Αξιολόγηση-ΣΕΠΕ «Ο Σωκράτης»: Απεργία-αποχή από δεκάδες σχολεία
Δεκάδες δημοτικά και νηπιαγωγεία συμμετέχουν στην απόφαση για απεργία - αποχή από την αξιολόγηση, όπως τονίζει ο ΣΕΠΕ «Ο Σωκράτης»

Δεκάδες δημοτικά και νηπιαγωγεία συμμετέχουν στην απόφαση για απεργία - αποχή από την αξιολόγηση, σύμφωνα με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής «Ο Σωκράτης».

Οι εκπαιδευτικοί του Συλλόγου κάνουν λόγο για αισιόδοξα μηνύματα από τα σχολεία της περιοχής τους, ενώ τονίζεται ότι πρόκειται για ένα ακόμα σωματείο που ανακοινώνει μεγάλη συμμετοχή στην απεργία - αποχή και εφαρμογή της απόφασης της ΔΟΕ.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Συνεχίζουμε με τις αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων. Αισιόδοξα τα μηνύματα!

41 ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΑΙ 59 ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΠΗΡΑΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΑΠΟΧΗ

Συνάδελφοι,

παρά τον αναγκαστικό εγκλεισμό, οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία έκαναν υπόθεση δική τους τη στήριξη της απεργίας - αποχής από την αξιολόγηση και μέχρι τώρα δήλωσαν την αποχή τους 100 σχολικές μονάδες.

Σε όσα σχολεία κλήθηκαν οι εκπαιδευτικοί να πραγματοποιήσουν σύλλογο διδασκόντων με θέμα την αξιολόγηση, με αποφάσεις τους (ομόφωνες ή με συντριπτικές πλειοψηφίες) υπέρ της απεργίας  - αποχής, ακύρωσαν τον εν λόγω σύλλογο στην πράξη.

 Καλούμε όλους τους συναδέλφους :

  1. Να προσέλθουν στα σχολεία τους και να υπογράψουν τη δήλωση της  ΔΟΕ για συμμετοχή στην απεργία – αποχή. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα να στείλουν ατομικά σκαναρισμένη τη δήλωση με την υπογραφή τους στο mail του σχολείου. Όταν υπογράψει η πλειοψηφία των συναδέλφων ο Σύλλογος Διδασκόντων δε συγκαλείται γιατί δεν υπάρχει απαρτία. Όπως η κυβέρνηση φέρνει, μέσα σε συνθήκες καραντίνας, το ένα αντιλαϊκό νομοσχέδιο μετά το άλλο, έτσι κι εμείς συνάδελφοι, απαντάμε επιθετικά. Δε χάνουμε χρόνο.
  2. Ειδικά στα νηπιαγωγεία και στις μικρές σχολικές μονάδες οι υπογραφές μπορούν συγκεντρωθούν άμεσα.
  3. Σε  περίπτωση που κληθούν να  συμμετάσχουν  σε ειδική συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων με θέμα την αξιολόγηση μέσω τηλεδιάσκεψης,  να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στην απεργία - αποχή και να αποχωρήσουν.
  4. Να καταγγείλουν στο Δ.Σ την παραμικρή προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης, από όπου κι αν προέρχεται, η οποία βάζει εμπόδια στην εφαρμογή της ομόφωνης απόφασης των συνδικαλιστικών μας οργάνων.  Επιχειρήματα του τύπου: «δεν είμαστε κατοχυρωμένοι…», «είναι νόμος και οφείλουμε ως δημόσιοι υπάλληλοι να υπακούμε» κι άλλα παρόμοια, είναι εκ του πονηρού και θα καταγγελθούν. Εξάλλου δεν ξεχνάμε ότι πρόσφατα ψηφισμένους νόμους δεν τους εφαρμόσαμε (κάμερες, Υ.Α. για ωράριο Νηπιαγωγών, τηλεαπουσίες…)

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ ΜΑΧΗΤΙΚΑ,                                                                                                             ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ.

Καλούμε τους συναδέλφους να στείλουν στο Δ.Σ. τις αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βρεφος
Καταδίκη μητέρας στη Θεσσαλονίκη για κακοποίηση βρέφους με μόνιμες βλάβες
Το 6μηνο αγοράκι υπέστη σοβαρά τραύματα από τη μητέρα του – Η γυναίκα καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών με αναστολή
Καταδίκη μητέρας στη Θεσσαλονίκη για κακοποίηση βρέφους με μόνιμες βλάβες
taksi
Γονείς στον Βύρωνα ζητούν άμεση κάλυψη κενών στην Παράλληλη Στήριξη και Σχολικό Ψυχολόγο
Μέσω συλλογής υπογραφών, οι γονείς εκφράζουν έντονη ανησυχία για τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής και την απουσία ψυχολόγου,...
Γονείς στον Βύρωνα ζητούν άμεση κάλυψη κενών στην Παράλληλη Στήριξη και Σχολικό Ψυχολόγο
Χάρης Δούκας
Χάρης Δούκας: «19 Δεκεμβρίου προχωράμε σε συμβολικό κλείσιμο των Δήμων»
Χάρης Δούκας: «19 Δεκεμβρίου προχωράμε σε συμβολικό κλείσιμο των Δήμων και δυναμικές κινητοποιήσεις μαζί με τους πολίτες και τους εργαζόμενους»
Χάρης Δούκας: «19 Δεκεμβρίου προχωράμε σε συμβολικό κλείσιμο των Δήμων»