Ένωση Διευθυντών-Σχολεία: Άμεσα μέτρα για αντισεισμική θωράκιση
Σειρά μέτρων για την αντισεισμική θωράκιση των σχολείων ζητά η Πανελλήνια Επιστημονική Ένωση Διευθυντών Σχολικών Μονάδων ΠΕ

Να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αντισεισμική θωράκιση των σχολείων ζητά η Πανελλήνια Επιστημονική Ένωση Διευθυντών Σχολικών Μονάδων ΠΕ, μετά τα 6 Ρίχτερ στην Ελασσόνα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών/ντριών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με αφορμή τον πρόσφατο ισχυρό σεισμό που έπληξε την Περιφέρεια της Θεσσαλίας, εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στον Διευθυντή κ. Γρηγόρη Λέτσιο και τους εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου Δαμασίου Τυρνάβου, για την εξαιρετική και ψύχραιμη αντίδρασή τους, που είχε ως αποτέλεσμα την έγκαιρη εκκένωση του σχολείου και την αποφυγή τραυματισμού των μαθητών και του διδακτικού προσωπικού.

Αυτό που προέχει τώρα, σε ό,τι αφορά στις σχολικές μονάδες, είναι η πραγματοποίηση μετασεισμικού ελέγχου σε όλα τα σχολικά κτήρια της Περιφέρειας Θεσσαλίας, και η έναρξη των απαραίτητων παρεμβάσεων και επισκευών σε όλα όσα αντιμετωπίζουν προβλήματα, ώστε το συντομότερο δυνατόν, να είναι απολύτως ασφαλή. Παράλληλα θα πρέπει να ληφθούν μέτρα ψυχολογικής υποστήριξης των μαθητών της περιοχής.

Επίσης, εκφράζουμε την ανησυχία μας για την ασφάλεια των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων στο χώρο των σχολείων, υπενθυμίζουμε τα πάγια και διαχρονικά αιτήματα της Ένωσης Διευθυντών/ντριών, και καλούμε τις πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Εσωτερικών και Παιδείας να προχωρήσουν άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, για:

1. Ουσιαστικό προσεισμικό έλεγχο όλων των σχολικών κτηρίων της χώρας και όχι μόνον οπτικό, (στατική επάρκεια, έξοδοι διαφυγής, πυρασφάλεια, επάρκεια σε προαύλια και χώρους συγκέντρωσης κ.λπ.), το συντομότερο δυνατόν, από αρμόδιες επιτροπές της ΚΤΥΠ Α.Ε., σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες των Δήμων, και πραγματοποίηση των απαραίτητων παρεμβάσεων σε όλα όσα διαπιστωθούν προβλήματα.

2. Έκδοση Πιστοποιητικού Καταλληλότητας, Πιστοποιητικού Ηλεκτρολογικής Εγκατάστασης και θέσπιση Μητρώου Ελέγχων, Επισκευών και Συντήρησης με ευθύνη των Δήμων για όλα τα σχολικά κτήρια.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Φροντιστήρια: Στον "αέρα" το άνοιγμά τους

Διορισμοί Εκπαιδευτικών: Πότε θα γίνουν προσλήψεις, πόσες αναμένονται

Σχολεία: Self-test, τηλεκπαίδευση και άνοιγμα φροντιστηρίων στον ορίζοντα

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΕΩΣ C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!) - ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ