Mόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση
Διορισμούς στα οργανικά κενά όλων των ειδικοτήτων ζητά ο Σύλλογος Καθηγητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών (ΣΥΚΠΕ Ν. Σερρών)

Διορισμούς στα οργανικά κενά όλων των ειδικοτήτων ζητά ο Σύλλογος Καθηγητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών (ΣΥΚΠΕ Ν. ΣΕΡΡΩΝ)

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΣΤΑ ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΚΕΝΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΖΗΤΑ Ο ΣΥ.Κ.Π.Ε. ΣΕΡΡΩΝ

Είναι γνωστό τοις πάσι, ότι η δημόσια εκπαίδευση στη χώρα μας στηρίζεται ολοένα και πιο πολύ στη μερίδα εκείνη των εκπαιδευτικών που τους ονομάζουν οι ιθύνοντες «αναπληρωτές». Είναι αυτοί που κάθε χρόνο έχουν έτοιμη τη βαλίτσα τους για να μετοικίσουν (για εννιά μήνες το πολύ) σε άλλο νομό, σε άλλη περιφέρεια, σε όλη την ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα, με την ελπίδα κάποια στιγμή η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να αναγνωρίσει έμπρακτα την προσφορά τους και να τους διορίσει. Είναι αυτοί που τους αποκαλούν αναπληρωτές, όχι γιατί καλύπτουν έκτακτες ανάγκες και αναπληρώνουν μόνιμους συναδέλφους που απουσιάζουν αλλά στην πραγματικότητα είναι αυτοί που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της εκπαίδευσης. Φέτος οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί ξεπερνούν τις 40.000! Ο αριθμός αυτός αυξάνεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια διότι δεν έχει γίνει κανένας διορισμός μόνιμων εκπαιδευτικών, ενώ συνταξιοδοτούνται χιλιάδες κάθε χρόνο. Η ανάγκη μόνιμων διορισμών είναι αυταπόδεικτη, όχι μόνο φέτος αλλά εδώ και χρόνια και γίνεται πρακτικά αντιληπτή κάθε φορά  από γονείς και μαθητές που ξέρουν πόσοι εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων λείπουν από τα σχολεία τους.

Χωρίς να έχουμε επίσημη ενημέρωση (πέρα από εξαγγελίες) για το πότε θα γίνουν οι διορισμοί, διαβάζουμε και ακούμε τους τελευταίους μήνες φήμες για την κατανομή των θέσεων διορισμού σε δασκάλους και ειδικότητες με βάση την «ποσόστωση» και όχι με βάση τις πραγματικές ανάγκες στα κενά ειδικοτήτων. Μάλιστα μαθαίνουμε ότι η ΔΟΕ διεκδικεί θέσεις για την Α΄θμια έναντι αυτών της Β΄θμιας όχι όμως για όλους τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται στην Α΄θμια, παρά μόνο για θέσεις ΠΕ 70 και ΠΕ 60 (δασκάλων, νηπιαγωγών). Δεν διεκδικεί και δεν κάνει λόγο για την κάλυψη των κενών και από τις ειδικότητες, παρ’ όλο που προσλαμβάνονται κάθε χρόνο οι αναπληρωτές ειδικοτήτων και καλύπτουν αυτές τις θέσεις με βάση το ωρολόγιο πρόγραμμα.

Είναι γνωστό ότι τα οργανικά και λειτουργικά κενά των ειδικοτήτων γνωστοποιούνται στο Υπουργείο μέσω των περιφερειακών διευθύνσεων από τους διευθυντές Α΄θμιας σε όλους τους νομούς της χώρας. Είναι αυτονόητη και ταυτόχρονα βασική μας διεκδίκηση να γίνει έγκαιρα και κυρίως σωστά η γνωστοποίηση προς το υπουργείο όλων των πραγματικών κενών ανεξαρτήτως ειδικότητας, ώστε να μην αδικηθεί κανένας κλάδος σε αυτή την κατανομή των εν λόγω διορισμών.

Τονίζουμε λοιπόν προς πάσα κατεύθυνση ότι η πάγια θέση μας είναι να γίνουν διορισμοί σε όλα τα νόμιμα υπολογισμένα οργανικά κενά όλων των ειδικοτήτων, ανεξαρτήτως κλάδου, ειδικότητας και περιοχής, αφού πρώτα επικαιροποιηθούν, δημοσιευθούν και ελεγχθούν ενδελεχώς.

ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΚΕΝΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΌΤΕΡΗ ΦΩΝΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ!

Για το Δ.Σ

ΣΥ.Κ.Π.Ε. Σερρών

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Συναυλία αλληλεγγύης
Συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση και εμπορευματοποίηση της παιδείας
Συναυλία αλληλεγγύης προς τους εκπαιδευτικούς
Συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση και εμπορευματοποίηση της παιδείας