Σύρος-Νηπιαγωγείο Φοίνικα: Πασχαλινή δράση με πεζοπορίες και γρίφους
Πασχαλινή δράση με πεζοπορίες και γρίφους στα ξωκλήσια της Σύρου από το Νηπιαγωγείο Φοίνικα - Αναλυτικές πληροφορίες

Σε πασχαλινή δράση με πεζοπορίες και γρίφους για τους μικρούς μαθητές και τους γονείς τους στα ξωκλήσια της Σύρου συμμετέχει το Νηπιαγωγείο Φοίνικα.

Η δράση θα διαρκέσει έως την Κυριακή 9 Μαΐου 2021.

Η σχετική ανακοίνωση:

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΦΟΙΝΙΚΑ 2021

«Όμορφες πεζοπορίες στα ξωκλήσια του νησιού μας. Αναζήτησε και εσύ το Πασχαλινό αβγό»

Σάββατο 24 Απριλίου - Κυριακή 9 Μαΐου 2021

Το νηπιαγωγείο Φοίνικα προσκαλεί τα παιδιά και τις οικογένειές του νησιού μας να περιηγηθούν πεζοπορώντας στα μικρά εξωκλήσια της Σύρου και … να ανακαλύψουν το πασχαλινό αβγό που είναι εκεί κρυμμένο!!!

Τα παιδάκια του νηπιαγωγείου μας φιλοτέχνησαν από ένα πασχαλινό αβγό για το σκοπό αυτό.

Επιλέχθηκαν από τις εκπαιδευτικούς σε συνεργασία με την Ομάδα Πεζοπόρων Σύρου, 23 περιπατητικές διαδρομές και μονοπάτια που οδηγούν σε μικρά εκκλησάκια, τόσο στο βόρειο όσο και στο νότιο μέρος του νησιού.

Οι διαδρομές αυτές σηματοδοτήθηκαν με πασχαλίτσες, μελισσούλες & κόκκινες κορδέλες, ενώ στην αφετηρία τους έχει τοποθετηθεί ειδική σήμανση - πινακίδα.

Οι διαδρομές που προτείνονται επιλέχθηκαν με κριτήρια την προσβασιμότητά τους από μικρά παιδιά με την οικογένειά τους, την γεωγραφική κατανομή τους στο νησί, την φυσική τους ομορφιά και τη συμπερίληψη ορθόδοξων και καθολικών εξωκκλησιών.

Σε κάθε εξωκκλήσι θα είναι τοποθετημένος ένας γρίφος, η λύση του οποίου θα οδηγήσει τα παιδιά στην εύρεση του πασχαλινού αβγού.

drasi syros 2

Όλες οι πληροφορίες σχετικά με την συμμετοχή σας στην πασχαλινή δράση περιλαμβάνονται αναλυτικά σε ψηφιακό εγχειρίδιο στο παρακάτω link:

https://rb.gy/rirqyu

Στο εγχειρίδιο εμπεριέχεται ψηφιακός χάρτης όλων των διαδρομών που δημιουργήθηκε για το σκοπό της δράσης, αναλυτικές πληροφορίες ανά διαδρομή, καθώς και οδηγίες συμμετοχής.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Το πασχαλινό αβγό - καλλιτέχνημα, ο γρίφος που είναι τοποθετημένος στην είσοδο κάθε εξωκκλησιού καθώς και τα στοιχεία της ειδικής σήμανσης των μονοπατιών δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αποσπώνται ή να μετακινούνται. Παραμένουν ακριβώς στο σημείο που τα βρήκαμε για τον επόμενο συμμετέχοντα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συμμετέχοντες προσκαλούνται να αποστείλουν από μία φωτογραφία για κάθε πασχαλινό αβγό που βρίσκουν, καθώς και μία φωτογραφία που τράβηξαν κατά την περιήγησή τους, στο παρακάτω e mail:

[email protected]

Μετά το πέρας της δράσης κάθε συμμετέχοντας θα λάβει στο email του αναμνηστικό συμμετοχής.

Σας προσκαλούμε φίλοι μας…

  • Να περπατήσετε τις διαδρομές και τα μονοπάτια που προτείνονται, να απολαύσετε τη φύση, να γνωρίσετε την ύπαιθρο του νησιού μας.

  • Να νιώσετε τη χαρά της Άνοιξης και την συγκίνηση της συνάντησης με ένα τόπο προσευχής και περισυλλογής, τις Άγιες αυτές ημέρες...

  • Να γνωρίσετε ένα ή περισσότερα εξωκκλήσια, καθένα από τα οποία έχει τη δική του μοναδική ιστορία και αποτελεί ψηφίδα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

  • Να παίξετε και να χαρείτε.

Την πασχαλινή δράση σχεδίασε ο Σύλλογος Διδασκόντων του Νηπιαγωγείου Φοίνικα κατά τη διάρκεια της εξ΄αποστάσεως εκπαίδευσης ανταποκρινόμενος στις ανάγκες των παιδιών αυτή τη δύσκολη χρονική περίοδο.

drasi syros 3

Αποτελεί σχέδιο δράσης του επίσημου εκπαιδευτικού προγράμματος του νηπιαγωγείου. Συμπεριλαμβάνεται ως δράση στο πλαίσιο εφαρμογής του πιλοτικού προγράμματος «Κύκλοι Δεξιοτήτων» (3ος θεματικός κύκλος: Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ - Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη), στο οποίο ενταγμένη σχολική μας μονάδα για το εκπαιδευτικό έτος 2020-2021, με απόφαση του ΥΠΑΙΘ.

Κυρίως όμως εκφράζει το όραμα των νηπιαγωγών για ένα σχολείο που καλλιεργεί στους μικρούς μαθητές/τριές του θετικές σκέψεις και συναισθήματα για τον άνθρωπο, το περιβάλλον και τον πολιτισμό. Σε πείσμα των καιρών και εν μέσω πανδημίας επιδιώκουμε να προσφέρουμε χαρά, γνώση, και κοινωνικοσυναισθηματική υποστήριξη στα παιδιά, αλλά και ένα μεγάλο ευχαριστώ προς τις οικογένειές τους που μας συμπαραστέκονται καθημερινά.

Επιδιώκουμε να συνεισφέρουμε στο κοινωνικό σύνολο μέσω μιας ζωντανής σχέσης αλληλεπίδρασης σχολείου και κοινωνίας. Μίας σχέσης που μας καθιστά όλους -μικρούς και μεγάλους- συνδημιουργούς και ενεργούς πολίτες για ένα καλύτερο μέλλον.

finikas_nipiagogio_easter_poster_web

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Lockdown: Πότε θα επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού

Επίδομα 534€: Πότε πληρώνονται οι αναστολές Απριλίου

Το Κορυφαίο Μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

Μόρια για Προσλήψεις - ΑΣΕΠ - Μεταπτυχιακά με ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE του GoLearn - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

vomvardismos israil
Παλαιστίνη: Αυξάνονται τα θύματα από τους ισραηλινούς βομαρδισμούς
Ένας ακόμα νεκρός από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών στη Δυτική Όχθη - Κατέρρευσε κτίριο 13 ορόφων από ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα
Παλαιστίνη: Αυξάνονται τα θύματα από τους ισραηλινούς βομαρδισμούς
Εργασιακά: Κάλεσμα εκπαιδευτικών σε κινητοποίηση την Τετάρτη
«Κάτω τα χέρια από το αιματοβαμμένο 8ωρο», σημειώνει ο ΣΕΠΕ «ο Σωκράτης», καλώντας σε κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας την Τετάρτη
Εργασιακά: Κάλεσμα εκπαιδευτικών σε κινητοποίηση την Τετάρτη
mitsotakis
Πρότυπα-Πειραματικά - Μητσοτάκης: Προεκλογική δέσμευση η ενίσχυσή τους
«Από την επόμενη σχολική χρονιά, τα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία σε όλη την Ελλάδα θα φτάσουν τα 112 από 62», σημειώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Πρότυπα-Πειραματικά - Μητσοτάκης: Προεκλογική δέσμευση η ενίσχυσή τους
we are Europe_cover
Η Ευρώπη Είμαστε Εμείς: Ένα βιβλίο για παιδιά και τα 40 χρόνια στην ΕΕ
«Η Ευρώπη Είμαστε Εμείς»: μια μοντέρνα έκδοση για παιδιά 7 – 11 ετών, με αφορμή τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Η Ευρώπη Είμαστε Εμείς: Ένα βιβλίο για παιδιά και τα 40 χρόνια στην ΕΕ