Πρότυπα – Πειραματικά σχολεία: Κανένα στοιχείο από τη ΔΔΕ Λάρισας για τη μετατροπή των σχολείων
Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Λάρισας δεν έδωσε κανένα στοιχείο για το ποια σχολεία περιλαμβάνονται στις προτάσεις που κατέθεσε για τη μετατροπή τους σε πρότυπα / πειραματικά, καταγγέλλουν οι ΣΥΝΕΚ Λάρισας

Οι ΣΥΝΕΚ Λάρισας καταγγέλλουν για τα Πρότυπα Πειραματικά σχολεία ότι η Διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, κ. Ζιάκα, δεν τους έδωσε κανένα στοιχείο για το ποια σχολεία περιλαμβάνονται στις προτάσεις που κατέθεσε για τη μετατροπή τους σε πρότυπα / πειραματικά.

Καλούν τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς να αποκρούσουν με όλους τους τρόπους τα αντιδραστικά σχέδια που απεργάζονται οι ιθύνοντες.

Για τα προβλήματα στην Ειδική Αγωγή η ΔΔΕ απάντησε ότι δεν είναι δικό της ζήτημα αλλά του υπουργείου.

«Οι συμπτύξεις τμημάτων και η περικοπή ωρών διδασκαλίας στους/τις μαθητές/τριες των τμημάτων ένταξης, σύμφωνα με τις απαντήσεις της ΔΔΕ, αφορούν και είναι ευθύνη των σχολείων, διευθυντών και εκπαιδευτικών» αναφέρουν οι ΣΥΝΕΚ Λάρισας.

Η ανακοίνωση των ΣΥΝΕΚ Λάρισας

Αναλυτικά, η ανακοίνωση των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών ΔΕ ν. Λάρισας:

Μετά τη συνάντηση της ΕΛΜΕ Λάρισας με την ΔΔΕ Λάρισας για τα Πρότυπα - Πειραματικά Σχολεία και την Ειδική Αγωγή.

Οι ΣΥΝΕΚ Λάρισας ενημερώνουμε τους/τις συναδέλφους για τις απαντήσεις και την τοποθέτηση του διορισμένου στελέχους της ΝΔ για τα δύο παραπάνω θέματα, γιατί ο κλάδος πρέπει να είναι προετοιμασμένος για όλα όσα σχεδιάζονται για αυτόν χωρίς αυτόν.

ΠΡΟΤΥΠΑ – ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ: ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Καταγγέλλουμε, όσον αφορά το ζήτημα των Πρότυπων Πειραματικών, ότι η ΔΔΕ Λάρισας, κ. Ζιάκα, δεν μας έδωσε κανένα στοιχείο για το ποια σχολεία περιλαμβάνονται στις προτάσεις που κατέθεσε για τη μετατροπή τους σε πρότυπα / πειραματικά. Ερήμην των συλλόγων, εν κρυπτώ, σχολεία θα μετατραπούν σε πειραματικά/πρότυπα, χωρίς να γνωρίζουν οι εκπαιδευτικοί αν θα μείνουν την επομένη χωρίς οργανική. Χωρίς να γνωρίζουν οι μαθητές σε ποιο σχολείο θα φοιτήσουν.

Καλούμε τους/τις εκπαιδευτικούς, τους/τις μαθητές/τριες, τους γονείς να αποκρούσουν με όλους τους τρόπους τα αντιδραστικά σχέδια που απεργάζονται οι ιθύνοντες. Να απαιτήσουν τη γνωστοποίηση στην κοινωνία των σχεδίων της διοίκησης. Αφορά το μέλλον τους, την εργασία τους, τη ζωή τους. Να μην έχουν καμιά αυταπάτη πως δε θα λογοδοτήσουν όσοι παίζουν με τις ζωές και το μέλλον εκπαιδευτικών, μαθητών και των οικογενειών τους.

ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ: ΔΕ ΞΕΡΩ, ΔΕΝ ΕΙΔΑ, ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ

Στα προβλήματα που έθεσαν οι συνάδελφοι/ισσες της Ε.Α. στην ΕΛΜΕ, η απάντηση της ΔΔΕ ήταν ότι δεν είναι δικό της ζήτημα αλλά του υπουργείου.

Οι συμπτύξεις τμημάτων και η περικοπή ωρών διδασκαλίας στους/τις μαθητές/τριες των τμημάτων ένταξης, σύμφωνα με τις απαντήσεις της ΔΔΕ, αφορούν και είναι ευθύνη των σχολείων, διευθυντών και εκπαιδευτικών.

Στον νομό Λάρισας φαίνεται ότι δεν προχωρά η έγκριση της σύστασης και λειτουργίας νέων τμημάτων ένταξης στα πλαίσια της Ειδικής Αγωγής. Δεν αποδεχόμαστε ως δεδομένη στον θεσμό της ειδικής αγωγής την υποστελέχωση. Σε μία δημοκρατική κοινωνία και κράτος δικαίου δεν είναι ανεκτό να αντιμετωπίζεται ως κανονικότητα η αντιπαιδαγωγική αντιμετώπιση των παιδιών και η άνιση κάλυψη των μαθησιακών αναγκών τους.

ΣΥΝΕΚ Λάρισας

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Διορισμοί: Βήμα - βήμα οδηγίες για τις αιτήσεις

Προσλήψεις αναπληρωτών - Πότε θα γίνουν οι δηλώσεις περιοχών

Εκπαιδευτικοί Αιτήσεις για Διορισμό στον ΟΠΣΥΔ ΕΔΩ

Αλλάζει ο νόμος ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ Εκπαιδευτικών: 2 σεμινάρια αντί για ένα

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσλήψεις εκπαιδευτικών

Πιστοποίηση Αγγλικών  ΕΥΚΟΛΑ και Ευέλικτα με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listenin (ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ) - ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΣΕΠ

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α. - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για ΑΣΕΠ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

beriev fotia
Σταμάτα: Τα εναέρια μέσα ήρθαν καθυστερημένα καταγγέλλει κάτοικος
Ολιγωρία των αρχών στη χρήση των εναέριων μέσων, κατά τη μεγάλη φωτιά στη Σταμάτα καταγγέλλει κάτοικος της περιοχής - «Η ουσιαστική προσπάθεια με τα...
Σταμάτα: Τα εναέρια μέσα ήρθαν καθυστερημένα καταγγέλλει κάτοικος
Χαρδαλιάς-Χρυσοχοΐδης: «Σε επιφυλακή για τη φωτιά στη Σταμάτα»
Το μέγεθος της φωτιάς στη Σταμάτα και τη δυσκολία των πυροσβεστικών μέσων για τη κατάσβεση της, τόνισαν ο Μ. Χρυσοχοΐδης και Ν. Χαρδαλιάς - Σε ύφεση...
Χαρδαλιάς-Χρυσοχοΐδης: «Σε επιφυλακή για τη φωτιά στη Σταμάτα»
Σταματήστε να καταστρέφετε τα όνειρα και το μέλλον των νέων
«Με την εφαρμογή της ΕΒΕ παρατηρούμε ότι πολλοί μαθητές μένουν εκτός τμημάτων. Αρχικά οι αριστούχοι μαθητές, είναι εκτός της πρώτης τους επιλογής,...
Σταματήστε να καταστρέφετε τα όνειρα και το μέλλον των νέων