Αναπληρωτές: Παραπλανητική η δημοσίευση περί αναμονής ωρών και συνωστισμού
«Παραπλανητικό» και «συκοφαντικό» χαρακτηρίζει το ρεπορτάζ του alfavita η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής - Ισχυρίζεται ότι δεν υπήρξαν καθυστερήσεις στη διαδικασία απόλυσης των αναπληρωτών την περασμένη Παρασκευή, ωστόσο αναφέρει ότι η Διεύθυνση είναι υποστελεχωμένη διαθέτοντας 4 αντί για 42 υπαλλήλους

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής απαντά στην ιστοσελίδα μας για το ρεπορτάζ που κάναμε -κατόπιν καταγγελιών εκπαιδευτικών- αναφορικά με τις ουρές και τις εικόνες συνωστισμού, οι οποίες καταγράφηκαν το πρωί της περασμένης Παρασκευής στη Διεύθυνση στην Ελευσίνα, όταν αναπληρωτές και αναπληρώτριες κλήθηκαν να ολοκληρώσουν οι διαδικασίες απόλυσής τους.
 

foto dde

Εδώ μπορείτε να ανατρέξετε στο σχετικό μας θέμα: «Αναπληρωτές: Αναμονή ωρών και συνωστισμός για τα έγγραφα απόλυσης»


Ακολουθεί η απάντηση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής: 
 

Έκπληξη και απορία προκαλεί το γεγονός ότι «έγκριτα» εκπαιδευτικά sites όπως το Alfavita προβαίνουν σε ανακριβείς αναρτήσεις χωρίς προηγουμένως να επαληθεύεται από τον αρμόδιο φορέα η εγκυρότητα και η αλήθεια όσων αναγράφονται σε αυτές, από κάποιους ανεύθυνους, αναξιόπιστους και μη γνωρίζοντες την πραγματικότητα, αμαυρώνοντας έτσι το έργο των ολιγάριθμων συναδέλφων εκπαιδευτικών, οι οποίοι προσπαθούν να εξυπηρετήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καθότι η Διεύθυνση είναι άκρως υποστελεχωμένη, πλην όμως ανταποκρίνεται πλήρως στις δύσκολες απαιτήσεις με μόλις τέσσερις υπαλλήλους.

Η ανάρτηση που φέρει τον τίτλο «Αναπληρωτές: Αναμονή ωρών και συνωστισμός για τα έγγραφα απόλυσης, η οποία δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 2/7/2021 είναι άκρως παραπλανητική, καθώς ο χρόνος αναμονής σε καμία περίπτωση δεν ήταν ο αναφερόμενος ενώ προτεραιότητα δόθηκε σε συναδέλφους που είχαν μαζί τους μικρά παιδιά ή ανήκαν σε ευπαθείς ομάδες.

Η Διεύθυνση Δ. Ε. Δυτικής Αττικής προέκρινε αυτή τη λύση ως την πλέον ενδεδειγμένη προκειμένου οι αναπληρωτές να παραλάβουν τα έγγραφα απόλυσής τους στο νωρίτερο δυνατό χρόνο δεδομένων των πιεστικών προθεσμιών υποβολής τους στον ΟΑΕΔ ενώ ακόμα εκκρεμεί η παραλαβή των αντίστοιχων εγγράφων με ηλεκτρονικό τρόπο από αναπληρωτές άλλων υπερστελεχωμένων Διευθύνσεων. Επιπλέον, αποφεύχθηκαν περαιτέρω  καθυστερήσεις και εκ του γεγονότος ότι εκτεταμένα έργα στη γύρω περιοχή είχαν ως αποτέλεσμα τη συχνή πτώση διαδικτύου. Όλα αυτά συνυπολογίζοντας την υπερβολικά διογκωμένη αύξηση του αριθμού των αναπληρωτών – 190 κατά το σχολικό έτος 2019-2020, 340 το 2020-2021- ενώ ο αριθμός των υπαλλήλων παραμένει σταθερός – τέσσερα άτομα έναντι των σαράντα δύο που θα έπρεπε να διαθέτει η Διεύθυνση.

Θα είχε λοιπόν αξία για εσάς αν πρώτα ερευνούσατε όλους τους παραπάνω λόγους καθώς και τις απόψεις  των υπηρετούντων στη Δυτική Αττική αναπληρωτών εκπαιδευτικών, στην οποία περίπτωση είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα αναρτούσατε αυτό το καθόλα ανεύθυνο, συκοφαντικό και ψευδέστατο δημοσίευμα. Και επειδή δεν πρέπει να επιτρέπουμε να επαναλαμβάνονται τέτοιου είδους λάθη, παρακαλούμε να δημοσιεύσετε την παρούσα, με τη σημείωση ότι επιφυλασσόμαστε ρητά παντός νομίμου δικαιώματός μας εναντίον του συντάκτη.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

Γυναικοκτονία στη Ρόδο: «Χώρισα,» Γυναικοκτονία στη Ρόδο: «Χώρισα, γλίτωσα τον εφιάλτη» έλεγε η δασκάλα

Ο πρώτος Έλληνας αντιεμβολιαστής εκπαιδευτικός σε αναστολή

Η Γνωστή μπύρα σταματά τη συνεργασία με efood-wolt

Η ΕΥΚΟΛΗ ONLINE Πιστοποίηση Αγγλικών ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να δώσετε εξετάσεις σε προφορικά και έκθεση

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσφορές εκπαιδευτικών

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α.  - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 24/9

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Και επιχείρηση διάσπασης μετά τον εκφοβισμό
Το ερχόμενο Σάββατο 25/9 οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ θα δώσουν απάντηση στις προσπάθειες της κυβέρνησης να διασπάσει τον κλάδο
Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Και επιχείρηση διάσπασης μετά τον εκφοβισμό