Γαύδος: Οι φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης αποχαιρετούν την Κορίνα
Ανακοίνωση εξέδωσε ο Ενιαίος Σύλλογος Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης για τον τραγικό θάνατο της φοιτήτριας της Αρχιτεκτονικής, στη Γαύδο

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε ο Ενιαίος Σύλλογος Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης, με αφορμή τον τραγικό θάνατο της 27χρονης φοιτήτριας της Αρχιτεκτονικής, στη Γαύδο, πριν λίγες ημέρες.

Οι φοιτητές ζητούν να διαλευκανθούν τα αίτια του δυστυχήματος και όλα τα θολά σημεία, ενώ στέκονται στο γεγονός ότι, σύμφωνα με μαρτυρίες, καθυστέρησε πολύ η ιατρική βοήθεια.

«Σήμερα οι φοιτητές, οι νέοι αλλά και όλος ο λαός ζουν με την αβεβαιότητα για την υγεία τους, ιδιαίτερα όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση με την πανδημία όπου οι ήδη υποβαθμισμένες και κατεστραμμένες δομές υγείας έχουν μετατραπεί σε «μιας νόσου». Το κράτος και η κυβέρνηση να πάρει τώρα ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης του συστήματος υγείας για να σταματήσει να βρίσκεται σε κίνδυνο η ζωή του λαού και της νεολαίας είτε λόγω της πανδημίας, είτε λόγω των μεγάλων ελλείψεων υποδομών που θα μπορούσαν να σώσουν ζωές αν υπήρχαν, σε περιπτώσεις ατυχημάτων ή ασθενειών», σημειώνει ο Ενιαίος Σύλλογος Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Ο ενιαίος Φοιτητικός Σύλλογος με βαθιά λύπη εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια αλλά και στους οικείους της Κορίνας, φοιτήτριας της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πολυτεχνείου Κρήτης που έχασε την ζωή της πριν λίγες ημέρες σε τροχαίο δυστύχημα στην Γαύδο. Από τα πρώτα χρόνια που σπούδαζε στο Πολυτεχνείο Κρήτης έδειξε πόσο δραστήρια και ευαισθητοποιημένη ήταν γύρω από κοινωνικά ζητήματα και πολιτικές εξελίξεις, αγωνιζόμενη για ελεύθερη και ισότιμη ζωή για όλους.

Παράλληλα από την πρώτη στιγμή οι μαρτυρίες λένε ότι η παροχή βοήθειας καθυστέρησε πολύ, χρόνος ικανός αν υπήρχαν όλα τα σύγχρονα ιατρικά μέσα, η Κορίνα να βρισκόταν σήμερα μαζί μας. Έχει μεγάλη σημασία με κάθε μέσο να διαλευκανθούν τα αίτια του δυστυχήματος και όλα τα θολά σημεία.

Όπως πολλά χωριά της Κρήτης έτσι και το νησί της Γαύδου, με τους 150 μόνιμους κατοίκους και πολλούς περισσότερους το καλοκαίρι, ανάμεσα τους και πολλοί φοιτητές, η μοναδική υγειονομική δομή είναι ένα αγροτικό ιατρείο, με έναν αγροτικό γιατρό, όπως ισχύει για τα περισσότερα «μικρά νησιά» και «απομακρυσμένα χωριά», τα οποία απέχουν χιλιόμετρα ή ναυτικά μίλια από κάποιο δημόσιο νοσοκομείο.

Σήμερα οι φοιτητές, οι νέοι αλλά και όλος ο λαός ζουν με την αβεβαιότητα για την υγεία τους, ιδιαίτερα όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση με την πανδημία όπου οι ήδη υποβαθμισμένες και κατεστραμμένες δομές υγείας έχουν μετατραπεί σε «μιας νόσου». Το κράτος και η κυβέρνηση να πάρει τώρα ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης του συστήματος υγείας για να σταματήσει να βρίσκεται σε κίνδυνο η ζωή του λαού και της νεολαίας είτε λόγω της πανδημίας, είτε λόγω των μεγάλων ελλείψεων υποδομών που θα μπορούσαν να σώσουν ζωές αν υπήρχαν, σε περιπτώσεις ατυχημάτων ή ασθενειών.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Οι δύο ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ για τις κρίσεις στελεχών εκπαίδευσης

Κυρώσεις σε εκπαιδευτικούς που δεν κάνουν self test

Άνοιγμα σχολείων: Τι πρέπει να γνωρίζουν μαθητές και εκπαιδευτικοί

Μόρια για Προσλήψεις - ΑΣΕΠ - Μεταπτυχιακά με ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE του GoLearn - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening

ΜΑΘΗΜΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Η νέα 7μηνη ή 9μηνη Μοριοδοτούμενη ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ εκπαιδευτικών ΜΟΝΟ 240 ή 220 ΕΥΡΩ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ