Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής: Πρωτοβουλία για διαδήλωση για κατάργηση της
Αντίθετη με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής τάσσεται η Πρωτοβουλία Ενάντια στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής. Καλέι σε συγκέντρωση την Τρίτη 8 Ιουνίου στα Προπύλαια

Με ανακοίνωση της η Πρωτοβουλία Ενάντια στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, ζητά την μη εφαρμογή του μέτρου και να μην υπάρξει μείωση εισακτέων σε κανένα τμήμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ταυτόχρονα καλεί σε συγκέντρωση την Τρίτη 8 Ιουνίου στις 19:00 στα Προπύλαια.

«Η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας και μαζί με την τράπεζα θεμάτων συντρίβει στην κυριολεξία το δικαίωμα των παιδιών στις σπουδές. Υπολογίζονται 30.000 λιγότεροι εισακτέοι», επισημαίνουν στην ανακοίνωση τους.

Όπως αναφέρουν, «το ζήτημα δεν αφορά στενά τους εμπλεκόμενους στην εκπαίδευση, αλλά συνολικά των παιδιών της εργατικής τάξης και του λαού να σπουδάσουν».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Βρισκόμαστε ενόψει της εφαρμογής της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ένα μέτρο που έρχεται να πετάξει δεκάδες χιλιάδες μαθητές εκτός του πανεπιστημίου.

Σε ένα πλαίσιο όξυνσης των ταξικών φραγμών, πρόκειται να μειωθούν τραγικά οι αριθμοί των εισακτέων σε σχολές, αλλά και οι διαθέσιμες επιλογές στα μηχανογραφικά. Αν αυτό προβληθεί την επόμενη χρονιά, οπότε στα δεδομένα θα έχει προστεθεί και η άλλη ταξική αθλιότητα της Τράπεζας Θεμάτων, καταλαβαίνουμε ότι είμαστε μπροστά σε ένα τοπίο συντριβής του δικαιώματος στις σπουδές.

Η νεολαία, οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς, αλλά και όλος ο λαός καλούμαστε να δώσουμε απάντηση σε αυτήν την πρόκληση, καθώς πρόκειται ταυτόχρονα και για την πρώτη εφαρμογή του νέου νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοίδη.

Είναι αναγκαίο να εκφραστεί στο δρόμο η κοινή πάλη που πρέπει να αναπτυχθεί για την κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής. Για να ανοίξει ο δρόμος για την κατάργηση των νόμων 4692, 4777, για την ανατροπή της αντιδραστικής επίθεσης. 

Το ζήτημα δεν αφορά στενά τους εμπλεκόμενους στην εκπαίδευση. Αφορά συνολικά το δικαίωμα των παιδιών της εργατικής τάξης και του λαού να σπουδάσουν. «Δένει» με το μαύρο εργασιακό μέλλον που προετοιμάζει το σύστημα για τη νεολαία, ένα μέλλον που προωθείται και με το αντιδραστικό Νομοσχέδιο Χατζηδάκη.

- Να καταργηθεί η Ελάχιστη Βάσης Εισαγωγής.
- Σε κανένα τμήμα μείωση εισακτέων.

Συγκέντρωση Τρίτη 8/6, 7μμ, Προπύλαια
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

10 Πιστοποιητικά Τεχνητής Νοημοσύνης για Εκπαιδευτικούς: 1000 Υποτροφίες ως 19/1

Συκώτι φούρνου: ζουμερό αποτέλεσμα σε μόλις 10 λεπτά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δημοσκόπηση
Δημοσκόπηση Real Polls: Σταθερό προβάδισμα για τη ΝΔ, δεύτερη δύναμη η Πλεύση Ελευθερίας
Ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό μετά τις διεργασίες για νέα κόμματα – Πώς αξιολογούν οι πολίτες τα σενάρια Τσίπρα και Καρυστιανού
Δημοσκόπηση Real Polls: Σταθερό προβάδισμα για τη ΝΔ, δεύτερη δύναμη η Πλεύση Ελευθερίας
ΖΑΧΑΡΑΚΗ
Σ. Ζαχαράκη: Αύριο Πέμπτη ημερίδα με τους διευθυντές εκπαίδευσης για τα κρίσιμα ζητήματα των σχολείων
Περιφερειακοί Διευθυντές και Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης συναντώνται στις 15 Ιανουαρίου, με στόχο τον διοικητικό συντονισμό και την...
Σ. Ζαχαράκη: Αύριο Πέμπτη ημερίδα με τους διευθυντές εκπαίδευσης για τα κρίσιμα ζητήματα των σχολείων
αστυνομια
Λασίθι: Προφυλακίστηκε ο 16χρονος μαθητής για το θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 15χρονο
Βαρύ κατηγορητήριο για επικίνδυνη οδήγηση και ανθρωποκτονία από αμέλεια, ελεύθεροι οι γονείς του
Λασίθι: Προφυλακίστηκε ο 16χρονος μαθητής για το θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 15χρονο