Πρότυπα – Πειραματικά σχολεία: Κανένα στοιχείο από τη ΔΔΕ Λάρισας για τη μετατροπή των σχολείων
Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Λάρισας δεν έδωσε κανένα στοιχείο για το ποια σχολεία περιλαμβάνονται στις προτάσεις που κατέθεσε για τη μετατροπή τους σε πρότυπα / πειραματικά, καταγγέλλουν οι ΣΥΝΕΚ Λάρισας

Οι ΣΥΝΕΚ Λάρισας καταγγέλλουν για τα Πρότυπα Πειραματικά σχολεία ότι η Διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, κ. Ζιάκα, δεν τους έδωσε κανένα στοιχείο για το ποια σχολεία περιλαμβάνονται στις προτάσεις που κατέθεσε για τη μετατροπή τους σε πρότυπα / πειραματικά.

Καλούν τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς να αποκρούσουν με όλους τους τρόπους τα αντιδραστικά σχέδια που απεργάζονται οι ιθύνοντες.

Για τα προβλήματα στην Ειδική Αγωγή η ΔΔΕ απάντησε ότι δεν είναι δικό της ζήτημα αλλά του υπουργείου.

«Οι συμπτύξεις τμημάτων και η περικοπή ωρών διδασκαλίας στους/τις μαθητές/τριες των τμημάτων ένταξης, σύμφωνα με τις απαντήσεις της ΔΔΕ, αφορούν και είναι ευθύνη των σχολείων, διευθυντών και εκπαιδευτικών» αναφέρουν οι ΣΥΝΕΚ Λάρισας.

Η ανακοίνωση των ΣΥΝΕΚ Λάρισας

Αναλυτικά, η ανακοίνωση των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών ΔΕ ν. Λάρισας:

Μετά τη συνάντηση της ΕΛΜΕ Λάρισας με την ΔΔΕ Λάρισας για τα Πρότυπα - Πειραματικά Σχολεία και την Ειδική Αγωγή.

Οι ΣΥΝΕΚ Λάρισας ενημερώνουμε τους/τις συναδέλφους για τις απαντήσεις και την τοποθέτηση του διορισμένου στελέχους της ΝΔ για τα δύο παραπάνω θέματα, γιατί ο κλάδος πρέπει να είναι προετοιμασμένος για όλα όσα σχεδιάζονται για αυτόν χωρίς αυτόν.

ΠΡΟΤΥΠΑ – ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ: ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Καταγγέλλουμε, όσον αφορά το ζήτημα των Πρότυπων Πειραματικών, ότι η ΔΔΕ Λάρισας, κ. Ζιάκα, δεν μας έδωσε κανένα στοιχείο για το ποια σχολεία περιλαμβάνονται στις προτάσεις που κατέθεσε για τη μετατροπή τους σε πρότυπα / πειραματικά. Ερήμην των συλλόγων, εν κρυπτώ, σχολεία θα μετατραπούν σε πειραματικά/πρότυπα, χωρίς να γνωρίζουν οι εκπαιδευτικοί αν θα μείνουν την επομένη χωρίς οργανική. Χωρίς να γνωρίζουν οι μαθητές σε ποιο σχολείο θα φοιτήσουν.

Καλούμε τους/τις εκπαιδευτικούς, τους/τις μαθητές/τριες, τους γονείς να αποκρούσουν με όλους τους τρόπους τα αντιδραστικά σχέδια που απεργάζονται οι ιθύνοντες. Να απαιτήσουν τη γνωστοποίηση στην κοινωνία των σχεδίων της διοίκησης. Αφορά το μέλλον τους, την εργασία τους, τη ζωή τους. Να μην έχουν καμιά αυταπάτη πως δε θα λογοδοτήσουν όσοι παίζουν με τις ζωές και το μέλλον εκπαιδευτικών, μαθητών και των οικογενειών τους.

ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ: ΔΕ ΞΕΡΩ, ΔΕΝ ΕΙΔΑ, ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ

Στα προβλήματα που έθεσαν οι συνάδελφοι/ισσες της Ε.Α. στην ΕΛΜΕ, η απάντηση της ΔΔΕ ήταν ότι δεν είναι δικό της ζήτημα αλλά του υπουργείου.

Οι συμπτύξεις τμημάτων και η περικοπή ωρών διδασκαλίας στους/τις μαθητές/τριες των τμημάτων ένταξης, σύμφωνα με τις απαντήσεις της ΔΔΕ, αφορούν και είναι ευθύνη των σχολείων, διευθυντών και εκπαιδευτικών.

Στον νομό Λάρισας φαίνεται ότι δεν προχωρά η έγκριση της σύστασης και λειτουργίας νέων τμημάτων ένταξης στα πλαίσια της Ειδικής Αγωγής. Δεν αποδεχόμαστε ως δεδομένη στον θεσμό της ειδικής αγωγής την υποστελέχωση. Σε μία δημοκρατική κοινωνία και κράτος δικαίου δεν είναι ανεκτό να αντιμετωπίζεται ως κανονικότητα η αντιπαιδαγωγική αντιμετώπιση των παιδιών και η άνιση κάλυψη των μαθησιακών αναγκών τους.

ΣΥΝΕΚ Λάρισας

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Οι δύο ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ για τις κρίσεις στελεχών εκπαίδευσης

Κυρώσεις σε εκπαιδευτικούς που δεν κάνουν self test

Άνοιγμα σχολείων: Τι πρέπει να γνωρίζουν μαθητές και εκπαιδευτικοί

Μόρια για Προσλήψεις - ΑΣΕΠ - Μεταπτυχιακά με ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE του GoLearn - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening

ΜΑΘΗΜΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Η νέα 7μηνη ή 9μηνη Μοριοδοτούμενη ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ εκπαιδευτικών ΜΟΝΟ 240 ή 220 ΕΥΡΩ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα