Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Thumbnail
Να επαναπροκηρυχθεί από το ΔΣ της ΟΛΜΕ η απεργία - αποχή, ζητά η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

«Αποδείχθηκε για μια ακόμα φορά ότι το μόνο που ένοιαζε την πλειοψηφία της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ – ΠΕΚ) ήταν να σταματήσει με κάθε τρόπο η Απεργία – Αποχή και από εκεί και πέρα «γαία πυρί μιχθήτω», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών.

Μεταξύ άλλων, υπογραμμίζει πως «κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας οξύνουν ακόμα πιο πολύ την επίθεση στον κλάδο. Με δηλώσεις ακόμα και από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ότι ενέργειες «εκτός κανονιστικού πλαισίου» δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές προσπαθούν να καθυποτάξουν τη συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών που έβαλαν φραγμό στην πολιτική της κατηγοριοποίησης των σχολείων».

Καλεί στο πανεργατικό συλλαλητήριο στις 4 Νοεμβρίου, μαζί με όλα τα συνδικάτα δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, «για να μείνει στα χαρτιά ο νόμος έκτρωμα Χατζηδάκη».

Αναλυτικά:

Δήλωση των εκλεγμένων με την ΑΣΕ στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ

Συνεχίζουμε αταλάντευτα τη μάχη ενάντια στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση!

Εδώ και τώρα να επαναπροκηρυχθεί από το ΔΣ της ΟΛΜΕ η απεργία – αποχή!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26/10/21 και δεύτερη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ μετά την ολομέλεια προέδρων για να εξεταστεί πως θα συνεχίσει ο κλάδος την μάχη απέναντι στη λεγομένη αξιολόγηση που θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας. Ούτε σε αυτή τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ πάρθηκε ουσιαστικά καμία απόφαση για τη συνέχεια του αγώνα.

Έχουν περάσει ήδη 2 ολόκληρες εβδομάδες από την Γενική Συνέλευση των Προέδρων. Το Υπουργείο Παιδείας, ολόκληρος ο διοικητικός μηχανισμός και τα πληρωμένα ΜΜΕ έχουν εξαπολύσει ένα κρεσέντο τρομοκρατίας και συκοφάντησης των εκπαιδευτικών για την περήφανη στάση τους να μην αποδεχθούν τα μέτρα της κυβέρνησης. Χιλιάδες συνάδελφοι δέχονται τρομακτικές πιέσεις να σκύψουν το κεφάλι και να «τρέξουν» τις διαδικασίες της λεγόμενης αξιολόγησης. Όμως για την ηγεσία της ΟΛΜΕ πέρα βρέχει…

Αποδείχθηκε για μια ακόμα φορά ότι το μόνο που ένοιαζε την πλειοψηφία της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ – ΠΕΚ) ήταν να σταματήσει με κάθε τρόπο η Απεργία – Αποχή και από εκεί και πέρα «γαία πυρί μιχθήτω»!
Ακόμα και η απόφαση που πήραν μετά τη Γενική Συνέλευση των Προέδρων ότι «…να συνεχιστεί ο αγώνας κατά της αξιολόγησης με άλλους τρόπους…» είναι κενό γράμμα γιατί μέχρι και σήμερα η πλειοψηφία που διαμορφώθηκε δεν έχει καταλήξει σε καμία πρόταση. 

ΔΑΚΕ και ΠΕΚ συνεχίζουν στον ίδιο δρόμο υπεράσπισης της αξιολόγησης, δεν έχουν παρουσιάσει στο Δ.Σ. έως και σήμερα καμία πρόταση για το πως θα συνεχιστεί ο αγώνας. Από την άλλη μεριά οι ΣΥΝΕΚ προσπαθώντας να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κλάδου θέλουν να αποποιηθούν το ρόλο που έπαιξαν συμμαχώντας με τη ΔΑΚΕ και την ΠΕΚ για να σταματήσουν την Απεργία – Αποχή κόντρα στις αποφάσεις του κλάδου. Πρότειναν στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να διαμορφωθεί ενιαίο κείμενο κατάθεσης στις πλατφόρμες του ΙΕΠ και αναμένουν από τους συμμάχους τους την τοποθέτηση τους. Οι «υμνητές» της ενότητας του κλάδου έχουν στείλει ήδη το κείμενο στα σχολεία ενώ δεν το έχουν παρουσιάσει καν στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ.

Αρνήθηκαν το δικαίωμα του κλάδου να πάρει θέση για τη συνέχεια του αγώνα αφού καταψήφισαν την πρόταση της ΑΣΕ για Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ και νέα Γενική Συνέλευση Προέδρων. Καταψήφισαν ακόμα και την πρόταση μας να μη γίνει καμία συνεδρίαση των Συλλόγων Διδασκόντων τις επόμενες ημέρες και να μην υποβληθεί καμία έκθεση αποτίμησης και προγραμματισμού με ευθύνη των Συλλόγων μέχρι η Ομοσπονδία συλλογικά να αποφασίσει πως θα κινηθεί.

Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας οξύνουν ακόμα πιο πολύ την επίθεση στον κλάδο. Με δηλώσεις ακόμα και από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ότι ενέργειες «εκτός κανονιστικού πλαισίου» δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές προσπαθούν να καθυποτάξουν τη συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών που έβαλαν φραγμό στην πολιτική της κατηγοριοποίησης των σχολείων. 

ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ – ΠΕΚ έχουν τεράστιες ευθύνες γιατί αφήνουν έκθετο τον κλάδο στην προσπάθεια του Υπουργείου και του διοικητικού μηχανισμού να παρουσιάσουν τους εκπαιδευτικούς ως αποκομμένους από τα σωματεία και την Ομοσπονδία αλλά και ως συνένοχους υλοποίησης της αξιολόγησης. 

Την πιο κρίσιμη στιγμή διασπούν την ενότητα των συναδέλφων, βάζουν πλάτη στην υλοποίηση των σχεδιασμών της κυβέρνησης για την εφαρμογή της «αξιολόγησης».

Η ΑΣΕ πρότεινε στο Δ.Σ. να πραγματοποιηθούν νέες Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ και νέα Γενική Συνέλευση των Προέδρων αξιοποιώντας το διάστημα μέχρι να κλείσει η πλατφόρμα και να προτείνει στο σώμα επαναπροκήρυξη της Απεργίας – Αποχής.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Συντεταγμένα, συλλογικά πήγαμε ως εδώ, συλλογικά πρέπει να προχωρήσουμε. Το επόμενο διάστημα δυναμώνουμε τον αγώνα μας για όλα τα ζητήματα της εκπαίδευσης, τον αγώνα ενάντια στις συγχωνεύσεις για την κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία, των μορφωτικών αναγκών των μαθητών μας. Παίρνουμε πρωτοβουλίες σε τοπικό επίπεδο μαζί με τους γονείς και τους μαθητές μας έτσι ώστε να μην κλείσει ούτε ένα τμήμα
Συμμετέχουμε μαζικά στα πανεργατικά συλλαλητήρια στις 4/11, μαζί με όλα τα συνδικάτα δημόσιου και ιδιωτικού τομέα παλεύουμε για μόρφωση, δουλειά, υγεία και ζωή με δικαιώματα, για να μείνει στα χαρτιά ο νόμος έκτρωμα 4808/21 (Χατζηδάκη).

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πως να υπολογίσετε το δώρο Χριστουγέννων - Πότε το παίρνετε

Προσλήψεις σε δήμους (Π.Χ. στην Αθήνα) με μισθό έως 2.500 ευρώ - Που κάνετε αίτηση

Κλειστά σχολεία για 10 ημέρες προτείνει ο Καπραβέλος

ΟΠΕΚΑ: Πότε θα καταβληθεί η Ε΄ δόση για το Επίδομα παιδιού 2021

 ΑΣΕΠ 9Κ/2021: Πάρτε εύκολα 90 μόρια σε 2 ημέρες για τους 416 διορισμούς

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιοτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ το μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

oikonomou
Οικονόμου: Δεν θα υπάρξει lockdown. Δεν βρίσκεται στο πλέγμα του σχεδιασμού μας
«Το lockdown δεν βρίσκεται στο πλέγμα του σχεδιασμού μας και δεν θα υπάρξει» , τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου
Οικονόμου: Δεν θα υπάρξει lockdown. Δεν βρίσκεται στο πλέγμα του σχεδιασμού μας
emvolio-koronoiou
Εμβόλιο κορονοϊου: Ποιες οι παρενέργειες μετά την τρίτη δόση
Αναλυτικά οι παρενέργειες μετά την χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου του κορονοϊού, σύμφωνα με μελέτη του πανεπιστημίου της Οξφόρδης
Εμβόλιο κορονοϊου: Ποιες οι παρενέργειες μετά την τρίτη δόση