον για τις χαμένες ώρες»

Ανοιχτά σχολεία στις περιοχές όπου δεν υπάρχουν προβλήματα και πλήρη απαλλαγή προσέλευσης εκπαιδευτικών που διαμένουν σε περιοχές όπου η κατάσταση δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως ζητά ο ΣΕΠΕ «Κ. Σωτηρίου».

«Σταματήστε τον εμπαιγμό της τηλεκπαίδευσης και το κάλπικο ενδιαφέρον για τις χαμένες ώρες», σημειώνει το σωματείο των εκπαιδευτικών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ανοίξτε τα σχολεία στις περιοχές που δεν υπάρχουν προβλήματα με πλήρη απαλλαγή από το να προσέλθουν στα σχολεία των εκπαιδευτικών που διαμένουν σε περιοχές όπου η κατάσταση δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως.

Σταματήστε τον εμπαιγμό της τηλεκπαίδευσης και το κάλπικο ενδιαφέρον για τις χαμένες ώρες.

Κυβέρνηση και περιφερειακή αρχή μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα.

• Αυτοί που δεν πήραν κανένα μέτρο για την προστασία από την κακοκαιρία και βύθισαν στο χάος την Αττική και άλλες περιοχές και η μόνη τους έγνοια ήταν τα επιχειρηματικά και εργολαβικά συμφέροντα και η προστασία των κερδών τους στην πλάτη του λαού.

• Αυτοί που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τις χαμένες διδακτικές ώρες και προσπαθούν με κάθε τρόπο – απειλές και τρομοκρατία - να επιβάλλουν, νομιμοποιήσουν και μονιμοποιήσουν την τηλεκπαίδευση όταν «δεν τους καίγεται καρφί» για τα χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών και τις χαμένες διδακτικές ώρες.

• Αυτοί που δεν πήραν κανένα μέτρο για την λειτουργία των σχολείων σε συνθήκες πανδημίας παίζοντας με την τύχη και τις ζωές όλων και με ευκολία αποφάσισαν το κλείσιμο όχι μόνο εκεί που υπάρχει πάγος και χιόνι αλλά και για «τις χαμηλές θερμοκρασίες και τα ανοιχτά παράθυρα που επιβάλλουν τα πρωτοκολλά τους» αφού η μείωση των μαθητών και τα άλλα μέτρα για κανονική λειτουργία των σχολείων με προστασία από την πανδημία και με ήλιο και με βροχή και με χιόνι είναι έξω από την ατζέντα τους.

Είναι αυτοί που και τώρα ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ για το αν μπορούν και πρέπει να λειτουργήσουν τα σχολεία σε περιοχές που έχουν αποκατασταθεί πλήρως.

Δεν τους απασχολεί ότι και στις λίγες περιπτώσεις που έγινε τηλεκπαίδευση η συμμετοχή των παιδιών κυμαίνονταν από πολύ μεγάλες απουσίες (4-5 μαθητές/τριες παρόντες/ουσες) μέχρι σημαντικές απουσίες (1/3) επιβεβαιώνοντας την διαφοροποίηση των παιδιών ακόμα και στην πρόσβαση αλλά και αδιαφορώντας για το ότι αυτό «ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΚΠΑΙΔΕΣΗ» και φέρνει μαζί και μεγάλα παιδαγωγικά και κοινωνικά προβλήματα.  

Ανακοίνωσαν από χτες ήδη – κυβερνητικός εκπρόσωπος – ότι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και την Παρασκευή 28/1  σε όλη την Αττική αδιακρίτως.

Την ίδια ώρα υπάρχουν περιοχές που οι συνθήκες έχουν αποκατασταθεί πλήρως – όχι φυσικά γιατί έκανε κάτι ο κρατικός μηχανισμός αλλά γιατί μας έσωσε ο καιρός!!! – αυτοί έτρεξαν να ανακοινώσουν «ΚΛΕΙΣΤΆ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΉ ΤΗΣ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ»!!!

Χρησιμοποιούν την τηλεκπαίδευση για να καλύπτουν κωλυσιεργίες του κρατικού μηχανισμό – της κυβέρνησης, των περιφερειών και των δήμων. Ως ποτέ τα παιδιά μας και η εκπαίδευση θα πληρώνουν την αδιαφορία τους για τις κοινωνικές ανάγκες

Επιτέλους σταματήστε τον εμπαιγμό!

Εξετάστε τα πραγματικά δεδομένα σε κάθε περιοχή και Δήμο και όπου οι συνθήκες έχουν αποκατασταθεί πλήρως ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. Φυσικά θα πρέπει να προβλεφθεί ότι εκπαιδευτικοί που μένουν σε περιοχές που συνεχίζουν να υπάρχουν προβλήματα θα έχουν πλήρη απαλλαγή να μην προσέλθουν και δε θα υπάρχει η παραμικρή πίεση να μετακινηθούν χωρίς απόλυτη ασφάλεια.

Τα σχολεία, οι μαθητές και οι οικογένειες τους και οι εκπαιδευτικοί δεν είναι πεδίο για τα επικοινωνιακά σας παιχνίδια και για την επιβολή της καταστροφικής σας πολιτικής. 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 8-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

kalpi-ekloges-kalpi-ekloges-1280x720.jpg
Αποτελέσματα εκλογών ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγ. Ευστρατίου για την ανάδειξη νέου Διοικητικού και Εποπτικού συμβουλίου
Οι εκπαιδευτικοί των νησιών μας με τη μαζική τους παρουσία έδωσαν μία ηχηρή απάντηση στην προσπάθεια του Υπουργείου να πλήξει τη λειτουργία των...
Αποτελέσματα εκλογών ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγ. Ευστρατίου για την ανάδειξη νέου Διοικητικού και Εποπτικού συμβουλίου
ilektriko revma
Τιμολόγια ρεύματος: Πολύχρωμος «πονοκέφαλος» για τους καταναλωτές – Τι συμφέρει
Τα πράσινα, τα κίτρινα, τα πορτοκαλί και τα μπλε τιμολόγια προβληματίζουν τους καταναλωτές - Τι ισχύει για το καθένα
Τιμολόγια ρεύματος: Πολύχρωμος «πονοκέφαλος» για τους καταναλωτές – Τι συμφέρει