Καταγγελία της Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης για εκπρόσωπο της ΔΑΚΕ: Προσπαθεί «με ψέματα να δικαιολογήσει τη στάση της ΔΑΚΕ που δε συμμετέχει στις εκλογές»

Εκπρόσωπο της ΔΑΚΕ καταγγέλλει το ΔΣ της Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, «επειδή η παράταξη του δεν παίρνει μέρος στις εκλογές, γυρίζει στα σχολεία και κινδυνολογεί ασύστολα επικαλούμενος την πανδημία για να μη συμμετέχουν οι συνάδελφοι στις εκλογές της ΕΛΜΕ». Η διαδικασία, όπως τονίζεται, θα διεξαχθεί κανονικά με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Σύμφωνα με την καταγγελία, προσπάθησε «με ψέματα να δικαιολογήσει τη στάση της ΔΑΚΕ που δε συμμετέχει στις εκλογές», καθώς «ενημερώνει τους συναδέλφους ότι για να τηρηθούν μέτρα προστασίας στις εκλογικές διαδικασίες η παράταξή του πρότεινε στο ΔΣ οι εκλογές να πραγματοποιηθούν σε οχτώ σχολεία και ότι η πρόταση αυτή δεν έγινε αποδεκτή από το Δ.Σ».

Όπως τονίζει το σωματείο των εκπαιδευτικών, «καμία τέτοια πρόταση δεν κατατέθηκε από τους εκπροσώπους της ΔΑΚΕ στο Δ.Σ. ούτε καμία άλλη σχετική πρόταση. Μετά τις παραιτήσεις των μελών της από το προεδρείο και τη θέση του ταμία δύο βδομάδες πριν τις εκλογές και με στόχο να μη πραγματοποιηθούν οι εκλογές, δεν πήραν μέρος σε καμία συνεδρίαση του Δ.Σ. που αποφάσισε τις διαδικασίες οργάνωσης των εκλογών και τα μέτρα προστασίας που θα ισχύσουν».

«Καλούμε τους συναδέλφους μαζικά να συμμετέχουν στις εκλογές για να δυναμώσει το σωματείο μπροστά στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται το δημόσιο σχολείο και οι εκπαιδευτικοί», σημειώνεται σχετικά. «Οι εκλογές θα γίνουν με όλα τα μέτρα προστασίας με διπλάσιες αίθουσες και κάλπες, συχνό καθαρισμό των αιθουσών, συγκέντρωση των συνδρομών στα σχολεία, για να μην υπάρχει συνωστισμός», επισημαίνει ακόμα η Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά η καταγγελία:

ΑΠΟΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΑΚΕ

ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ! ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 14/12

Το  Δ.Σ. της ΕΛΜΕ καταγγέλλει τον εκπρόσωπό της ΔΑΚΕ Χ. Βαϊτσίδη ο οποίος επειδή η παράταξη του δεν παίρνει μέρος στις εκλογές, γυρίζει στα σχολεία και κινδυνολογεί ασύστολα επικαλούμενος την πανδημία για να μη συμμετέχουν οι συνάδελφοι στις εκλογές της ΕΛΜΕ. Έφτασε στο σημείο, επειδή όσα ισχυρίζεται δεν πείθουν τους συναδέλφους να μην πάρουν μέρος στις εκλογές, να προσπαθεί με ψέματα να δικαιολογήσει τη στάση της ΔΑΚΕ που δε συμμετέχει στις εκλογές. Ενημερώνει τους συναδέλφους ότι για να τηρηθούν μέτρα προστασίας στις εκλογικές διαδικασίες η παράταξή του πρότεινε στο ΔΣ οι εκλογές να πραγματοποιηθούν σε οχτώ σχολεία και ότι η πρόταση αυτή δεν έγινε αποδεκτή από το Δ.Σ.

Καμία τέτοια πρόταση δεν κατατέθηκε από τους εκπροσώπους της ΔΑΚΕ στο Δ.Σ. ούτε καμία άλλη σχετική πρόταση. Μετά τις παραιτήσεις των μελών της από το προεδρείο και τη θέση του ταμία δύο βδομάδες πριν τις εκλογές και με στόχο να μη πραγματοποιηθούν οι εκλογές, δεν πήραν μέρος σε καμία συνεδρίαση του Δ.Σ. που αποφάσισε τις διαδικασίες οργάνωσης των εκλογών και τα μέτρα προστασίας που θα ισχύσουν. Αντίθετα αρνήθηκαν, όπως όφειλαν, να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους για να γίνουν οι εκλογές. Τα έξοδα της οργάνωσης των εκλογών γίνονται από χρήματα όλων των υπολοίπων μελών του ΔΣ γιατί οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ δεν υπέγραψαν βεβαίωση προς την τράπεζα, όπως μας ζητήθηκε, για την εκταμίευση του ποσού που χρειάζεται (δικαστικοί αντιπρόσωποι, χαρτικά, καθαρίστριες, κ.ά.)

Για την απαράδεκτη στάση τους στη διαχείριση των οικονομικών με πρόσφατη ανακοίνωση του το Δ.Σ(7/12/21) καταγγέλλει τους εκπροσώπους της ΔΑΚΕ (αδιαφανής διαχείριση των οικονομικών, άρνηση του ταμία επί δύο χρόνια να γίνει έλεγχος των οικονομικών βιβλίων από το Δ.Σ., ελλιπή οικονομικά στοιχεία, μη ενημέρωση των βιβλίων, κ.ά.). Ο Χ. Βαϊτσίδης συμπεριφέρεται απαξιωτικά προς τα μέλη του Δ.Σ. ισχυριζόμενος ότι έφεραν τα βιβλία,αλλά τα μέλη του ΔΣ δεν ξέρουν να τα διαβάζουν!

Οι εκλογές διεξάγονται χωρίς να κατατεθεί οικονομικός απολογισμός, παρά μόνο ελλιπή στοιχεία, χωρίς παραστατικά από την κίνηση των λογαριασμών τραπέζης τα οποία το ΔΣ  δεν έκανε αποδεκτά και δεν ενέκρινε.

Καλούμε τους συναδέλφους μαζικά να συμμετέχουν στις εκλογές για να δυναμώσει το σωματείο μπροστά στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται το δημόσιο σχολείο και οι εκπαιδευτικοί. Να σταλεί μαζική απάντηση του κλάδου στην αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική την οποία θέλει να υπερασπιστεί η κυβερνητική παράταξη. Να μην περάσουν τα σχέδια που επεξεργάζεται η ηγεσία της ΔΑΚΕ να μη συμμετέχουν οι συνάδελφοι στις εκλογές και στη συνέχεια να τις αμφισβητήσει. Να αποτρέψουμε τα σχέδιά της να υλοποιήσει την κυβερνητική πολιτική για τον έλεγχο των σωματείων.

Οι εκλογές θα γίνουν με όλα τα μέτρα προστασίας με διπλάσιες αίθουσες και κάλπες, συχνό καθαρισμό των αιθουσών, συγκέντρωση των συνδρομών στα σχολεία, για να μην υπάρχει συνωστισμός. Το ΔΣ καλεί τους συναδέλφους να βοηθήσουν και να συμμετέχουν μαζικά στις εκλογές.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ  ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ, ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ  ΚΑΙ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ .

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4