ioanninon
Ο Φοιτητικός Σύλλογος Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων πήρε την απόφαση να ανοίξει ένα από τα εργαστήριά του στο χώρο του Πανεπιστημίου, το οποίο πλέον θα λειτουργεί από τους φοιτητές

Από τους φοιτητές και τις φοιτήτριες της Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα λειτουργεί ένα από τα εργαστήριά του στον χώρο του Πανεπιστημίου, σύμφωνα με απόφαση του Φοιτητικού Συλλόγου.

«Καλούμε κάθε Φοιτητικό Σύλλογο, συλλογικότητα, όλους τους φοιτητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό, τους εργαζόμενους στην ευρύτερη ακαδημαϊκή κοινότητα, να στηρίξουν την ενέργεια αυτή», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Φοιτητικού Συλλόγου Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων:

«Για προληπτικούς λόγους κλείνουν όλα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια της χώρας για τις επόμενες 14 ημέρες» δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στις 10/3/2020.

Από τότε λοιπόν, τα Πανεπιστήμιά μας, τελούν υπό “κατάληψη” από τη κυβέρνηση, “παρακωλύοντας” τις διαδικασίες μας(!).

Ο Φοιτητικός Σύλλογος Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, έπειτα από Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 14/3/2021, πήρε την ομόφωνη απόφαση να “ανακαταλάβει” και να ανοίξει ένα από τα εργαστήριά του στον χώρο του Πανεπιστημίου.

Είναι ξεκάθαρο σε όλους και όλες πλέον, πως τα ‘’αντανακλαστικά’’ της κυβέρνησης για την επαναλειτουργία της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην αρχή της πανδημίας, ήταν ανύπαρκτα. Τώρα, τρία(3) ακαδημαϊκά εξάμηνα μετά, οι σχολές μας είναι ακόμα κλειστές και αναγκαζόμαστε να παράγουμε έργο που απαιτεί φυσική παρουσία, μέσω μιας οθόνης. Αντί να συζητάνε για το πως η δημόσια και δωρεάν παιδεία θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα που απαιτούνται, επιλέγουν να συζητάνε για τη διαγραφή φοιτητών και φοιτητριών, την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας, τη θέσπιση ελάχιστης βάσης εισαγωγής, τη δημιουργία πειθαρχικού συμβουλίου, την ύπαρξη ελεγχόμενης εισόδου.

Στεκόμενοι κριτικά απέναντι στη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, επιλέγουμε να μην μείνουμε παθητικοί. Από το Σεπτέμβρη, ο Σύλλογος μας μέσα από απόφαση Γενικής Συνέλευσης, κατέλαβε έναν χώρο, με αφορμή την έλλειψη υλικοτεχνικών υποδομών και στόχο την επέκταση ενός ήδη υπάρχοντος εργαστηρίου. Εν μέσω του δεύτερου lockdown, λόγω της ανάγκης μας για δημιουργία και διεκπεραίωση των ακαδημαϊκών μας καθηκόντων, μετατράπηκε σε αυτόνομο εργαστήριο, ανοιχτό σε όλους και όλες τους φοιτητές και τις φοιτήτριες της σχολής μας. Έχοντας υπόψιν τα υγειονομικά μέτρα που χρειάζονται για την λειτουργία του, συνεχίσαμε το έργο μας αυτό-οργανωμένα.

Για την ομαλότερη διεκπεραίωση του έργου μας, αποφασίσαμε να καταλάβουμε και να επανοικειοποιηθούμε το εργαστήριό μας. Το εργαστήριο, που δικαιωματικά ως φοιτητές και φοιτήτριες της σχολής Καλών Τεχνών, μας ανήκει.

Από σήμερα, Τετάρτη 24/3/2021, το εργαστήριο* ζωγραφικής που βρίσκεται στο ισόγειο του κτηριακού συγκροτήματος της Φιλοσοφικής Σχολής, θα λειτουργεί οργανωμένα από τους φοιτητές και τις φοιτήτριες.

*ο χώρος επιλέχτηκε λόγω του εμβαδού του, που ανέρχεται στα 500 τ.μ., για τα ευάριθμα παράθυρα και τον μηχανισμό που διαθέτει για τον απαραίτητο και σωστό εξαερισμό του.

Καλούμε κάθε Φοιτητικό Σύλλογο, συλλογικότητα, όλους τους φοιτητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό, τους εργαζόμενους στην ευρύτερη ακαδημαϊκή κοινότητα, να στηρίξουν την ενέργεια αυτή.

Επιπλέον καλούμε τους Φοιτητικούς Συλλόγους να προβούν σε παρόμοιες δράσεις, με αποφάσεις μέσα από Γενικές Συνελεύσεις.

• Άνοιγμα όλων των σχολών με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για όλους και όλες τους φοιτητές και τις φοιτήτριες, το εκπαιδευτικό προσωπικό αλλά και για όλους και όλες τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες.

• Ανατροπή του νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη.

• Αλληλεγγύη σε όλες τις καταλήψεις στους Πανεπιστημιακούς χώρους.

• Αλληλεγγύη σε όσους αγωνίζονται για τα δίκαια αιτήματά μας.

-Όχι άλλη υποβάθμιση της παιδείας. Ήρθε η ώρα να ανοίξουν οι σχολές μας.-

Φοιτητικός Σύλλογος Σχολής Καλών Τεχνών

Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3