ντουντούκα διαμαρτυρία
Συλλαλητήριο για τους διορισμούς την Παρασκευή στις 13:00, έξω από το υπουργείο Παιδείας - Η Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Κορινθίας θα μισθώσει λεωφορείο για το συλλαλητήριο

Τρίωρη στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 14:00 κηρύσσει η Α’ ΕΛΜΕ Κορινθίας για την Παρασκευή 21 Μαΐου, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο, έξω από το υπουργείο Παιδείας.

Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται για τα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία, καθώς όπως υποστηρίζουν, «οι αναπληρωτές που δουλεύουν στα σχολεία  τη φετινή χρονιά ξεπερνούν ήδη τις 52.000. Με τις 8.000 συνταξιοδοτήσεις του καλοκαιριού, τον Σεπτέμβρη τα κενά θα ξεπερνούν τις 60.000. Με τους 5.250 διορισμούς, που εξαγγέλλονται εδώ και πάρα πολύ καιρό, τα σχολεία θα εξακολουθήσουν να υπολειτουργούν, με τις ανάλογες επιπτώσεις στη μόρφωση των παιδιών».

Ζητούν να καλυφθούν οι ανάγκες των σχολικών μονάδων με μαζικούς -μόνιμους διορισμούς, να γίνουν άμεσα τουλάχιστον οι 10.500 διορισμοί που έχουν εξαγγελθεί  για τα επόμενα δυο χρόνια, καταργηθεί ο νόμος Γαβρόγλου και οποιαδήποτε διάταξη ακυρώνει το πτυχίο και την προϋπηρεσία, μέτρα ουσιαστικής στήριξης των αναπληρωτών, εξίσωση δικαιωμάτων με τους μόνιμους και  μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη.

Το Δ.Σ της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. θα μισθώσει λεωφορείο για το συλλαλητήριο. Όσοι επιθυμούν να μετακινηθούν με το λεωφορείο, πρέπει να ενημερώσουν την Α’ ΕΛΜΕ Κορινθίας μέχρι την Πέμπτη 20 Μαΐου και ώρα 18:00 στο τηλέφωνο επικοινωνίας : 6946951392 - Σοφία Κανέλλου. 

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Α΄ΕΛΜΕ Κορινθίας για το συλλαλητήριο στο υπουργείο Παιδείας:

ΜΑΖΙΚΟΙ -ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΩΡΑ!

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21  ΜΑΪΟΥ 2021 ΣΤΟ ΥΠΑΙΘ!

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ – ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,               

Τα σχολεία άνοιξαν για μια ακόμη  φορά μέσα στην τρέχουσα σχολική χρονιά και η τραγική κατάσταση ως προς  τα μέτρα ασφαλείας και  υγιεινής παραμένει. Πέρα όμως από την ανυπαρξία μέτρων για την πανδημία στα σχολεία, αναδεικνύεται καθημερινά η ανυπαρξία μέτρων για την αδιοριστία και τα χιλιάδες κενά που υπάρχουν σε εκπαιδευτικούς.

Οι αναπληρωτές που δουλεύουν στα σχολεία  τη φετινή χρονιά ξεπερνούν ήδη τις 52.000. Με τις 8.000 συνταξιοδοτήσεις του καλοκαιριού, τον Σεπτέμβρη τα κενά θα ξεπερνούν τις 60.000. Με τους 5.250 διορισμούς, που εξαγγέλλονται εδώ και πάρα πολύ καιρό, τα σχολεία θα εξακολουθήσουν να υπολειτουργούν, με τις ανάλογες επιπτώσεις στη μόρφωση των παιδιών.

Η μεγάλη αύξηση των αναπληρωτών τα τελευταία χρόνια αποτελεί πολιτική επιλογή όλων των Κυβερνήσεων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΟΟΣΑ, του οποίου η οδηγία είναι οι ευέλικτοι εκπαιδευτικοί να φτάσουν το 40%!

Η αγανάκτησή μας για όλη αυτή την κατάσταση, αλλά και η αγωνία μας για τη μόρφωση και το μέλλον των μαθητών μας, πρέπει να εκφραστεί με το δυνάμωμα του αγώνα μας!

Οι μόνιμοι διορισμοί πρέπει να γίνουν εδώ και τώρα, με βάση τις τεράστιες ανάγκες της εκπαίδευσης, που οξύνθηκαν ακόμα περισσότερο με την πανδημία και τον τρόπο που τη διαχειρίστηκε η Κυβέρνηση.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της Παρασκευής  21 Μαΐου στο Υπουργείο Παιδείας.

Να διεκδικήσουμε:

Κάλυψη των αναγκών των σχολικών μονάδων με μαζικούς -μόνιμους διορισμούς.

Να γίνουν άμεσα , πριν από την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς, τουλάχιστον οι 10.500 διορισμοί που έχουν εξαγγελθεί  για τα επόμενα δυο χρόνια.

Κατάργηση του νόμου Γαβρόγλου και οποιασδήποτε διάταξης ακυρώνει το πτυχίο και την προϋπηρεσία.

Όχι στους αναπληρωτές των πολλαπλών κατηγοριών . Μέτρα ουσιαστικής στήριξης των αναπληρωτών, όπως  δωρεάν μετακίνηση, επίδομα στέγασης, σίτιση κ.ά.

Εξίσωση δικαιωμάτων με τους μόνιμους.

Μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη.

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ     

Το Δ.Σ. της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Κορινθίας κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας,  από 11:00 έως 14:00,   για την Παρασκευή 21 Μαΐου, προκειμένου να διευκολυνθούν  όσοι συνάδελφοι  επιθυμούν να συμμετάσχουν στο  συλλαλητήριο.

ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Το Δ.Σ της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. θα μισθώσει λεωφορείο για το συλλαλητήριο. Όσοι  επιθυμούν να μετακινηθούν με το λεωφορείο,  να μας   ενημερώσουν μέχρι  την  Πέμπτη  20   Μαΐου    και ώρα 18:00   (τηλ. επικοινωνίας : 6946951392 - Σοφία Κανέλλου). 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Δημοτικά Σχολεία: Αλλάζει το ωράριο αποχώρησης των μαθητών

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα