Λήμνος: Καταγγελία για προβλήματα με την ορκωμοσία των νεοδιόριστων
Εξ αποστάσεως ορκωμοσία και ανάληψη υπηρεσίας των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών σε Λήμνο και Άγιο Ευστράτιο ζητούν ο ΣΕΠΕ και η ΕΛΜΕ Λήμνου - «Να προηγηθούν οι νεοδιόριστοι στις τοποθετήσεις και να δημοσιοποιηθούν τώρα όλα τα λειτουργικά κενά»

Να παρουσιαστούν την ημέρα της ορκωμοσίας στη Μυτιλήνη εξαναγκάζονται οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί που διορίστηκαν στα σχολεία της περιοχής της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου.

Ο ΣΕΠΕ Λήμνου «Αργύριος Μοσχίδης» και η ΕΛΜΕ Λήμνου-Αγίου Ευστρατίου καταγγέλλουν την κατάσταση αυτή και ζητά εξ αποστάσεως ορκωμοσία και ανάληψη υπηρεσίας των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών.

Παράλληλα, ο Σύλλογος ζητά να προηγηθούν οι νεοδιόριστοι στις τοποθετήσεις και να δημοσιοποιηθούν άμεσα όλα τα λειτουργικά κενά όλων των ειδικοτήτων στα σχολεία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των σωματείων των εκπαιδευτικών:

Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για τον εξαναγκασμό όλων των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που διορίστηκαν στα σχολεία της περιοχής της Λήμνου (Β΄ Λέσβου) και του Αγίου Ευστρατίου (Γ΄ Λέσβου), να παρουσιαστούν την ημέρα της ορκωμοσίας στη Μυτιλήνη.

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι η Λέσβος, η Λήμνος και ο Άγιος Ευστράτιος είναι τρία ξεχωριστά νησιά που δεν έχουν τακτική ακτοπλοϊκή κι αεροπορική σύνδεση μεταξύ τους, αλλά ούτε και με την ηπειρωτική Ελλάδα. Να προσθέσουμε πως εν μέσω της θερινής περιόδου τα αεροπορικά εισιτήρια είναι πανάκριβα. Επιπλέον, λόγω των μη τακτικών συγκοινωνιών, οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι θα αναγκαστούν σε παραπάνω έξοδα για μια ή και παραπάνω διανυκτερεύσεις στη Μυτιλήνη.

Όλα αυτά τα έξοδα οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι υποχρεούνται να τα πληρώσουν από την τσέπη τους, με δεδομένο μάλιστα ότι προέρχονται από την ανεργία των καλοκαιρινών μηνών. Το Υπουργείο Παιδείας και η Διεύθυνση που τους υποχρεώνουν πρώτα να μετακινηθούν στη Λέσβο για την ορκωμοσία και μετά να μετακινηθούν στη Λήμνο και στον Άγιο Ευστράτιο για να παρουσιαστούν στα σχολεία που θα τοποθετηθούν, δεν θα τους καλύψουν αυτά τα έξοδα κι αδιαφορούν για την όλη ταλαιπωρία που θα υποστούν, ενόψει μάλιστα και της έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού.

  Θεωρούμε απαράδεκτες αυτές τις μεθοδεύσεις Υπουργείου Παιδείας και των Διευθύνσεων και απαιτούμε:

  • Την εξ αποστάσεως ορκωμοσία και ανάληψη υπηρεσίας των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών,
  • Να προηγηθούν οι νεοδιόριστοι στις τοποθετήσεις και να δημοσιοποιηθούν ΤΩΡΑ όλα τα λειτουργικά κενά όλων των ειδικοτήτων στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ για όλους του εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΔΩ ΕΩΣ ΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ιραν
Οι ΗΠΑ ομολογούν το έγκλημα στο σχολείο του Ιράν – 175 νεκροί από «σφάλμα» των μυστικών υπηρεσιών
Η αμερικανική πλευρά αποδίδει το μακελειό σε ένα εξοργιστικό σφάλμα στόχευσης, το οποίο προκλήθηκε από τη χρήση παρωχημένων και ανεπιβεβαίωτων...
Οι ΗΠΑ ομολογούν το έγκλημα στο σχολείο του Ιράν – 175 νεκροί από «σφάλμα» των μυστικών υπηρεσιών
Ελένη Ζαρούλια
Στη φυλακή η Ελένη Ζαρούλια: Το Εφετείο απέρριψε τη μετατροπή της ποινής της - πέντε χρόνια κάθειρξη
Η καταδίκη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση - «Όχι» στη μετατροπή της ποινής σε χρηματική
Στη φυλακή η Ελένη Ζαρούλια: Το Εφετείο απέρριψε τη μετατροπή της ποινής της - πέντε χρόνια κάθειρξη
προτυπα
Ανοίγει άυριο η αυλαία για τις αιτήσεις εισαγωγής σε Πρότυπα, Πειραματικά, Ωνάσεια και Εκκλησιαστικά σχολεία για το 2026-2027
Η διαδικασία υποβολής και οι επιλογές των υποψηφίων - Κλήρωση και εξετάσεις
Ανοίγει άυριο η αυλαία για τις αιτήσεις εισαγωγής σε Πρότυπα, Πειραματικά, Ωνάσεια και Εκκλησιαστικά σχολεία για το 2026-2027
ειδικ
Ειδικό Σχολείο Ηλιούπολης: Ρωγμές, μούχλα και πτώσεις σοβάδων - Κατεπείγουσα καταγγελία γονέων για τις υποδομές
"Το σχολείο καταρρέει, κινδυνεύουν τα παιδιά μας" - Κραυγή αγωνίας από γονείς ΑμεΑ στην Ηλιούπολη
Ειδικό Σχολείο Ηλιούπολης: Ρωγμές, μούχλα και πτώσεις σοβάδων - Κατεπείγουσα καταγγελία γονέων για τις υποδομές