anapiria-sxoleio-eidiki-agogi
Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία: Η UNICEF καλεί για ίση πρόσβαση των παιδιών με αναπηρία στην εκπαίδευση

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, το Γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα καλεί για ίση πρόσβαση παιδιών με αναπηρία στην εκπαίδευση, μέσα από μία καμπάνια επικοινωνίας με επίκεντρο την ενίσχυση των συμπεριληπτικών σχολείων και την παροχή ίσων ευκαιριών σε όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως συνθηκών.

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έκθεση του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά (UNICEF), εκτιμάται ότι παγκοσμίως πάνω από 240 εκατομμύρια παιδιά ανήκουν στην ομάδα ατόμων με αναπηρία.

Η εκτίμηση αυτή είναι η πιο υψηλή των τελευταίων δεκαετιών, με τους δείκτες να επαληθεύουν ότι τα παιδιά με αναπηρία είναι από τις πλέον αποκλεισμένες πληθυσμιακές ομάδες σε παγκόσμιο επίπεδο και υστερούν δραματικά σε πρόσβαση στην εκπαίδευση, την υγεία και την προστασία.

Με βασικό μήνυμα «Για ένα σχολείο με ανοιχτές πόρτες, για όλα τα παιδιά», η καμπάνια στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με ζητήματα που αφορούν την ισότιμη πρόσβαση των παιδιών στο σχολείο, χωρίς καμία εξαίρεση, εστιάζοντας στο ότι κάθε παιδί έχει ίδιο δικαίωμα στην εκπαίδευση, το σχολείο, το παιχνίδι, τον αθλητισμό και την κοινωνία, ανεξαρτήτως ικανοτήτων ή εθνικότητας.

Η βασική ταινία της καμπάνιας έχει αναρτηθεί στα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης της UNICEF ενώ η προώθησή της θα συνεχιστεί μέσα στους επόμενους μήνες και μέσω τηλεόρασης και ραδιοφώνου.

Πρωταγωνιστής της ταινίας είναι ο 10χρονος Παναγιωτάκης, ο οποίος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία μιλάει στην κάμερα της UNICEF* για την καθημερινότητά του αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ως άτομο με αναπηρία στη χώρα μας.

Η καμπάνια είναι μια πρωτοβουλία του Γραφείου της UNICEF στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο της υλοποίησης του πιλοτικού προγράμματος #EUChildGuarantee.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ
Τραγωδία στο Χονγκ Κονγκ: Αεροσκάφος της Emirates κατέληξε στη θάλασσα μετά την προσγείωση
Συναγερμός στο Διεθνές Αεροδρόμιο – Το Boeing 747 της Air ACT εξετράπη του διαδρόμου και συγκρούστηκε με όχημα υποστήριξης
Τραγωδία στο Χονγκ Κονγκ: Αεροσκάφος της Emirates κατέληξε στη θάλασσα μετά την προσγείωση
Ανίχνευση ή Πρώιμη Παρέμβαση; Τι σας ταιριάζει και πώς θα επιλέξετε
Ανίχνευση ή Πρώιμη Παρέμβαση; Τι σας ταιριάζει και πώς θα επιλέξετε
Δύο πανεπιστημιακά προγράμματα συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών – Ποιες είναι οι ουσιαστικές διαφορές τους
Ανίχνευση ή Πρώιμη Παρέμβαση; Τι σας ταιριάζει και πώς θα επιλέξετε
Σοφία Ζαχαράκη
Υπουργείο Παιδείας: Σxετικά με τους μόνιμους διορισμούς και τις προσλήψεις εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή
Η Υπουργός Σοφία Ζαχαράκη παρουσίασε στη Βουλή τα στοιχεία για στελέχωση και χρηματοδότηση των δομών ειδικής αγωγής στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
Υπουργείο Παιδείας: Σxετικά με τους μόνιμους διορισμούς και τις προσλήψεις εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή
diakopes
Προσοχή! Νέο voucher διακοπών 150€ για όλους – Πότε και πώς θα κάνετε αίτηση
Δικαιούχοι είναι όλα τα ενήλικα φυσικά πρόσωπα που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας και έχουν υποβάλει δήλωση εισοδήματος για το φορολογικό έτος...
Προσοχή! Νέο voucher διακοπών 150€ για όλους – Πότε και πώς θα κάνετε αίτηση