education 1280
Κάλεσμα της Αγωνιστικής Παρέμβασης Εκπαιδευτικών για συμμετοχή στις μαζικές διαδικασίες της ΕΛΜΕ Λάρισας και άμεση διεξαγωγή εκλογών

Σε συμμετοχή στις μαζικές διαδικασίες της ΕΛΜΕ Λάρισας καλεί η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών. Παράλληλα ζητά άμεση διεξαγωγή εκλογών.

«Συνάδελφοι, μόνο η μαζική ενεργός συμμετοχή σας στις διαδικασίες του σωματείου μπορεί να αποτρέψει τα χειρότερα για την ΕΛΜΕ. Συσπειρωθείτε στο σωματείο και πάρτε μαζικά μέρος σε επόμενο κάλεσμα που σκοπό θα έχει την ανατροπή των σχεδίων του κυβερνητικού συνδικαλισμού! Τα κλειδιά του σωματείου στους εργαζόμενους και όχι στο υπουργείο και τους υποτακτικούς του!», σημειώνει η η Αγωνιστική Παρέμβαση.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

ΝΑ ΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ    

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες!

Βρισκόμαστε μπροστά στην αντικαταστατική επιδίωξη των κυβερνητικών παρατάξεων (των ΔΑΚΕ και ΠΕΚ φανερά, των ΣΥΝΕΚ λίγο πιο «ντροπαλά» και ύπουλα) να ακυρώσουν τη δυνατότητα έκφρασης της βούλησης των μελών του σωματείου μας μέσα από τις εκλογές. Για τον λόγο αυτό εδώ και μέρες συγκεντρώνονται υπογραφές για την άμεση διενέργεια εκλογών, όπως το καταστατικό του σωματείου μας ορίζει. Μέχρι σήμερα έχουν συγκεντρωθεί 700 υπογραφές υπέρ της άμεσης διενέργειας εκλογών. Ο αριθμός αυτός αποτελεί σχεδόν το 50% των μελών του σωματείου μας και, συνεπώς, ξεπερνάει κατά πολύ τα όρια της επιρροής οποιασδήποτε μεμονωμένης παράταξης. Παρά λοιπόν την θέληση των συναδέλφων μια πρόσκαιρη και τεχνητή πλειοψηφία στο σημερινό έκτακτο ΔΣ αποφάσισε οι εκλογές να γίνουν την άνοιξη, καταπατώντας κάθε έννοια νομιμότητας και διατάξεων του καταστατικού!! Συγκεκριμένα  η ΔΑΚΕ μαζί με την ΠΕΚ με την «ανέλπιστη», αλλά όχι ανεξήγητη βοήθεια των ΣΥΝΕΚ που αδικαιολόγητα απουσίαζαν από τη συνεδρίαση χωρίς να ενημερώσουν, κατάφεραν να σχηματίσουν μια πλειοψηφία 4 - 3 και να ανατρέψουν -να ποδοπατήσουν καλύτερα- την εκφρασμένη βούληση του 50% (μέχρι τώρα) του κλάδου. Επειδή, συνάδελφοι, κάποιοι θα επιχειρήσουν να «θολώσουν τα νερά», ενημερώνουμε πως εάν τα ΣΥΝΕΚ δεν απείχαν  από τη συνεδρίαση δεν θα υπήρχε πλειοψηφία ΔΑΚΕ – ΠΕΚ καθώς η Τσιούρβα Παρασκευή ως ανεξάρτητη και μέλος των ΑΔΗΚ δεν τάχθηκε μαζί τους (ζήτησε ηλεκτρονικές  εκλογές!!). Μας προκαλεί πραγματικά θλίψη η στάση των δυο μελών των ΣΥΝΕΚ που  στην  ουσία στήριξαν την ΔΑΚΕ και την ΠΕΚ με την εσκεμμένη απουσία τους. Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι  στην πραγματικότητα δεν θέλουν  εκλογές! Γι’ αυτό και στην τελευταία συνέλευση αρνήθηκαν μαζί με ΔΑΚΕ και ΠΕΚ να πάρει απόφαση το σώμα για εκλογές.

Οι συνάδελφοι που συμμετείχαν ζητούσαν να τεθεί σε ψηφοφορία η πρόταση που κατέθεσε συναδέλφισσα. Κι όμως τα μέλη των ΣΥΝΕΚ ψυχρά, ωμά και αναίσχυντα στάθηκαν απέναντί τους χωρίς καμία αναστολή μπροστά στις κομματικές τους επιδιώξεις. Το χυδαιότερο όλων βέβαια είναι ότι εκ των υστέρων άρχισαν να μαζεύουν υπογραφές για συνέλευση που θα αποφασίσει εκλογές!

Δηλαδή οι συνάδελφοι των ΣΥΝΕΚ, ενώ στην συνέλευση που έγινε πριν 15 μέρες δήλωναν ότι απόφαση για εκλογές μπορεί να πάρει μόνο το ΔΣ και αρνούνταν στους συναδέλφους που συμμετείχαν σε αυτήν το δικαίωμα να αποφασίσουν, εκ των υστέρων άρχισαν να διακινούν κείμενο για να γίνει Γενική Συνέλευση για να αποφασίσει εκλογές!! 

Θα μιλούσαμε για θέατρο του παραλόγου αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για μια ακόμα καθαρή έκφραση της πλήρους υποταγής της λογικής στις κομματικές επιδιώξεις τους. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, εξαφανίζονται από το ΔΣ που, υποτίθεται, κατά τα λεγόμενά τους στην προηγούμενη συνέλευση, είναι αρμόδιο για να αποφασίσει τις εκλογές! Αλήθεια τι συνδικαλισμός είναι αυτός που υπηρετούν τα μέλη του ΔΣ που ανήκουν στα ΣΥΝΕΚ; Εκεί στην παράταξή τους συμφωνούν όλοι με αυτές τις αλλοπρόσαλλες τοποθετήσεις που θυμίζουν τον θρυλικό αντιπρόεδρο tου Εδεσσαϊκού; 

Ως ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ θέτουμε ξανά μπροστά στα μέλη του σωματείου μας το αίτημα για διεξαγωγή εκλογών άμεσα! Δεν αντέχει ο κλάδος να μείνει χωρίς την προστασία του σωματείου μπροστά στην επίθεση του υπουργείου!

Συνάδελφοι, μόνο η μαζική ενεργός συμμετοχή σας στις διαδικασίες του σωματείου μπορεί να αποτρέψει τα χειρότερα για την ΕΛΜΕ.

Συσπειρωθείτε στο σωματείο και πάρτε μαζικά μέρος σε επόμενο κάλεσμα που σκοπό θα έχει την ανατροπή των σχεδίων του κυβερνητικού συνδικαλισμού! Τα κλειδιά του σωματείου στους εργαζόμενους και όχι στο υπουργείο και τους υποτακτικούς του!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Σε ποια ειδικότητα κάνουν αίτηση φιλόλογοι και μαθηματικοί

ΒΓΗΚΕ Η  προκήρυξη για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - Πώς κάνετε αίτηση και πότε

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

mikonos_emp
Το Μετσόβιο Πολυτεχνείο συνεργάζεται για την ερευνητική και επιστημονική υποστήριξη με το Δήμο Μυκόνου
Προγραμματική Σύμβαση Δήμου Μυκόνου και Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για την ερευνητική και επιστημονική υποστήριξη του Δήμου κατά την εκπόνηση του...
Το Μετσόβιο Πολυτεχνείο συνεργάζεται για την ερευνητική και επιστημονική υποστήριξη με το Δήμο Μυκόνου
mixailidou
Μιχαηλίδου: «Σχεδόν το 50% των παιδιών είναι σε ανάδοχες οικογένειες»
«Έγινε μεγάλη προσπάθεια στον τομέα της παιδικής προστασίας και εξακολουθεί μέχρι το εγχείρημα της αναδοχής να φτάσει στον απόλυτο βαθμό», είπε η...
Μιχαηλίδου: «Σχεδόν το 50% των παιδιών είναι σε ανάδοχες οικογένειες»
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Κατέρρευσε μέρος της σκηνής - Τραυματίστηκαν μαθητές
H υπόθεση θα διερευνηθεί και οποίος έχει ευθύνη για ότι συνέβη θα έχει και τις ανάλογες κυρώσεις
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Κατέρρευσε μέρος της σκηνής - Τραυματίστηκαν μαθητές