Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Νέες διευκολυντικές στάσεις εργασίας από 8/11 έως 12/11 μονόωρες 13:00 με 14:00 και δίωρες 12:00 με 14:00

Νέες στάσεις εργασίας προκηρύσσει η Α' ΕΛΜΕ και η Γ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης για τους εκπαιδευτικούς, προκειμένου να μη λάβουν μέρος στις συνεδριάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων για την αξιολόγηση.

«Για όσους συναδέλφους τυχόν πιεστούν να πάρουν μέρος σε συνεδριάσεις, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ  προκηρύσσει διευκολυντικές στάσεις εργασίας για όλη την εβδομάδα από1/11 έως 5/11  μονόωρες 13:00 έως 14:00 και δίωρες 12:00 έως 14:00 ,και για τα Εσπερινά ΓΕΛ – ΕΠΑΛ που ανήκουν στη δύναμη της Α ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης μονόωρες από 20:00 έως 21:00 και δίωρες από 20:00 έως 22:00» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Η ανακοίνωση

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης:

Νέες διευκολυντικές στάσεις εργασίας από 8/11  έως 12/11 μονόωρες 13:00 με 14:00 και δίωρες 12:00 με 14:00

Για τα  Εσπερινά ΓΕΛ – ΕΠΑΛ που ανήκουν στη δύναμη της Α ΕΛΜΕ Μονόωρες 20:00  με 21:00 και δίωρες 20:00 με 22:00

Το ΥΠΑΙΘ, με την εγκύκλιο Κόπτση, έχει δώσει παράταση για να καταχωρηθούν στην πλατφόρμα του ΙΕΠ ο προγραμματισμός  του κάθε σχολείου και οι ομάδες δράσης, μέχρι την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου.

Η δυνατότητα πραγματοποίησης των Ειδικών Συνεδριάσεων των Συλλόγων Διδασκόντων, με βάση την Υπουργική Απόφαση, που παραμένει σε ισχύ, και με βάση το άρθρο 4, έχει λήξει από τις 10/10, ενώ η υποχρέωση κατάθεσης της αποτίμησης της περσινής χρονιάς (2020 -2021)  έχει λήξει από τις 30/9. Και στις δύο περιπτώσεις οι Διευθυντές/ντριες και οι Σύλλογοι Διδασκόντων καλύπτονταν με την απεργία – αποχή.

Η μόνη «υποχρέωση» που προκύπτει με βάση την Υπουργική Απόφαση, άρθρο 10, είναι αυτή των Διευθυντών/ριών να καταθέσουν με δική τους ευθύνη, «αμελλητί», τον προγραμματισμό και τις ομάδες δράσης για τη νέα σχολική χρονιά 2021 -2022, μέχρι τις 12/11.

Β. Με βάση όλα τα παραπάνω καλούμε για την ερχόμενη εβδομάδα:

Κανένας Σύλλογος Διδασκόντων να μη συνεδριάσει τις επόμενες μέρες, γιατί δεν προβλέπεται ούτε καν από την Υπουργική Απόφαση. Κανένας Διευθυντής/τρια δεν είναι υποχρεωμένος/νη να καλέσει συνεδρίαση Συλλόγου Διδασκόντων. Κανένας δεν μπορεί να τον/ην αναγκάσει, ούτε ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου. 

Οι συνάδελφοι που τυχόν καλεστούν σε Συλλόγους Διδασκόντων τις επόμενες μέρες να επικαλεστούν όλα τα παραπάνω και να ζητήσουν αναβολή των Συλλόγων Διδασκόντων μέχρι τα Σωματεία και οι Ομοσπονδίες να τοποθετηθούν με βάση τα νέα δεδομένα.

Για όσους συναδέλφους τυχόν πιεστούν να πάρουν μέρος σε συνεδριάσεις, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ  προκηρύσσει διευκολυντικές στάσεις εργασίας για όλη την εβδομάδα από1/11 έως 5/11  μονόωρες 13:00 έως 14:00 και δίωρες 12:00 έως 14:00 ,και για τα  Εσπερινά ΓΕΛ – ΕΠΑΛ που ανήκουν στη δύναμη της Α ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης μονόωρες από 20:00 έως 21:00 και δίωρες από 20:00 έως 22:00

Σε περίπτωση που η συνεδρίαση του συλλόγου για την αξιολόγηση μπει σε διαφορετική ώρα από αυτή που έχουμε προκηρύξει στάση εργασίας οι συνάδελφοι να επικοινωνούν με την ΕΛΜΕ .

Η Πρόεδρος                                                             Ο Γραμματέας

 

 

Τραγάκη  Δήμητρα                                                  Λουκάς Ευάγγελος

 

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Γ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης:

ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΕ  ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στην αξιολόγηση και την αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, που θέλει να μετατρέψει τα σχολεία σε επιχειρήσεις και τη μόρφωση σε εμπόρευμα , για την υπεράσπιση του δημόσιου δωρεάν  σχολείου για όλα τα παιδιά  , για την προώθηση των διεκδικήσεων του κλάδου.

Με βάση την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης (20/10/2021)( επισυνάπτεται)  ως Γ ΕΛΜΕ-Θ καλούμε τους  συναδέλφους-ισσες   να μη συμμετέχουν σε καμία συνεδρίαση για τον προγραμματισμό που θα καλέσουν Διευθυντές. Η προθεσμία για αυτές ήταν η 10 Οκτωβρίου και δεν έγιναν λόγω της μαζικής συμμετοχής μας στην απεργία αποχή. Η προσπάθειά του Υπουργείου να παρουσιάσει ότι οι εκπαιδευτικοί με τη θέλησή τους συμμετέχουν στην αξιολόγηση πρέπει να πέσει στο κενό.

Οι ενέργειες του συλλόγου διδασκόντων για τις ομάδες δράσης, εφόσον δεν έγιναν ως την  10 Οκτωβρίου, όπως ορίζει η Υπουργική Απόφαση (άρθρα 4, 10, Αριθμ. 108906/ΓΔ4), γίνονται μόνο από τους Διευθυντές μετά την 20 Οκτωβρίου. Συνεπώς δεν μπορεί να υπάρξει ειδική συνεδρίαση συλλόγου διδασκόντων για την αξιολόγηση , ούτε οι διευθυντές νομιμοποιούνται τυπικά και ουσιαστικά να συγκαλέσουν συλλόγους για να εντάξουν τους συναδέλφους στις ομάδες δράσης και οποιαδήποτε σχετική ενέργεια γίνεται μονομερώς από τον Διευθυντή του σχολείου. 

Σε σχολεία που διευθυντής/τρια προχωρήσει στη σύγκληση συνεδριάσεων, κηρύσσουμε διευκολυντικές στάσεις εργασίας μονόωρες, δίωρες και τρίωρες για όλα τα σχολεία και τα ΕΚ. για την κάλυψη των συναδέλφων.  Να δηλώσουν στάση εργασίας όσο διαρκεί η συνεδρίαση.

Συνάδελφοι που καλούνται σε συνεδριάσεις εκτός ωραρίου εργασίας δεν είναι υποχρεωμένοι να παραστούν σε αυτές.

Για την ερχόμενη βδομάδα οι  διευκολυντικές στάσεις εργασίας κηρύσσονται για την  Δευτέρα (8/11), την Τρίτη (9/11 ), την Τετάρτη (10/11), την Πέμπτη (11/11) και την  Παρασκευή (12/11) , μονόωρες  13:00 με 14:00, δίωρες 12:00 με  14:00, τρίωρες 11:00-14:00 και πάντως για όσο διαρκεί η συνεδρίαση,  καθώς και αντίστοιχες μονόωρες, δίωρες και τρίωρες στάσεις κατά τις ώρες λειτουργίας των εσπερινών σχολείων και των Ε.Κ .

Παράλληλα κηρύσσονται μονόωρες, δίωρες, τρίωρες στάσεις εργασίας και οι συνάδελφοι μπορούν με την κοινοποίηση της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης να τις χρησιμοποιούν κάθε φορά που θα καλούνται να συμμετέχουν σε διαδικασίες αξιολόγησης.

 Με το παρόν ενημερώνουμε και τις  Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Θες\νίκης  για τις στάσεις εργασίας.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ,

 ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                        ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

8 επιδόματα που δε γνώριζες ότι δικαιούσαι - Πώς θα λάβεις τα χρήματα

ΕΟΦ: Οι αναμνηστικές δόσεις εξασθενούν το ανοσοποιητικό

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η πρώτη ετήσια Εξειδίκευση Εκπαιδευτικών στον Αυτισμό στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Μόνιμοι Διορισμοί σε Δήμους: Το  πιο εύκολο Lower - Proficiency για μόρια μέσα σε 3 ημέρες με ΤΗΛΕΞΈΤΑΣΗ - Μόνο 111 ευρώ

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Ρέθυμνο: 140 κενά πριν τα Χριστούγεννα και προσλήφθηκαν μόνο 4 αναπληρωτές
«Τα συνολικά κενά στο Ρέθυμνο ήταν 140 πριν τα Χριστούγεννα και μόνο την πρώτη εβδομάδα προστέθηκαν 40 απουσίες εκπαιδευτικών λόγω COVID» είπε ο ΣΕΠΕ...
Ρέθυμνο: 140 κενά πριν τα Χριστούγεννα και προσλήφθηκαν μόνο 4 αναπληρωτές
Χαλκίδα: Διώκονται εκπαιδευτικοί επειδή ζήτησαν να καλυφθούν τα κενά
Σε πειθαρχικό συμβούλιο παραπέμπονται εκπαιδευτικοί δημοτικού σχολείου επειδή υπερασπίστηκαν το δικαίωμα των μαθητών να έχουν τον εκπαιδευτικό τους...
Χαλκίδα: Διώκονται εκπαιδευτικοί επειδή ζήτησαν να καλυφθούν τα κενά