Αξιολόγηση-ΣΕΠΕ «Ο Σωκράτης»: Απεργία-αποχή από δεκάδες σχολεία
Δεκάδες δημοτικά και νηπιαγωγεία συμμετέχουν στην απόφαση για απεργία - αποχή από την αξιολόγηση, όπως τονίζει ο ΣΕΠΕ «Ο Σωκράτης»

Δεκάδες δημοτικά και νηπιαγωγεία συμμετέχουν στην απόφαση για απεργία - αποχή από την αξιολόγηση, σύμφωνα με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής «Ο Σωκράτης».

Οι εκπαιδευτικοί του Συλλόγου κάνουν λόγο για αισιόδοξα μηνύματα από τα σχολεία της περιοχής τους, ενώ τονίζεται ότι πρόκειται για ένα ακόμα σωματείο που ανακοινώνει μεγάλη συμμετοχή στην απεργία - αποχή και εφαρμογή της απόφασης της ΔΟΕ.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Συνεχίζουμε με τις αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων. Αισιόδοξα τα μηνύματα!

41 ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΑΙ 59 ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΠΗΡΑΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΑΠΟΧΗ

Συνάδελφοι,

παρά τον αναγκαστικό εγκλεισμό, οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία έκαναν υπόθεση δική τους τη στήριξη της απεργίας - αποχής από την αξιολόγηση και μέχρι τώρα δήλωσαν την αποχή τους 100 σχολικές μονάδες.

Σε όσα σχολεία κλήθηκαν οι εκπαιδευτικοί να πραγματοποιήσουν σύλλογο διδασκόντων με θέμα την αξιολόγηση, με αποφάσεις τους (ομόφωνες ή με συντριπτικές πλειοψηφίες) υπέρ της απεργίας  - αποχής, ακύρωσαν τον εν λόγω σύλλογο στην πράξη.

 Καλούμε όλους τους συναδέλφους :

  1. Να προσέλθουν στα σχολεία τους και να υπογράψουν τη δήλωση της  ΔΟΕ για συμμετοχή στην απεργία – αποχή. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα να στείλουν ατομικά σκαναρισμένη τη δήλωση με την υπογραφή τους στο mail του σχολείου. Όταν υπογράψει η πλειοψηφία των συναδέλφων ο Σύλλογος Διδασκόντων δε συγκαλείται γιατί δεν υπάρχει απαρτία. Όπως η κυβέρνηση φέρνει, μέσα σε συνθήκες καραντίνας, το ένα αντιλαϊκό νομοσχέδιο μετά το άλλο, έτσι κι εμείς συνάδελφοι, απαντάμε επιθετικά. Δε χάνουμε χρόνο.
  2. Ειδικά στα νηπιαγωγεία και στις μικρές σχολικές μονάδες οι υπογραφές μπορούν συγκεντρωθούν άμεσα.
  3. Σε  περίπτωση που κληθούν να  συμμετάσχουν  σε ειδική συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων με θέμα την αξιολόγηση μέσω τηλεδιάσκεψης,  να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στην απεργία - αποχή και να αποχωρήσουν.
  4. Να καταγγείλουν στο Δ.Σ την παραμικρή προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης, από όπου κι αν προέρχεται, η οποία βάζει εμπόδια στην εφαρμογή της ομόφωνης απόφασης των συνδικαλιστικών μας οργάνων.  Επιχειρήματα του τύπου: «δεν είμαστε κατοχυρωμένοι…», «είναι νόμος και οφείλουμε ως δημόσιοι υπάλληλοι να υπακούμε» κι άλλα παρόμοια, είναι εκ του πονηρού και θα καταγγελθούν. Εξάλλου δεν ξεχνάμε ότι πρόσφατα ψηφισμένους νόμους δεν τους εφαρμόσαμε (κάμερες, Υ.Α. για ωράριο Νηπιαγωγών, τηλεαπουσίες…)

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ ΜΑΧΗΤΙΚΑ,                                                                                                             ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ.

Καλούμε τους συναδέλφους να στείλουν στο Δ.Σ. τις αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Παρκαρισμένα αμάξια επιτέθηκαν στην ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣ στη Πανόρμου

Ανοίγουν τα σχολεία πριν το τέλος Μαρτίου - Νέες ανακοινώσεις

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!)

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

σχετικά άρθρα

Ποινική δίωξη σε αιρετό: «Απειλές και μηνύσεις από εκλεκτό του ΥΠΑΙΘ»
Ποινική δίωξη σε αιρετό: «Απειλές και μηνύσεις από εκλεκτό του ΥΠΑΙΘ»
Ποινική δίωξη σε αιρετό ΕΛΜΕ: «Ο εκλεκτός του Υπουργείου Παιδείας θέλει να επιβάλει τη σιωπή αξιοποιώντας κάθε τρόπο»
Ποινική δίωξη σε αιρετό: «Απειλές και μηνύσεις από εκλεκτό του ΥΠΑΙΘ»
Πανελλήνιες 2021: Ο τρόπος διεξαγωγής για υποψηφίους με αναπηρίες - ΦΕΚ
Πανελλήνιες 2021: Ο τρόπος διεξαγωγής για υποψηφίους με αναπηρίες - ΦΕΚ
Πανελλήνιες-πανελλαδικές 2021: Ορισμός Επιτροπών Εξέτασης και Διαδικασία εξέτασης για για υποψηφίους  με αναπηρία και με ειδικές εκπαιδευτικές...
Πανελλήνιες 2021: Ο τρόπος διεξαγωγής για υποψηφίους με αναπηρίες - ΦΕΚ