Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Να σταματήσει άμεσα η δίωξη του ΔΣ της Α΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, ζητά με νέα ανακοίνωσή του το σωματείο - Οι εκπαιδευτικοί διώκονται από εργοδότη για ανακοίνωση συμπαράστασης σε απολυμένη έγκυο

Να σταματήσει άμεσα η δικαστική δίωξη των μελών του ΔΣ της Α΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης της περιόδου 2017-18, ζητά το σωματείο με ανακοίνωσή του.

Η δίωξη αφορά ανακοίνωση-καταγγελία που έβγαλε το ΔΣ τον Μάρτιο του 2018 σε βάρος εργοδότη για την απόλυση εγκύου εργαζόμενης, σε τηλεφωνικό κέντρο στην Καλλιθέα.

Υπενθυμίζεται ότι πλήθος σωματείων της εκπαίδευσης και άλλων εργασιακών χώρων εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους διωκόμενους εκπαιδευτικούς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Να σταματήσει εδώ και τώρα η δικαστική δίωξη των μελών του ΔΣ της Α΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης (περιόδου 2017-18)

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Σε μια εποχή που τα συνδικαλιστικά δικαιώματα μπαίνουν στο γύψο με το νόμο Χατζηδάκη, που ο αυταρχισμός του Υπουργείο Παιδείας  έχει πιάσει «κόκκινο» και το μόνο που έχει να απαντήσει στα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών είναι οι απανωτές δικαστικές προσφυγές με fast track διαδικασίες και αποφάσεις σε μια εποχή που απαγορεύεται στο κίνημα να αμφισβητεί «ψηφισμένους νόμους», έρχεται για πολλοστή φορά η ώρα της δίκης του 9μελούς ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης (περιόδου 2017-18).

Το 9μελές ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης (περιόδου 2017-18) σέρνεται για πολλοστή φορά στα δικαστήρια (μετά από δύο αναβολές) για ανακοίνωση-καταγγελία που έβγαλε το Μάρτιο του 2018 σε βάρος εργοδότη για την απόλυση εγκύου εργαζόμενης. Η αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων  στήνεται κυριολεκτικά στο «απόσπασμα».

Είναι πρόκληση απέναντι στους εργαζόμενους να διώκεται η αλληλεγγύη σε μια εργαζόμενη που δικαιώθηκε δικαστικά από έναν εργοδότη που καταδικάστηκε.

Η πράξη αυτή στρέφεται ενάντια στο σωματείο, στο δικαίωμα και στην υποχρέωση που έχει να υπερασπίζεται τους εργαζόμενους, να εκφράζει την αλληλεγγύη του, στρέφεται τελικά ενάντια στη λειτουργία του. Κατάφωρα προσπαθούν να φιμώσουν το σωματείο, γιατί στα πρόσωπα των συναδέλφων του ΔΣ 2017-18 δικάζεται το ίδιο το σωματείο.

Όπως από δω και πέρα η Κυβέρνηση και τα Υπουργεία  με αποφάσεις δικαστηρίων  επιδιώκουν να ορίσουν ποιούς νόμους πρέπει να αμφισβητεί το συνδικαλιστικό κίνημα και ποιους όχι, έτσι και οι εργοδότες θέλουν να ορίζουν πού θα εκφράσουν την αλληλεγγύη τους τα σωματεία.

Αίσχος! Αυτή η υπόθεση έπρεπε να έχει μπει ήδη στο αρχείο, ιδιαίτερα μετά την δικαίωση από τα δικαστήρια της απολυμένης εγκύου και την καταδίκη του εργοδότη. Αντ’ αυτού, εδώ και τόσα χρόνια σέρνουν μια συνδικαλιστική οργάνωση στα δικαστήρια  επειδή τόλμησε να κάνει το αυτονόητο, να υπερασπιστεί μια έγκυο εργαζόμενη γυναίκα από την απόλυση.

Απαιτούμε:

Να σταματήσει κάθε δίωξη και να απαλλαγούν από κάθε κατηγορία οι 9 συνάδελφοι του ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης περιόδου 2017-2018.

Καλούμε:

Κάθε σωματείο, κάθε Ομοσπονδία κάθε εκπαιδευτικό με κάθε τρόπο να εκφράσει την αλληλεγγύη του στην Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και στα  9 μέλη του ΔΣ  που διώκονται.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Σχολεία: Τι απαντά ο Θάνος Πλεύρης για το ενδεχόμενο «λουκέτου»

ΟΠΕΚΑ - ΟΑΕΔ - ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ: Πότε πληρώνουν 1.000.000 πολίτες

Σοκάρει η εικόνα αθλήτριας μετά από άγριο ξυλοδαρμό από το σύντροφό της