Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Απονομή βραβείων μαθητών σε διαγωνισμούς

Η Αναστασία Νεράιδα που κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στη 2η Βαλκανική Ολυμπιάδα Φυσικής, ο Γιώργος Σουκάρας που διακρίθηκε με εύφημο μνεία στον ίδιο διαγωνισμό, η ομάδα Φυσικής των εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη, ο Μενέλαος Ράπτης από το Ανατόλια και η ομάδα του Pinewood που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στον διεθνή διαγωνισμό Young Naturalists Tournament, ο Χρήστος Καρβέλας, ο Αναστάσιος Γιασαφάκης, η Αιμιλία Παλάσκα, όπως και δεκάδες ακόμη μαθητές και μαθήτριες λυκείων και γυμνασίων της χώρας, βραβεύθηκαν για τη συμμετοχή τους στους διαγωνισμούς Φυσικής που διοργάνωσε το 2020, μέσα στην πανδημία η Ένωση Ελλήνων Φυσικών.

«Βρίσκομαι ανάμεσα στα στελέχη-μέλη της πιο δυναμικής, δραστήριας επαγγελματικής ένωσης της χώρας μας. Δεν ξέρω τι να πρωτοπώ για την Ένωση Ελλήνων Φυσικών. Η Φυσική όχι μόνο μαγεύει, αλλά συνδυάζει τα πάντα . Έχετε καταφέρει να συνδυάσετε όχι  μόνο τις πρακτικές αλλά και τις θεωρητικές επιστήμες με τρόπο μοναδικό», είπε στον χαιρετισμό της η Γενική Γραμματέας του ΥΠΑΙΘ Αναστασία Γκίκα.

«Ένα μεγάλο εύγε στους αριστεύσαντες, αλλά και σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στους διαγωνισμούς. Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών δημιουργεί δράσεις που στόχο έχουν τη συνεχή βελτίωση του επιπέδου εκπαίδευσης στη χώρα μας» τόνισε ο Πρόεδρος της ΕΕΦ Ευστράτιος Θεοδοσίου.

«Θεωρώ ότι κάναμε έναν άθλο και εμείς αλλά και οι χιλιάδες μαθητές που δηλώνουν συμμετοχή στους διαγωνισμούς της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών. Είμαστε περήφανοι γι αυτά τα παιδιά και γιατί ως Ένωση προωθούμε την αριστεία», είπε ο α Αντιπρόεδρος της ΕΕΦ Παναγιώτης Φιλντίσης.

«Η περσινή κατάσταση μας αιφνιδίασε όλους. Όμως μπορέσαμε και ξεπεράσαμε τα προβλήματα, τις δυσκολίες και διοργανώσαμε τους διαγωνισμούς που είχαν πολύ μεγάλη συμμετοχή χάρη και στη συμπαράσταση των διευθυντών των σχολείων και των διευθύνσεων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης» είπε η ΓΓ της ΕΕΦ Βίβιαν Κλειδέρη.

Φέτος έχουμε σε εξέλιξη πέντε διαφορετικούς διαγωνισμούς που ήδη έχουν πολύ μεγάλη συμμετοχή είπε ο Κώστας Βουρλιάς, μέλος του ΔΣ της ΕΕΦ.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικής για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις: Στις 20 Μαρτίου και στις 15 Μαϊου, ενώ το Πάσχα θα γίνει ο ελληνικός διαγωνισμός YNT ,  στις 8 Μαϊου θα διεξαχθεί η 8η EPO  ένας διαγωνισμός που αφορά αποκλειστικά πειράματα φυσικής,  τον Ιούλιο στη Θεσσαλονίκη η 3η Βαλκανική Ολυμπιάδα Φυσικής , από τις 7-14 Ιουλίου η εθνική ομάδα Φυσικής θα συμμετέχει στον Διεθνή Διαγωνισμό IYPTκαι από τις  8-15 Αυγούστου ο διαγωνισμός LYNT.

«Αυτή την περίοδο 12 ομάδες ετοιμάζονται πυρετωδώς για την συμμετοχή τους στον πανελλήνιο διαγωνισμό που θα αναδείξει τις τελικές συμμετοχές για το  International Young Naturalists Tournament. Πρόκειται για έναν μοναδικό στο είδος του διαγωνισμό που συνδυάζει τις φυσικές επιστήμες, την έρευνα, την επιχειρηματολογία , την αξιολόγηση , την ομαδική εργασία και τη συνεργασία πάνω σε ρεαλιστικά προβλήματα» τόνισε ο Απόστολος Μιχαλούδης μέλος της Επιτροπής Παιδείας της ΕΕΦ,

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Σε δίκη εκπαιδευτικός για ατύχημα μαθητή σε διάλλειμα

Νέες Προκηρύξει ΑΣΕΠ για 5889 ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ