Η Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών «ΟΧΙ Αστυνομία» στα Πανεπιστήμια πραγματοποίησε διαδικτυακή συζήτηση με τον υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση, Άγγελο Συρίγο

Η Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών ΟΧΙ Αστυνομία στα Πανεπιστήμια πραγματοποίησε την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου διαδικτυακή συζήτηση με τον υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση, Άγγελο Συρίγο.

Την Πρωτοβουλία εκπροσώπησαν ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Περιφερειακών Σπουδών, Κωνσταντίνος Τσιτσελίκης και η αν. καθηγήτρια του Ε.Κ. Πανεπιστημίου Αθηνών, Νέλλη Ασκούνη.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 1.000 υπογραφές κατά της ίδρυσης πανεπιστημιακής αστυνομίας, ενώ ο κατάλογος των Συγκλήτων, Σχολών και Τμημάτων, συλλόγων καθηγητών, ερευνητών, διοικητικών υπαλλήλων, μεταπτυχιακών φοιτητών, επιστημονικών ενώσεων και συνδικαλιστικών φορέων ολοένα και μεγαλώνει.

Η συζήτηση αφορούσε στο Νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση για τα Πανεπιστήμια και ειδικότερα στο θέμα της λεγόμενης πανεπιστημιακής Αστυνομίας (Ομάδα Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων).

Ο Κ. Τσιτσελίκης και η Ν. Ασκούνη εξήγησαν αναλυτικά τις θέσεις και τις προτάσεις της Πρωτοβουλίας για το ζήτημα της φύλαξης των Πανεπιστημίων και τις αντιρρήσεις της πλειοψηφίας των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας ως προς την εγκατάσταση αστυνομικής δύναμης στα Πανεπιστήμια, όπως αυτές έχουν εκφραστεί από τη Σύνοδο των Πρυτάνεων και δεκάδες αποφάσεις Συγκλήτων, Τμημάτων και Συλλόγων διδασκόντων.

Ο υφυπουργός εξέθεσε τις θέσεις της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας για το ζήτημα, καθώς και την προσωπική του άποψη και εμπειρία ως καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Παρά τις διαφορετικές προσεγγίσεις του ζητήματος, η συζήτηση υπήρξε εποικοδομητική.

Η Πρωτοβουλία θα συνεχίσει τις δράσεις και τις παρεμβάσεις της, με τη στήριξη ενός όλο και μεγαλύτερου αριθμού μελών ΔΕΠ και διδασκόντων από όλα τα ΑΕΙ της χώρας.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός: Οι πρώτες 227 ειδικότητες και η ύλη

Ανακοινώθηκε για Μάρτιο ο Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ - Αιτήσεις εδώ για προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ