Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
anapiria-sxoleio-eidiki-agogi
Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία: Η UNICEF καλεί για ίση πρόσβαση των παιδιών με αναπηρία στην εκπαίδευση

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, το Γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα καλεί για ίση πρόσβαση παιδιών με αναπηρία στην εκπαίδευση, μέσα από μία καμπάνια επικοινωνίας με επίκεντρο την ενίσχυση των συμπεριληπτικών σχολείων και την παροχή ίσων ευκαιριών σε όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως συνθηκών.

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έκθεση του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά (UNICEF), εκτιμάται ότι παγκοσμίως πάνω από 240 εκατομμύρια παιδιά ανήκουν στην ομάδα ατόμων με αναπηρία.

Η εκτίμηση αυτή είναι η πιο υψηλή των τελευταίων δεκαετιών, με τους δείκτες να επαληθεύουν ότι τα παιδιά με αναπηρία είναι από τις πλέον αποκλεισμένες πληθυσμιακές ομάδες σε παγκόσμιο επίπεδο και υστερούν δραματικά σε πρόσβαση στην εκπαίδευση, την υγεία και την προστασία.

Με βασικό μήνυμα «Για ένα σχολείο με ανοιχτές πόρτες, για όλα τα παιδιά», η καμπάνια στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με ζητήματα που αφορούν την ισότιμη πρόσβαση των παιδιών στο σχολείο, χωρίς καμία εξαίρεση, εστιάζοντας στο ότι κάθε παιδί έχει ίδιο δικαίωμα στην εκπαίδευση, το σχολείο, το παιχνίδι, τον αθλητισμό και την κοινωνία, ανεξαρτήτως ικανοτήτων ή εθνικότητας.

Η βασική ταινία της καμπάνιας έχει αναρτηθεί στα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης της UNICEF ενώ η προώθησή της θα συνεχιστεί μέσα στους επόμενους μήνες και μέσω τηλεόρασης και ραδιοφώνου.

Πρωταγωνιστής της ταινίας είναι ο 10χρονος Παναγιωτάκης, ο οποίος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία μιλάει στην κάμερα της UNICEF* για την καθημερινότητά του αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ως άτομο με αναπηρία στη χώρα μας.

Η καμπάνια είναι μια πρωτοβουλία του Γραφείου της UNICEF στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο της υλοποίησης του πιλοτικού προγράμματος #EUChildGuarantee.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πώς θα πάρεις το άγνωστο Επίδομα 244,35 ευρώ με 3 δικαιολογητικά

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η πρώτη ετήσια Εξειδίκευση Εκπαιδευτικών στον Αυτισμό στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Δίκτυο Πανεπιστημίων για την Αειφορία: Τι σχεδιάζεται στα ΑΕΙ
Στη συνάντηση συμφωνήθηκε η συγκρότηση και η λειτουργία του Δικτύου κατά το πρότυπο της Συνόδου των Πρυτάνεων και καθορίστηκε το σχέδιο δράσης για το...
Δίκτυο Πανεπιστημίων για την Αειφορία: Τι σχεδιάζεται στα ΑΕΙ
sxoleio aithousa tsantes
ΔΟΕ: Να παύσει η δίωξη των εκπαιδευτικών που ζήτησαν να καλυφθούν τα κενά
«Η τακτική του Υπουργείου Παιδείας να μην καλύπτει έγκαιρα και πλήρως τα κενά που παρουσιάζονται στα σχολεία δεν μπορεί να οδηγεί σε πειθαρχική...
ΔΟΕ: Να παύσει η δίωξη των εκπαιδευτικών που ζήτησαν να καλυφθούν τα κενά
Λιμενικό Σώμα
Πανελλήνιες: Αν δεν ξέρεις κολύμπι δεν μπαίνεις στο Λιμενικό- Αλλαγές και στο ύψος
Οι άνδρες υποψήφιοι πρέπει να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,70 μ. και οι γυναίκες τουλάχιστον 1,63 μ, ενώ όλοι πρέπει να γνωρίζουν κολύμβηση - Αλλαγές...
Πανελλήνιες: Αν δεν ξέρεις κολύμπι δεν μπαίνεις στο Λιμενικό- Αλλαγές και στο ύψος