ηλεκτρονικές εκλογές
«Καλούμε έστω και την τελευταία στιγμή, την παράταξη της ΔΑΚΕ, να ακολουθήσει τις αποφάσεις του κλάδου και να ταχθεί στο πλευρό των συναδέλφων και όχι της κυβέρνησης», σημειώνουν οι Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Συνεργασία και η Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών ΠΕ Αρκαδίας

Υπηρεσιακά Συμβούλια: Να ακολουθήσε τις αποφάσεις του κλάδου και να ταχθεί στο πλευρό των εκπαιδευτικών και όχι της κυβέρνησης καλούν τη ΔΑΚΕ τρεις παρατάξεις, αναφορικά με τις αρνήσεις παραιτήσεων αιρετών από το ΠΥΣΠΕ Αρκαδίας.

Οι Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Συνεργασία και Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών ΠΕ Αρκαδίας σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους ότι «την 1η Φεβρουαρίου συγκροτήθηκε το ΠΥΣΠΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ περιλαμβάνοντας στη σύνθεσή του τους δύο "εκλεγμένους" από τις ψευδοεκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια [...] με τους αντίστοιχους αναπληρωματικούς τους».

Ακόμα τονίζουν: «Υπενθυμίζουμε ότι η θέση που είχε πάρει προεκλογικά σύσσωμος ο κλάδος, και εκφράστηκε σε σχετική απόφαση της Δ.Ο.Ε Απ 1245 4-1-2021 ήταν πως (με δεδομένο ότι η κυβέρνηση αυταρχικά δεν επέτρεψε την απόσυρση των ψηφοδελτίων) όσοι συνάδελφοι «εκλεγούν» θα δηλώσουν άμεσα την παραίτησή τους. Πρόκειται για ανοιχτή πρόκληση απέναντι στους συναδέλφους».

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

ΟΙ «ΑΙΡΕΤΟΙ» ΑΠΟ ΤΙΣ ΨΕΥΤΟ-ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΟΥΝΤΑΙ

Οι εκπρόσωποι των παρατάξεων που υπογράφουμε το παρακάτω κείμενο δηλώνουμε πως κατά τη διάρκεια των ηλεκτρονικών ψευτοεκλογών για την ανάδειξη αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια:

• Έγκαιρα καλέσαμε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να απέχουν μαζικά.

• Καλέσαμε ενωτικά και αποφασιστικά τους συναδέλφους να γυρίσουν την πλάτη για μια ακόμα φορά στο ανεκδιήγητο Υπουργείο Παιδείας.

• Αποσύραμε από την πρώτη στιγμή όλες τις υποψηφιότητές μας, ακολουθώντας τις αποφάσεις του κλάδου.

Ενημερωθήκαμε όμως πως την 1η Φεβρουαρίου συγκροτήθηκε το ΠΥΣΠΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ περιλαμβάνοντας στη σύνθεσή του τους δύο «εκλεγμένους» από τις ψευδοεκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, Μαρκόπουλο Κωνσταντίνο (πρόεδρο του συλλόγου ) και Μακαρούνη Δημήτριο(αντιπρόεδρο του συλλόγου) με τους αντίστοιχους αναπληρωματικούς τους Ξανθοπούλου Σαββατούλα και Λαλουδάκη Δημήτριο. Επιπλέον, στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ του συλλόγου μας την Δευτέρα 8/2 αρνήθηκαν να παραιτηθούν και να ταχθούν με την πλειοψηφία του κλάδου και τις αποφάσεις της Δ.Ο.Ε. Υπενθυμίζουμε ότι η θέση που είχε πάρει προεκλογικά σύσσωμος ο κλάδος, και εκφράστηκε σε σχετική απόφαση της Δ.Ο.Ε Απ 1245 4-1-2021 ήταν πως (με δεδομένο ότι η κυβέρνηση αυταρχικά δεν επέτρεψε την απόσυρση των ψηφοδελτίων) όσοι συνάδελφοι «εκλεγούν» θα δηλώσουν άμεσα την παραίτησή τους.

Πρόκειται για ανοιχτή πρόκληση απέναντι στους συναδέλφους. Υπενθυμίζουμε ότι σε αυτές τις ψευδοεκλογές η αποχή των εκπαιδευτικών έφτασε πανελλαδικά στο 95% ενώ στο νομό μας, η αποχή έφτασε στο 80%.Υπενθυμίζουμε ακόμη πως και η παράταξη (ΔΑΚΕ) των «εκλεγμένων» και στην Αρκαδία, είχε συμφωνήσει και υπερψηφίσει την αποχή από τις ψευδοεκλογές για τα Υπερεσιακά Συμβούλια., ενώ είχε καταθέσει δήλωση απόσυρσης ολόκληρου του ψηφοδελτίου, όπως είχαν πράξει όλες οι παρατάξεις και υποψήφιοι.

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως η στάση του Υπουργείου Παιδείας και συνολικά της κυβέρνησης δεν είναι τυχαία. Δεν είναι αποτέλεσμα εμμονικών ή πεισματικών ενεργειών. Υπηρετούν το γενικότερο πολιτικό σχεδιασμό, που στοχεύει να τσακίσει τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, να παρεμβαίνει το κράτος στη ζωή και τη δράση των σωματείων. Η κυβέρνηση επέλεξε αυτές τις εκλογές ως «πρόβα τζενεράλε», ώστε να επεκτείνει την ηλεκτρονική ψηφοφορία στις ΓΣ και τις εκλογές των σωματείων, στην απόφαση για τη λήψη απεργίας. Αποτελεί συνέχεια των ψηφισμένων μέτρων όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων για την παρεμπόδιση του δικαιώματος στην απεργία , τον πρόσφατο νόμο για τις διαδηλώσεις της ΝΔ αλλά και προπομπό του συνδικαλιστικού νόμου που προανήγγειλε ο Υπουργός Εργασίας.

Καλούμε λοιπόν έστω και την τελευταία στιγμή, την παράταξη της ΔΑΚΕ, να ακολουθήσει τις αποφάσεις του κλάδου και να ταχθεί στο πλευρό των συναδέλφων και όχι στης κυβέρνησης.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ –ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΜΕ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ –ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4