pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
Thumbnail
George Vitsaras / SOOC
Τους λόγους για τους οποίους αρνείται να υπογράψει ψήφισμα που εξέδωσε η Α' ΕΛΜΕ Αχαΐας για τον Δημήτρη Κουφοντίνα εξηγεί η ΔΑΚΕ ΔΕ Αχαΐας

Τους λόγους για τους οποίους δεν υπογράφει το ψήφισμα που εξέδωσε η Α' ΕΛΜΕ Αχαΐας για τον Δημήτρη Κουφοντίνα εξηγεί με ανακοίνωσή της η ΔΑΚΕ ΔΕ Αχαΐας.

Η ΔΑΚΕ ΔΕ Αχαΐας αναφέρει ότι «η Α ΕΛΜΕ Αχαΐας με την ψήφο των αριστερών παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο Δ.Σ. εξέδωσε ψήφισμα συμπαράστασης των αιτημάτων του απεργού πείνας και δολοφόνου της 17 Νοέμβρη Δημήτρη Κουφοντίνα».

Επιπλέον ισχυρίζεται στην ανακοίνωσή της: «Δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί αυτή τη στιγμή γίνεται προσπάθεια μιας κατ εξαίρεση διαδικασίας καθώς σε μία τέτοια περίπτωση οποιοσδήποτε κρατούμενος για οποιοδήποτε ζήτημα όταν νομίζει ότι παραβιάζονται τα δικαιώματα του αντί να προσφεύγει στη δικαιοσύνη και τις διοικητικές αρχές θα προχωρά σε απεργίες πείνας εκβιάζοντας με αυτό τον τρόπο τις αποφάσεις της πολιτείας. Εμείς θεωρούμε ότι έτσι δεν μπορεί να προχωρήσει συντεταγμένα ένα κράτος δικαίου και για αυτό το λόγο δεν ψηφίσαμε την εν λόγω ανακοίνωση».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΑΚΕ ΔΕ Αχαΐας:

Η Δημοκρατία δεν υποκύπτει σε εκβιασμούς κατά συρροή δολοφόνων.

Συνάδελφοι,

Η Α ΕΛΜΕ Αχαΐας με την ψήφο των αριστερών παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο Δ.Σ. εξέδωσε ψήφισμα συμπαράστασης των αιτημάτων του απεργού πείνας και δολοφόνου της 17 Νοέμβρη Δημήτρη Κουφοντίνα.

Θυμίζουμε ότι στον εν λόγω τρομοκράτη και κατά συρροή δολοφόνο, γνωστό και με το όνομα “Λουκάς” της 17 Νοέμβρη, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για 200 αδικήματα σε 84 ενέργειες, μεταξύ των οποίων και για ανθρωποκτονίες που διέπραξε ως μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης, από τις αρχές του 1983.

Η πρωτόδικη απόφαση του δικαστηρίου ήταν 13 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 11 δολοφονίες, ληστείες, εκρήξεις και συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη.

Το τελευταίο διάστημα ο Δημήτρης Κουφοντίνας επέλεξε να προχωρήσει σε απεργία πείνας ζητώντας να εκτίσει την ποινή του στις φυλακές του Κορυδαλλού και όχι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας και κινδυνεύει η ζωή του από αυτή την επιλογή.

Για εμάς η προστασία της ανθρώπινης ζωής είναι πρωταρχική υποχρέωση κάθε ευνομούμενης και δημοκρατικής πολιτείας. Σε ένα κράτος δικαίου αρμόδιοι φορείς για να αξιολογήσουν τέτοια ζητήματα είναι η Ελληνική δικαιοσύνη και οι αρμόδιες διοικητικές αρχές. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι η τήρηση του νόμου μέσα από τους αρμόδιους φορείς.

Δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί αυτή τη στιγμή γίνεται προσπάθεια μιας κατ εξαίρεση διαδικασίας καθώς σε μία τέτοια περίπτωση οποιοσδήποτε κρατούμενος για οποιοδήποτε ζήτημα όταν νομίζει ότι παραβιάζονται τα δικαιώματα του αντί να προσφεύγει στη δικαιοσύνη και τις διοικητικές αρχές θα προχωρά σε απεργίες πείνας εκβιάζοντας με αυτό τον τρόπο τις αποφάσεις της πολιτείας.

Εμείς θεωρούμε ότι έτσι δεν μπορεί να προχωρήσει συντεταγμένα ένα κράτος δικαίου και για αυτό το λόγο δεν ψηφίσαμε την εν λόγω ανακοίνωση.

Τέλος συντασσόμαστε με τις οικογένειες των θυμάτων και ζητάμε από τον ισοβίτη τρομοκράτη να σταματήσει την απεργία πείνας, και να προσφύγει μέσω της νόμιμης δικαστικής οδού, σε όλα τα νόμιμα μέσα για την επίλυση των ζητημάτων του, και από την πολιτεία να πάρει όλα τα αναγκαία ιατρικά μέτρα ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να καταστεί μη αναστρέψιμη η κατάσταση της υγείας του.

Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται

Τ.Ε. της ΔΑΚΕ Δ..Ε Αχαΐας

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 200 ευρώ: Από που παίρνεις ΔΩΡΕΑΝ Laptop

ΑΣΕΠ: Ποια σεμινάρια Πανεπιστημίων μοριοδοτούν στους Πίνακες ΕΙΔΙΚΗΣ αλλά και ΓΕΝΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Πίνακες αναπληρωτών ΕΑΕ: Προλαβαίνετε να πάρετε 11 μόρια έως τις 23 Μαϊου

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος
Γυναικοκτονία στα Γλυκά Νερά - Δικηγόρος οικογένειας Καρολάιν: Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δεν είναι πια πατέρας, είναι ένας ξένος
«Μετά την αποφυλάκιση του, η Λυδία θα είναι 20 ετών, και τότε θα μπορεί να αποφασίσει μόνη της αν θα τον συναντήσει»
Γυναικοκτονία στα Γλυκά Νερά - Δικηγόρος οικογένειας Καρολάιν: Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δεν είναι πια πατέρας, είναι ένας ξένος
Αξιολόγηση σχολείων: Oι προθεσμίες και ο μονόδρομος της απεργίας – αποχής
Με την απεργία – αποχή συσπειρώνεται η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών, δεν προκαλούνται συγχύσεις και οι εκπαιδευτικοί πετυχαίνουν να μην...
Αξιολόγηση σχολείων: Oι προθεσμίες και ο μονόδρομος της απεργίας – αποχής